Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Fjällbacka-serien (del 10)
Antal sidor
605
Utgivningsdatum
2017-04-07
Förlag
Bokförlaget Forum
Dimensioner
230 x 165 x 40 mm
Vikt
820 g
SAB
Hc
ISBN
9789137137797
Häxan (inbunden)

Häxan

(144 röster)  |  Läs 22 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2017-04-07
259

Just nu 10% rabatt på allt! Använd kod SEP23

Gäller t.o.m. 28 september 2023. Villkor

 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 6 format & utgåvor

Sveriges deckardrottning är äntligen tillbaka! Den bästsäljande Fjällbackaserien om författaren Erica Falck och polisen Patrik Hedström har lästs och älskats av 20 miljoner kvinnor och män över hela världen.

I april 2017 utkommer den tionde delen i serien med titeln Häxan. Det är den tionde delen i den omåttligt populära Fjällbackaserien som älskas världen över. Än en gång får vi följa författaren Erica Falck och polisen Patrik Hedström i deras kamp för att hitta svaren på ondskans mysterier.

När fyraåriga Linnea försvinner från en gård utanför Fjällbacka väcks tragiska minnen till liv. Trettio år tidigare försvann en liten flicka från exakt samma gård och hittades senare mördad. Den gången anklagades två trettonåriga flickor för att ha fört bort och dödat flickan. De befanns skyldiga i domstol men slapp fängelse på grund av sin ålder. Den ena av dem har efter det levt ett stilla liv i Fjällbacka. Den andra har just återvänt för första gången sedan händelsen, nu som firad skådespelare för att porträttera Ingrid Bergman i en film som ska spelas in i trakten.

Fjällbackaborna ställer mangrant upp i sökandet efter Linnea, och till slut finner man henne. Naken, invid samma skogstjärn där den första flickan hittades. Skräcken sprider sig i det lilla samhället. Kan fler flickor vara i fara? Trots att Patrik Hedström tycker att det verkar långsökt börjar han och hans kolleger vid Tanumshedepolisen utreda om det finns något samband mellan de två fallen. Till sin hjälp får de Erica Falck, som sedan länge arbetar med en bok om det gamla mordet. Utredningen river upp många sår, drevet går och invånarnas rädsla för det okända får fruktansvärda konsekvenser.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Häxan
 2. +
 3. Häxan

De som köpt den här boken har ofta också köpt Häxan av Camilla Läckberg (pocket).

Köp båda 2 för 338 kr

Kundrecensioner

Det finns 22 recensioner av Häxan. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Häxjakt
  Anni, 29 december 2018

  Precis som titeln anger så bygger författarinnan sin berättelse på gammal häxtro. Denna kvinnosyn skär sig skarpt mot den i övrigt subjektivt politiskt korrekta propaganda som genomsyrar boken. Det är uppenbart att Läckberg försöker efterlikna de nordiska deckarförfattare som väver in aktuell samhällskritik i sina alster, men till skillnad från exempelvis H Mankell och Anne Holt, så framstår hennes agenda som alltför privat och inskränkt för en vidare läsekrets och uppfattas nog snarare som p... Läs hela recensionen

 2. Spännande!
  SIVAN, 2 april 2018

  Lite rörig att hålla reda på alla personer i boken men jag tyckte den var väldigt spännande. Rekommenderar absolut boken för personer som gillar Fjällbacka böckerna.

 3. Besvikelse
  Monica Engdahl, 6 januari 2018

  Massa utfyllnads text som bara gör det jobbigt och invecklat att läsa. Man kan lista ut efter
  halva boken hur slutet ser ut. Min första och sista Läckberg. Tänkte jag... Men ska ge en
  Bok till chansen.

 4. Bästa bok jag läst på länge
  Kristina , 14 september 2017

  Häxan är den bästa bok jag läst på länge. Var dock lite svårt att komma in i boken, när du väl ha gjort det, så sträckläser du boken, för det går inte att lägga den ifrån sig. Spännande och mycket mord.

 5. Okej
  Knutas , 28 juli 2017

  En okej deckare men ingenting jag skulle köpa och ställa i bokhyllan. Jag saknar kopplingen mellan själva "häxan" och händelserna som utspelar sig i nutid. Spontant tror jag att författarens research till denna bok är långt mer intressant än själva boken.

 6. helt okej
  mcm, 25 juli 2017

  Lite för lik den förra boken. Lättläst och spännande speciellt den historiska delen. Lite långsökt koppling dock. Onödigt lång och lite händelselös. Inte lika bra som de tidigare men absolut läsvärd.

 7. Njae....
  Mia, 11 juli 2017

  Gav upp efter halva boken då hade jag irriterat mig färdigt på den positiva propagandan för invandring... det blev som tjatigt!

 8. Besviken
  Carina Maria Hultgren, 14 juni 2017

  Den var väldigt förutsägbar och det verkade som författaren haft svårt att som i tidigare böcker skapa en intressant historia. Man fick en känsla av att historien kom i andra hand och ett budskap om synen på invandring kom i första.

 9. Svår ämne
  Fundersam, 5 juni 2017

  Denna bok har jag upplevt som svår att komma in i. Den går fram och tillbaka mellan den förflutna, nu samt huvud personers vardag samt blanda in ett högt aktuellt situation med invandring från Syrien. Själv tycker jag att det är för mycket att hålla reda på samtidigt.

 10. Inte spännande :-(
  Bråkiga Katten, 31 maj 2017

  Jag är besviken! Boken är inte spännande. Den är tråkig och alldeles för lång. Dessutom dåligt korrekturläst.
  Att blanda ihop namnen mordoffren är slarvigt.

 11. Bottennapp
  Masen, 11 maj 2017

  Bedrövligt dålig story dessutom dåligt korr-läst, mordoffren blandas ihop i ett avsnitt.
  Sidostoryn om häxan fullständigt onödig och utan samband med boken i övrigt.
  För min del den sämsta boken på flera år.

 12. Vill du betala för ren och skär propaganda?
  Pastorn, 10 maj 2017

  Ja köp då boken!

  Själv slutade jag efter halva boken, då det mest var ensidig propaganda för invandring i Sverige!
  Tack för kaffet... Läckberg...men inte en bok till från dig kommer jag att köpa / läsa!
  Nej det är inget hot, det är ett löfte!

 13. Bästa boken hittills av Läckberg
  Ann-Charlotte, 2 maj 2017

  Med spänning och inlevelse skriver Läckberg sin senaste bok. Jag mer eller mindre sträckläste den av förtrollning. Ser framemot kommande bok.

 14. Samhällsaktuellt och välskrivet
  Annette Juhlin, 24 april 2017

  Häxan är utan tvekan en otroligt välskriven och väl genomtänkt deckare, jag imponeras av det gedigna hantverket. Allt håller ihop, det är spännande och det är samhällsaktuellt.

  Läckberg brukar som privatperson vara tydlig med var hon står i olika frågor, som när det gäller föräldraskap, rollen som mamma, jämlikhet, feminism, främlingsfientlighet, nättrakasserier, mobbing. I Häxan visar hon hur komplexa många av frågorna är. Hur gott och ont finns i varje människa. Ingen är enbart god... Läs hela recensionen

 15. Förutsägbar och för personlig..
  Kristina , 24 april 2017

  Jag har älskat Camillas böcker tidigare och den senaste Lejontämjaren var i mitt tycke den bästa hon skrivit, såg därför verkligen fram emot Häxan! Men tyvärr så blev det platt fall för mig, historien om vem som dödat lilla Nea förstod jag väldigt tidigt. Vilket förstör större delen av spänningen med boken, den följer sedan en rad samhällsaktuella frågor kring flyktingar vilket Camilla ägnar sig mycket åt att skriva om i sociala medier, även hennes syn på barnuppfostran tas upp i boken samt a... Läs hela recensionen

 16. Spännande
  Eva Anne-Maj Olsson, 21 april 2017

  Absolut en av Camillas bästa böcker! Det var väldigt spännande och gillar också att man även får följa lite av polisernas liv och leverne när de är privata.

 17. Häxan

  Har bara hunnit börja på boken men är redan fångad! Får ha disciplin och inte läsa för länge på kvällen. Behöver min nattsömn....

 18. Läckberg är fantastisk
  Willemo Cardestål, 20 april 2017

  Har läst Häxan och det var riktigt svårt att lägga ifrån sig den då och då.
  Mycket bra gjort av henne och jag hoppas att det snart kommer fler böcker från henne!

 19. Ok

  Camilla Läckbergs är alltid bra & läsvärda. men tyvärr blev denna "extra långa" bok lite för mkt blandning av allt

 20. Så bra!
  Sarah, 18 april 2017

  Älskar verkligen den här serien! Vill inte att den ska ta slut. Nu får man bara hålla tummarna och hoppas på en till bok i denna serie!

 21. Otrolig...
  bokmalen (Luleå), 17 april 2017

  Fantastisk historia som dock börjar lite trevande. Tre olika berättelser som till synes inte har något gemensamt men som till slut, så klart, vävs ihop...stundtals är boken hysteriskt svår att lägga ifrån sig och jag är glad för de extra påsklediga dagarna. Camilla skriver väldigt bra och har ett bra flyt i språket. Väldigt bra persongalleri. Den har ett starkt budskap om främst främlingsfientlighet och att inte våga vara sig själv. Ett enormt tragiskt och oväntat slut. 600 sidor och jag njöt varje ord!

 22. Betyg: 5 av 5.
  Britt-Marie Kullin, 16 april 2017

  Häxan är den tionde delen i Fjällbackaserien. Jag har läst alla dom tidigare böckerna, och här är en länk till min recension av den nionde boken, Lejontämjaren, som utkom 2014. Jag har tyckt mycket om alla dom tidigare böckerna, och jag tyckte ännu mera om den här.

  Boken utspelar sig till största delen i nutid, med utredningen av mordet på en liten flicka. Men boken går även tillbaka trettio år i tiden, då det även då skedde ett liknande mord. Sen finns det även en tredje berättelse... Läs hela recensionen

Visa alla 22 recensioner

Fler böcker av Camilla Läckberg