Fler böcker inom
Format
Storpocket
Språk
Svenska
Antal sidor
559
Utgivningsdatum
2014-05-19
Upplaga
1
Utmärkelser
Nordiska rådets litteraturpris
Förlag
Bokförlaget Forum
Översättare
Inge Knutsson
Originaltitel
Profeterne i Evighedsfjorden
Medarbetare
Balslev-Olesen, Ida (form)
Dimensioner
210 x 135 x 35 mm
Vikt
572 g
SAB
Hce
ISBN
9789137143040
Profeterna vid Evighetsfjorden (storpocket)

Profeterna vid Evighetsfjorden

(5 röster)  |  Läs 1 recension
Storpocket Svenska, 2014-05-19
99
Skickas inom 3-6 vardagar.
Fri frakt inom Sverige över 149 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Vinnare av Nordiska rådets litteraturpris 2013!Landet här är djupt inskuret av fjordar, det har sträckt ut en arm och gripit tag i Morten Falck och vridit honom ur havets klor. Och här står han nu och vet inte riktigt vad han ska göra med sitt liv.
Året är 1787 när prästen Morten Falck lämnar Köpenhamn och färdas till Grönland och kolonin Sukkertoppen för att kristna dess odöpta infödingar, som har hängett sig åt kätteri och villoläror. Morten vill genomlysa kolonin med förnuft och upplysning. Men bland grönlänningarna pyr ilskan över de danska missionärernas övergrepp och längre in i landet lurar ett uppror. Boplatsens profeter, Habakuk och Maria Magdalene, är fast beslutna att fördriva den danska kolonialmakten. Det är först i mötet med Grönland och det folk han försöker tämja som Morten möter sitt eget mörker och drabbas av hemlängtan och resignation. Efter att ha färdats över öppet hav och djupt in i de grönländska fjordarna, bevittnat valfångst och straffexpeditioner, återvänder Morten till Köpenhamn. Där tätnar såväl historien som dimstråken över stadens limkokerier, ölbryggerier, textilfabriker och garverier. Vi hör de hårda, rytmiska slagen från ångmaskiner, känner stanken från rännstenen och åser den stora branden som 1795 utplånar stora delar av staden.
Profeterna vid Evighetsfjorden är en storslagen historisk roman om grönländarnas frihetskamp, skriven i Tolstojs anda och redan omtalad som en klassiker bland litteraturkritiker. Den bygger på verkliga händelser och upplysningstidens påtagliga kulturkrock mellan grönländarna och danskarna.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Profeterna vid Evighetsfjorden
  2. +
  3. Avgrunden

De som köpt den här boken har ofta också köpt Avgrunden av Kim Leine (inbunden).

Köp båda 2 för 308 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Profeterna vid Evighetsfjorden. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Historisk inblick
    helwi, 22 augusti 2014

    Fantastisk och initierad roman om 1700talets Grönland och mötet mellan danska missionärer och det Grönländska folket. Författaren har levt i Grönland under långa perioder och har stor kännedom om dess historia och nutid. Älskade boken och lärde mig mycket. Ledde till att jag köpte boken Grönlans historia.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Kim Leine

Bloggat om Profeterna vid Evighetsfjorden