Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Läsålder
12-15 år
Antal sidor
270
Utgivningsdatum
2021-09-17
Upplaga
1
Förlag
B. Wahlströms
Medarbetare
Sundberg, Maria (form)
Dimensioner
212 x 140 x 22 mm
Vikt
366 g
SAB
uHc
ISBN
9789132212345
Så nära att det bränns (inbunden)

Så nära att det bränns

(2 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2021-09-17
189
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Jason snattade i kvartersbutiken och satte eld på hamburgarkartonger redan när han var elva år. På högstadiet var han en självklar ledare. Våldsam, rebellisk, involverad i drogförsäljning - och samtidigt karismatisk. På gränsen till oemotståndlig.

Max har lämnat livet med Jason bakom sig. Han fick nog, och framför allt fick hans föräldrar nog. De hotade att skicka honom till farmor i Danmark om han inte skärpte sig. Men han kan inte förneka att han saknar gemenskapen, kicken och bekräftelsen. Och kanske saknar han framför allt Jason.
Även Alice dras till Jason och väntar febrigt på honom, trots att han är kontrollerande och kall. Så möts Max och Alice och förälskelsen är omedelbar. Men Jason ser Alice som sin och är det något alla vet så är det att det som tillhör Jason är förbjudet område.

Så nära att det bränns är en roman om den första stora kärleken. Om tillhörighet, gemenskap och grupptryck. Om att vilja hålla sig på rätt köl men samtidigt längta efter att få känna nånting.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Så nära att det bränns. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Läsvärd
  SSS, 26 december 2022

  En bladvändare som inte gick att släppa. Dock tycker jag att den handlar mer om huvudpersonens kliv över på fel sida av lagen än om en förälskelse.

 2. En bok som känns!
  -, 24 augusti 2022

  Christina Lindström har en enastående förmåga att fånga läsaren med sina genuina personporträtt. Värme, humor och allvar blandas på ett träffsäkert sätt, och de kvicka dialogerna driver effektivt handlingen framåt.

  Boken berör starka teman som grupptillhörighet, identitet och kärlek. Att vara ung och hitta sin egen väg är inte lätt, särskilt med föräldrar som krånglar till sina, och därmed sina barns, liv. Det är så lätt att hamna på villovägar, men kanske desto svårare att hitta v... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Christina Lindström