Flickan under jorden (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.3 MB)
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2016-05-27
Förlag
Bokförlaget Forum
Översättare
Carla Wiberg
ISBN
9789137148335

Flickan under jorden

E-bok, Svenska, 2016-05-27
59 kr
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
Ruth Galloways liv kommer förändras för alltid ...

I sumpmarken utanför King"s Lynn i Norfolk hittar polisen människoben. Man misstänker att det är kvarlevorna efter Lucy Downey, en flicka som kidnappades för tio år sedan, och kallar in arkeologen och benexperten Ruth Galloway. När Ruth undersöker benen visar det sig, till kriminalkommissarie Harry Nelsons besvikelse, att benen är mer än tusen år gamla.

Ända sedan Lucy kidnappades har Nelson fått mystiska brev som innehåller referenser till rituella offer. När ännu en flicka försvinner och Nelson får ett nytt brev ber han Ruth om hjälp med att tolka breven. Samtidigt som Nelson och Ruth närmar sig varandra visar det sig att Ruth svävar i livsfara för att hon hjälper polisen. Jakten på kidnapparen blir en kamp mot klockan för både den försvunna flickan och Ruth själv.

Elly Griffiths debut som kriminalförfattare är en spännande berättelse med huvudpersoner som stannar hos läsaren långt efter sista sidans slut. Flickan under jorden publicerades första gången 2009 och är den första boken i serien om den färgstarka Ruth Galloway.
"Otroligt intressant kriminaldebut med en intelligent intrig. Rekommenderas varmt." (Literary Review)"Arkeologi och brottsutredningar går ofta hand i hand i kriminalromaner eftersom båda innebär en jakt på sanningen. Flickan under jorden lyckas bättre än någon annan roman sammanfoga dessa teman ... Griffiths personskildringar är lika bra som hennes språk och jag väntar med spänning på nästa del i serien om Ruth Galloway." (Shotsmag)"Flickan under jorden är en fängslande debut med huvudpersoner vars öden många kommer att vilja fortsätta följa. Elly Griffiths är en författare att hålla ögonen på." (Crime Squad, betyg 5 av 5)"En ruskig kriminalberättelse ... levande skildringar av de vindpinade vidderna längs North Norfolks kust." (Eastern Daily Press)

Översättare:Carla Wiberg,
Fotograf:Images Editorial Getty,
Omslagsformgivare:Reklambyrå AB Imperiet
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Flickan under jorden