Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Dolkbäraren (del 1)
Läsålder
9-12 år
Antal sidor
219
Utgivningsdatum
2022-03-11
Upplaga
1
Förlag
B. Wahlströms
Medarbetare
Sundberg, Maria (form)
Dimensioner
213 x 143 x 19 mm
Vikt
319 g
SAB
Hcg
ISBN
9789132214578

Järnhanden

(5 röster)  |   Läs 2 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2022-03-11
159
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Kapten Järnhand kände jag till väl. Alla visste vem den hänsynslöse kaptenen med järnhand och järnmask var. Men jag visste inte att han letade efter dolken som jag råkade ha i min väska.

Embla blir vittne till en strid mellan två piratskepp och när krutröken har lagt sig hittar hon det som piraterna slogs om: en kista som har sköljts in mot ön där Embla bor. Hon förväntar sig att finna en skatt, men i kistan finns bara en gammal dolk. Legenden säger att det vilar en förbannelse över dolken och Embla inser snabbt att hon inte har något val - hon måste följa dolkens vilja. Det blir början på en resa som tar Embla till delar av världen som hon bara har hört om i sagor.

Järnhanden är den första delen i en storslagen trilogi om en modig flicka som kastas in i en värld av pirater, blodhajar och havsmonster.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Järnhanden. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Så spännande!
  Bokhyllaniskuggan, 20 maj 2022

  ❥ Recension

  Del 1 i Dolkbärar-trilogin.

  Läsålder 9-12 år.

  Alltså David, David, David. Varför fanns inte dina böcker när jag var barn!? Om jag blir såhär uppslukad som vuxen, hur hade då upplevelsen sett ut med ett barns sinne? 😃

  För det första var det kul att upptäcka att den här boken utspelar sig i samma värld som Blixt-serien, som jag älskar! Det är kul att känna igen sig. Sen så är ju David Renklint miljöbeskrivningarnas mästare, som läsa... Läs hela recensionen

 2. Spännande bok som du vill ha mer av

  AC (mamma);
  Järnhanden är den första delen i triologin om en tuff och modig flicka som kastas in i en värd av pirater, blodhajar och havsmonster.

  Hennes mamma är duktig på att smida träben och hennes pappa försvann till havs för så länge sedan att hon inte minns honom. Flickan och mamman bor på Almön och en dag kommer det en otroligt stark vind in som är full av aska. Flickan och hennes mamma hamnar mitt i stormen och mamman förändras efter det.

  Flickan har alltid haft e... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av David Renklint