Brott kan ej styrkas (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (1.0 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Serie
Thomas Hallgren (del 2)
Utgivningsdatum
2015-03-04
Förlag
Bokförlaget Forum
ISBN
9789137143323
Brott kan ej styrkas (e-bok)

Brott kan ej styrkas (e-bok)

(2 röster)  |  Läs 1 recension
E-bok (EPUB), Svenska, 2015-03-04
53
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Vad händer när de egna går över gränsen?

Thomas Hallgren börjar känna sig som en i gänget i A-turen på Norrmalms polisstation, där han nu har varit i ett och ett halvt år. Han tar större plats och den hårda jargongen känns inte längre lika främmande. Men trots att han och de andra poliserna försöker hålla stämningen uppe blir de alltmer frustrerade över den byråkrati som hindrar dem från att göra sitt jobb.

Thomas märker att han och hustrun Maria kommer allt längre från varandra och det känns som om de ständigt bråkar. När han träffar den nya polisen Louise blir han nästan omedelbart attraherad av henne. Thomas närmaste kollega Lagerström befinner sig i en uppslitande vårdnadstvist och en dag går ett gräl mellan honom och exfrun så långt att han ger henne en örfil, mitt framför ögonen på Thomas. Ska Thomas låta lojaliteten mot kollegan tysta honom eller ska han berätta vad som har hänt?

Samtidigt fortsätter Thomas sina efterforskningar kring fadern Rolf Hallgren och de oegentligheter som ska ha skett under hans tid som polis. Vad var det som hände vid det där ingripandet när en man dog under mystiska omständigheter?

Precis som i den uppskattade romandebuten Status 12 låter Martin Melin oss följa med den uniformerade polisen i vardagen. En vardag med både glädje, grå rutin och personliga tragedier.
"Kulturskribenten Kerstin Bergman finner ett intressant tema, Brott kan ej styrkas kretsar tematiskt kring frågor om lojaliteter kontra moral. Polisen Thomas Hallgren har det jobbigt privat, på en personalfest gör han bort sig och från alla håll pressas han att gå emot sin egen övertygelse. När ställer man upp för kollegorna och var går gränsen där man måste säga ifrån?" Kristianstadsbladet"Martin Melin har skrivit en uppföljare till deckarromanen Status 12, som handlar om Thomas Hallgren vid Norrmalmspolisen. I Brott kan ej styrkas, får läsaren en inblick i polisens vardag och frustrationen kring exempelvis hur jakten på kronor och ören får avgöra när en polisjakt ska avbrytas. Här skildras konflikter mellan lojalitet och moral och en människas funderingar kring när det egentligen är dags att sätta ner foten." Skydd och Säkerhet
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Brott kan ej styrkas. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Betyg: 4 av 5.
    Britt-Marie "Bim" Kullin / Bims Blogg (Farsta / Stockholm), 22 mars 2015

    Så här skrev jag i min recension av boken "Status 12″, Martin Melins första polisroman, som kom ut för ungefär ett och ett halvt år sedan:

    "Jag har läst en bok tidigare av Martin Melin, "Coola pappor - en bok om män och föräldraskap" som jag tyckte var riktigt bra, och jag har också till och från följt Martin Melins blogg, och också följt honom på Twitter, Instagram, och Facebook. Så jag visste ju sedan tidigare att han kunde skriva bra.

    Men ändå så blev jag faktiskt... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Brott kan ej styrkas