Mellan himmel och hav (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Pensionat Pomona (del 1)
Antal sidor
352
Utgivningsdatum
2018-04-12
Förlag
Bokförlaget Forum
Medarbetare
Eva Lindeberg Design (form)
Dimensioner
225 x 145 x 30 mm
Vikt
486 g
SAB
Hc
ISBN
9789137147871
Mellan himmel och hav (inbunden)

Mellan himmel och hav

(16 röster)  |  Läs 5 recensioner
Inbunden Svenska, 2018-04-12
171
Skickas inom 2-5 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Första delen i romantrilogi om tre generationer kvinnor

Mellan himmel och hav är en familjeskildring som utspelar sig på Österlen i Skåne, där landskapet är vidsträckt och ljuset skimrande.

En familj rymmer så många hemligheter. Sally har aldrig fått svar på varför hennes mamma övergav henne när hon bara var tre år, och smärtan över sveket lever kvar över fyrtio år senare. Kanske blir den ännu större eftersom hon själv bara har sporadisk kontakt med sin vuxna dotter Josefin.

En dag får hon ärva ett stort släkthus i barndomens sommarparadis Kivik. Det är där dottern Josefin bor, mitt ute på landsbygden, och Sally bestämmer sig för att lämna allt och flytta till Österlen för att försöka försonas med dottern.

Allt ställs på ända när det visar sig att Sallys mamma också bor i trakten och står sitt barnbarn nära. Något Josefin valt att inte berätta. Djupt skakad möter Sally sin mor, konstnärinnan Vanja - ett excentriskt original som varken vill vidröra sitt förflutna eller ha kontakt med sin dotter.

Sally bestämmer sig för att bli den mamma hon själv aldrig fick. Dessutom tänker hon öppna ett pensionat i sitt ärvda hus: Pensionat Pomona.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Mellan himmel och hav
 2. +
 3. Ett enklare liv

De som köpt den här boken har ofta också köpt Ett enklare liv av Anna Fredriksson (inbunden).

Köp båda 2 för 345 kr

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av Mellan himmel och hav. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Betyg: 3,5 av 5.
  Britt-Marie "Bim" Kullin / Bims Blogg (Farsta / Stockholm), 27 december 2018

  Mellan himmel och hav är Anna Fredrikssons sjätte roman. Jag har läst alla hennes fem tidigare böcker, och tyckt om dom allihopa. Här är länkar till mina recensioner av böckerna: Sommarhuset, Lyckostigen, Augustiresan, Tisdagsklubben, och Avskedsfesten. Har även läst kortromanen Risk för regn. Alla dessa böcker är helt fristående från varandra.

  Men Mellan himmel och hav är den första delen i en planerad trilogi, och jag ser fram emot att läsa dom två kommande böckerna, eftersom jag ... Läs hela recensionen

 2. Vackra Österlen
  Åse Björkell, 23 maj 2018

  Blev en nostalgitripp eftersom jag var på Kivik alla sommarlov hos min farmor och semestrat en del förr om åren. Anna skildrar miljön i och runtomkring Kivik på verkligt målande sätt. Såg alla fina bilder inne i mitt huvud.

 3. Mellan himmel och hav
  T T Löfborg, 7 april 2018

  När Sally får ett telefonsamtal ifrån dottern Josefin bultar hjärtat hårt för hon har inte hört av henne på mycket länge. När hon talar med dottern i telefon vet hon ännu inte att hennes liv kommer att radikalt förändras när hon tvingas återvända till Österlen.

  Anna Fredrikssons bok Mellan himmel och hav handlar om livet för tre kvinnor i olika generationer i samma familj. De har alla olika förutsättningar att leva sina liv och får kämpa med ekonomi, hemligheter, svek och egna tillko... Läs hela recensionen

 4. Mellan himmel och hav
  Tilde , 25 mars 2018

  Den här boken är underbart ljuvlig. Anna Fredriksson skriver njutningsfullt och fängslande, bladen bara flyger iväg. Hon berättar med värme i sina ord och har en otrolig träffsäkerhet i hennes persongestaltningar. Karaktärerna känns genuina och levande. Som läsare kunde jag både sympatisera med dem och ibland bli irriterad på deras beteende och handlande. Man märker att Fredriksson har lagt ner mycket själ och hjärta i denna romanen. Författaren beskriver människors relationer och hur komplex... Läs hela recensionen

 5. Fängslande familjedrama som varmt rekommenderas
  Ulrica, 21 mars 2018

  Anna Fredriksson kan verkligen konsten att beskriva relationers alla sidor. Hon skriver varmt och ärligt, även om de sprickor som finns i alla människor. Om saker som hänt i det förflutna och som påverkar nuet.

  Denna bok handlar om mödrars relationer till sina döttrar. Om att våga lyfta locket till familjehemligheter och sårade känslor. Att våga ta kontakt och förlåta, men det är inte säkert att det blir som man hoppats...

  Fantastiskt fin, varm och välskriven bok. En bladvän... Läs hela recensionen

Visa alla 5 recensioner

Bloggat om Mellan himmel och hav

Bokvideo