Fler böcker inom
Format
Storpocket
Språk
Svenska
Antal sidor
287
Utgivningsdatum
2015-03-30
Förlag
Bokförlaget Forum
Dimensioner
210 x 134 x 12 mm
Vikt
384 g
SAB
Doee
ISBN
9789137145884
När du gör som jag vill : en bok om påverkan (storpocket)

När du gör som jag vill : en bok om påverkan

(5 röster)  |  Läs 2 recensioner
Storpocket,  Svenska, 2015-03-30
139
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Genomskåda kriget om våra hjärnor

När du gör som jag vill handlar om påverkan och hur vi kan lära oss hantera den. Läsarna kommer att känna igen Henriks omisskännliga stil: fascinerande fakta och färdigheter levererade med humor och självdistans på ett sätt som aldrig blir långtråkigt.

"Hej! Du tror säkert att styr dina tankar helt själv - som till exempel valet att läsa den här texten. Det är ett vanligt misstag. Varje gång du slår på radion eller tv:n, öppnar en bok eller tidning, varje gång du går in i en butik, så försöker någon plantera idéer i ditt huvud. Från att du slår upp ögonen på morgonen till att du somnar på kvällen så utsätts du för en oändlig ström av försök till övertalning och påverkan. Hela yrkeskårer har till uppgift att påverka dig! Och vi som gör det vill helst inte att du märker något. Det blir liksom enklast så, vi slipper förklara oss medan vi knyter fast marionettrådarna i din hjärna. Min tanke med den här boken är att försöka förklara hur du blir påverkad och medgörlig.

Boken ger också verktyg för påverkan, som du kan använda om du t ex vill få igenom en politisk idé, personalyoga på arbetstid, få barnen att äta grönsaker, eller starta upp en egen sekt med några kompisar. Men framför allt hoppas jag att kunna öppna dina ögon en smula för hur kriget om din hjärna går till. Skillnaden mellan att sälja Pepsodent och Fredrik Reinfeldt till ditt undermedvetna är kanske mindre än du tror.

Så pök nim kob. Du vet att du vill ha den!

/ Henrik Fexeus"
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. När du gör som jag vill : en bok om påverkan
 2. +
 3. Konsten att läsa tankar : hur du förstår och påverkar andra utan att de märker något

De som köpt den här boken har ofta också köpt Konsten att läsa tankar : hur du förstår och på... av Henrik Fexeus (storpocket).

Köp båda 2 för 278 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av När du gör som jag vill : en bok om påverkan. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Viktig och underhållande bok
  Morpheus, 15 april 2021

  "Att vara vaken är liktydigt med att påverkas, att förändras bit för bit." Det citatet av Åke W. Edfeldt inleder Henrik Fexeus bok "När Du Gör Som Jag Vill", som är en av de böckerna jag anser att *alla* bör läsa.
  För det är just det som boken handlar om. Att vara människa är att bli påverkad, varje dag. Allt du ser, hör etc. sätts in på ditt andliga bankkonto och påverkar dig. Något som folk inom reklambranschen så klart känner till och utnyttjar. Och oftast är det känslorna de går på d... Läs hela recensionen

 2. Wow uppvaknadets tid allt är möjligt!
  Mikael Mattsson, 10 november 2020

  Att kunna på ett trevligt sätt göra sig förstådd på ett bättre sätt få folk att lyssna på vad du har att säga, lyssna på vad andra tycker och tänker.
  Bli en bättre människa förstå att vi faktiskt blir styrda och verktyg för att hindra detta sker,
  Samt bättre kommunikation med den de du vill leva med.
  Mvh Micke

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Henrik Fexeus