Flickan under jorden (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (1.2 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Serie
Ruth Galloway (del 1)
Utgivningsdatum
2016-05-27
Förlag
Bokförlaget Forum
Översättare
Carla Wiberg
ISBN
9789137148335
Flickan under jorden (e-bok)

Flickan under jorden E-bok

(10 röster)  |  Läs 1 recension
E-bok,  Svenska, 2016-05-27

Styckköp

64

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
I sumpmarken utanför King"s Lynn i Norfolk hittar polisen människoben. Man misstänker att det är kvarlevorna efter Lucy Downey, en flicka som kidnappades för tio år sedan, och kallar in arkeologen och benexperten Ruth Galloway. När Ruth undersöker benen visar det sig, till kriminalkommissarie Harry Nelsons besvikelse, att benen är mer än tusen år gamla.Ända sedan Lucy kidnappades har Nelson fått mystiska brev som innehåller referenser till rituella offer. När ännu en flicka försvinner och Nelson får ett nytt brev ber han Ruth om hjälp med att tolka breven. Samtidigt som Nelson och Ruth närmar sig varandra visar det sig att Ruth svävar i livsfara för att hon hjälper polisen. Jakten på kidnapparen blir en kamp mot klockan för både den försvunna flickan och Ruth själv.Elly Griffiths debut som kriminalförfattare är en spännande berättelse med huvudpersoner som stannar hos läsaren långt efter sista sidans slut. Flickan under jorden publicerades första gången 2009 och är den första boken i serien om den färgstarka Ruth Galloway.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Flickan under jorden. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Något krånglig intrig
    -, 21 januari 2023

    Boken har en trevlig deckare/rysare stämning och en något ovanlig kvinnlig huvudperson, en arkeolog. Och en manlig riktig polis. Vissa brister, vanliga i deckare är att en normal trevlig person visar sig vara en komplett galning. Min största invändning är ologiska detaljer, jag vill inte förstöra handlingen, så jag nämner bara en: det är en mörk svart natt, full storm, de ramlar nästan omkull i blåsten, i mörkret hör de då tydligt mördarens steg närma sig...

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Elly Griffiths