Den sårade pianisten (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
380
Utgivningsdatum
2016-04-21
Förlag
Bokförlaget Forum
Medarbetare
Wickholm, Pär (form)
Dimensioner
220 x 145 x 29 mm
Vikt
564 g
SAB
Hc
ISBN
9789137142371

Den sårade pianisten

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Inbunden, Svenska, 2016-04-21
187 kr
Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Starkt relationsdrama om vänskap och kärlek

Den sårade pianisten av Maria Ernestam är en roman om relationer, hemligheter och drömmar. Om barndomens spöken, musikens betydelse och människor som söker möjligheten att leva ett fritt liv.

Veronica och Marieke har varit vänner sedan de var små. I vuxen ålder står den trofasta Marieke fortfarande i skuggan av den karismatiska Veronica. När Veronicas moster Klara dör sätts en händelsekedja igång som förändrar vänskapen på djupet och får livet att ta en ny riktning för dem båda.

De lämnar sina familjer i ett kallt och mörkt Stockholm för att resa i Klaras fotspår, till Langkawi och San Francisco - platser som har haft stor betydelse för henne. Under resan upptäcker Marieke och Veronica helt nya sidor hos mostern, men även hos sig själva. Och när de träffar den gåtfulle hotellpianisten James inleds ett triangeldrama som bara kan leda till undergång. Eller kan det vara början på något nytt?

"I Den sårade pianisten (Forum) beskriver Maria Ernestam med finlitterär penna den vänskapliga tvåsamheten mellan barndomsvännerna
Veronica och Marieke som det enda som verkligen betyder något ... Minsta skiftning i beteenden noteras. Varje mänsklig reaktion, varje enstaka händelse analyseras. Det här är en roman som drabbar mig på djupet och som berör. På riktigt."
Femina, betyg 4

"I bok efter bok fångar Maria Ernestam in det där, som jag misstänker döljer sig bakom fasaderna ... Den ernestamska fantasin har verklighetsförankrade rötter, men också vida vingar. ... Maria Ernestam har inte fullt ut fått den uppmärksamhet hon förtjänar på hemmaplan. Men med så mångskiftande och intelligenta intriger och så gott språk måste den dagen komma. Snarast!"
LitteraturMagazinet

"Bäst är boken när storyn fokuserar på vänskapen mellan de två kvinnorna och den sköra maktbalans som finns där."
Damernas Värld

"Kan man få Jerringpris, bragdguld, guldbagge för vackert språk? I så fall kniper Maria Ernestam det. Jag lägger mig platt på knä i en lerpöl för hennes ord, som slingrar sig ljuvt genom berättelsen om Veronica och Marieke som har varit vänner sedan de var små." (...) "Och som man älskar Maria Ernestams språk! Hon mejslar sirligt ut sin berättelse med varsam hand och skapar därmed ändlös njutning för läsaren."
Fönstret

"Vackert om relationer, hemligheter, drömmarna som aldrig blev förverkligade - och om rollerna vi spelar."
Kupé

"En riktigt bra roman om relationer, hemligheter och drömmar - allt ämnen som författaren beskriver så bra. Barndomsminnen och musikens betydelse tar också plats i berättelsen och gör den mångtydig och minnesvärd."
Ålandstidningen

"Maria Ernestam är en av ELLEs svenska favoritförfattare, och hennes skickligt byggda romaner innehåller alltid intressanta och skruvade överraskningar. Den nya boken, Den sårade pianisten, handlar om Veronica och Marieke, vänskapens maktbalans och händelser som gör att livet sticker iväg i en helt ny riktning."
ELLE

"Är det något som Maria Ernestam är bra på så är det att tvinna komplicerade intriger som borrar sig djupt i psyket. Skriver snyggt gör hon också. I Den sårade pianisten berättar hon om ett slag av relation som ofta väcker avund ..."
Ica-Kuriren

"Det här är en roman som är svår att lägga ifrån sig. En lite mystisk historia med oväntade vändningar."
Tranås-Posten

Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Den sårade pianisten
  2. +
  3. Öga för öga, tass för tass

De som köpt den här boken har ofta också köpt Öga för öga, tass för tass av Maria Ernestam (mp3-skiva).

Köp båda 2 för 387 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Den sårade pianisten. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Vänskap?
    Maud- Ann, 21 oktober 2016

    Litet svårt att förstå vad historien syftar till att beskriva. Det sägs att den ska handla om vänskapen mellan två vänninor, men jag tycker den fokuserar enbart på den ena. Gillar annars Maria Ernestam.

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Den sårade pianisten