Bländad (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (2.0 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2016-05-24
Förlag
Bokförlaget Forum
ISBN
9789137146775
Bländad (e-bok)

Bländad E-bok

(1 röst)  |  Läs 1 recension
E-bok (EPUB), Svenska, 2016-05-24

Styckköp

49

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Bländad är en klaustrofobisk och oavlåtligt spännande relationsroman om ondskan som finns mitt ibland oss, om kärlek och svek, och om faran i att låta sig bländas av dem som bara ger sken av att vilja gott.

Liv bor med sin man Martin och sina 14-åriga tvillingdöttrar i en skånsk villaidyll. De kämpiga småbarnsåren är över och hon trivs med sitt arbete som lärare. Hon mår bra nu.

Så får hon en ny granne i huset mittemot. Det visar sig vara Malena, Livs ungdomsvän. Det har gått många år sedan de sågs, många år sedan Julian. Liv har lagt det bakom sig, hon är starkare nu, vuxnare.

Men trots att Liv försöker hålla avståndet förvandlas hon på nytt till en fluga som sprattlar i Malenas nät. Snart har den trygga vardagen fallit i bitar och det finns ingenstans dit Liv kan fly. Grannarna i kvarteret börjar undvika henne, i arbetet på skolan är hon på väg att tappa fotfästet och hon vet inte ens om hon kan lita på sin egen man.

Det förflutna hinner ikapp henne, och medan Liv kämpar för att rädda sig själv och sin familj blir minnena från det fruktansvärda som hände under sista året på gymnasiet allt tydligare.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Bländad. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Betyg: 4,5 av 5.
    Britt-Marie Kullin, 1 juni 2016

    Petra Holst har gett ut två böcker tidigare, och jag har läst dom båda två, och tyckt mycket om dom båda. Här är en länk till min recension av hennes första bok, Jag brukade drömma om dig, som kom 2010. Och här är en länk till hennes andra bok, Så länge jag minns, som kom 2012.

    Nu har jag läst Petras tredje bok, Bländad, och jag tyckte precis lika mycket om den. Det som gör Petra annorlunda mot dom flesta andra författare, det är att hennes tre böcker är helt olika varandra. Jag tyc... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Petra Holst