Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Charlie Lager (del 1)
Antal sidor
312
Utgivningsdatum
2017-06-13
Förlag
Bokförlaget Forum
Medarbetare
Grandin, Elina (form)
Dimensioner
223 x 144 x 23 mm
Vikt
397 g
SAB
Hc
ISBN
9789137149691

Annabelle

(64 röster)  |  Läs 17 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2017-06-13
249
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Mest sålda debutroman 2017 och vinnare av Crimetime Specsavers Award för bästa krimdebut. En varm sommarnatt försvinner sjuttonåriga Annabelle från det lilla samhället Gullspång, på gränsen mellan Västergötland och Värmland. Hennes föräldrar är utom sig av oro, lokalpolisen står handfallen och Missing people letar förgäves. Kriminalinspektör Charlie Lager från Nationella operativa avdelningen tvingas återvända till platsen hon lämnade när hon var fjorton, ett förflutet och en barndom som hon gjort sitt bästa för att fly från. Medan Charlie försöker få fram sanningen om vem Annabelle var och vad som hänt henne, gör hon skrämmande upptäckter om sin bakgrund. Och hon tvingas möta sitt värsta minne: den gången hon lät en annan människa dö.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Annabelle
 2. +
 3. Francesca

De som köpt den här boken har ofta också köpt Francesca av Lina Bengtsdotter (inbunden).

Köp båda 2 för 528 kr

Kundrecensioner

Det finns 17 recensioner av Annabelle. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Jäkligt bra
  Robert, 24 januari 2024

  En berättelse som flyter fram med samma oro som språket lever i varje andetag. Hennes språk och karaktärer är levande.

 2. En riktigt bra debutbok!
  ElinsBokhylla , 22 maj 2021

  Även om denna bok var långt ifrån lättsam och enkel, så var det en väldigt snabb och lättläst bok. Trots den hemska handlingen.

  Bokens handling tyckte jag var spännande, välskriven och sorglig. Jag reflekterade många gånger över den ensamhet som många av bokens karaktärer kämpade med, även huvudkaraktären. Jag upplevde mycket sorg och förtvivlan i bokens handling, och inte bara kring Annabelle utan även kring de andra karaktärerna. Men på något sätt så blev boken ändå inte så tung o... Läs hela recensionen

 3. Grymt bra!
  Bokhyllaniskuggan, 2 september 2020

  ❥ Recension

  Typ sist på bollen med att läsa den här omtalade boken som släpptes för flera år sen. Om den levde upp till förväntningarna? JA!

  Vilken makalös bok, den har en stämning över sig som jag verkligen gillar. Det är som ett mörker som ligger och lurar, som kittlar mitt skinn. Med korta kapitel och ett intensivt driv i språket vill jag hela tiden läsa en sida till och spänningen kring Annabelles öde höll mig i sitt grepp boken igenom.

  Jag älskar Anders och... Läs hela recensionen

 4. Annabelle
  Helena Stockelin, 15 april 2019

  En jätte bra och spännande bok så att man knappt kunde lägga den i från sig!!Rekommederas varmt.! Har redan köpt den nya oken av Lina Bengtsdotter.

 5. Fattig
  Susanne Rydvald, 31 maj 2018

  Mycket fattig historia, bara sup och misslyckade försök att satsa på brunsten vid fel tid - Den ena lite mer den andre lite mindre. Innehållet är lika tomt som alla de spritflaskor som ligger runt omkring från början till slut, Likaså hittar Kriminalinspektör Charlie i sin döda alkis mammas hus en massa vin i källaren --- så nu gäller det fortsätta som mamma slutade

 6. Innehåll
  Lars Törnqvist (Degerfors), 5 september 2017

  För mycket "omtugg" av sprit, fylla och droger. Inte verklighetstroende och det blev till slut bara tjatigt. Dessutom ett antiklimax.

 7. Betyg: 4,5 av 5.
  Britt-Marie Kullin, 10 augusti 2017

  Lina Bengtsdotter fick priset för Årets bästa deckardebut för boken Annabelle vid årets upplaga av deckarfestivalen Crimetime i Visby på Gotland.

  Och nu när jag har läst boken, så kan jag verkligen hålla med om att det var boken och författaren absolut väl värda.

  Boken var väldigt välskriven, och jag tyckte mycket om karaktärerna. Den var spännande, gripande, och inte helt förutsägbar.

  Jag rekommenderar helt klart boken till alla som tycker om välskrivna svenska ... Läs hela recensionen

 8. Lättläst
  L, 25 juli 2017

  lättläst och spännande. Det är lätt att fångas och leva sig in i boken och med karaktärerna. Välskrivet och realistiskt, något som jag kan sakna i vissa deckare. Karaktären Charlie känns förvisso lite väl typsik - ensam kvinnlig polis med alkohol- och sexmissbruk men med tanke på att boken är så bra i övrigt.

 9. klockren
  mcm, 25 juli 2017

  Fantastisk deckardebut. Lättläst och spännande med ett djup som berör.
  Annorlunda. Bladvändare. Ny favoritförfattare helt klart. Ser fram emot fler böcker.

 10. Årets bästa deckare!!!

  Är så sjukt trött på alla traditionella deckare, detta är något nytt och svårt tro den är skriven av en debutant.

  Först kan man tro den är "som alla andra" men snart inser man att det finns så mycket mer. Spännande, välskriven och viktig. Det känns otryggt men lockande att följa Stockholmspolisen Charlie Lager tillbaka till Gullspång.

  Alla som vuxit upp eller spenderat skollov i mindre samhällen kommer känna igen sig.

  Jag läste på ngn blogg att författaren befinner ... Läs hela recensionen

 11. Dussindeckare !
  Bengt Nilsson, 7 juli 2017

  Tyckte inte att jag förvånades över något speciellt under resans gång. En i och för sig ganska välskriven bok men inget nytänk i min smak. Då jag heter Bengt och Min dotter Lina köpte jag var sitt exemplar som hon får nu i Augusti då hon fyller år . Hon har kanske en annan syn på innehållet ? Men läs den gärna är Läsvärd !

  Lina Bengts Dotter är ett häftigt namn som fick mina ögon på boken.

 12. Riktigt bra !
  läst mycket, 7 juli 2017

  Riktigt bra svensk deckare av en debutant! Den är lätt att läsa med ett bra språk som gör att jag har lätt att ta den till mig.Sträckläste den och det blev riktigt tomt när den var slut. Nu önskar jag mig fler böcker i serien, ser verkligen fram emot 2 an!

 13. Imponerande debut
  Kaffeläsaren, 27 juni 2017

  En varm sommarnatt försvinner sjuttonåriga Annabelle från lilla samhället Gullspång. Hennes föräldrar är utom sig av oro, lokalpolisen står handfallen och Missing People letar förgäves. Kriminalinspektör Charlie Lager ifrån Stockholm skickas dit med en kollega. Det blir en resa bakåt i tiden för Charlie, som är uppvuxen i Gullspång.
  Vilken imponerande debut! Det är en stark skildring av det lilla samhället, hur en uppväxt kan se ut där. Det är hög igenkänning i det, när man själv är uppvu... Läs hela recensionen

 14. Fantastiskt.
  Madeleine Hjelm, 27 juni 2017

  En skildring av ett litet samhälle där man snabbt kommer in i boken. Nästan som att man är där och står och ser allt hända, pappans letande efter sin dotter, Charlie Lager sittandes vid bordet i puben och försöka pussla ihop pusslet om vad sim hänt Annabelle. Absolut sommarens favorit.

 15. Småstadsdeckare av debutant
  Malin B, 13 juni 2017

  En sjuttonårig flicka försvinner på en liten ort i Västergötland. Stockholmspolisen Charlie Lager skickas dit tillsammans med sin partner Anders för att ta reda på vad som hänt. Charlie är inte särskilt glad åt att behöva återvända till Gullspång som hon lämnade som fjortonåring. Under sökandet efter Annabelle får Charlie återuppleva mer och mindre positiva minnen av sin egen uppväxt i det lilla brukssamhället.

  Parallellt med det pågående letandet och förhören får man följa Charlie... Läs hela recensionen

 16. Hyfsad debut
  Björn Lövnord, 6 juni 2017

  Hyfsad debut läste ut den på några intensiva dagar, jag läser mycket böcker både svenska och utländska deckare, fantasy, sci/fi och biografier.

  Boken handlar om den kvinnliga polisen Charlie som reser hem till samhället där hon växte upp för att lösa ett försvinnande, dock har hon problem med spriten och det ställer till det på flera sätt för henne och boken tar flera gånger oväntade svängar.

  Som deckare inte den bästa jag läst utan mer en medelmåttig deckare, som debut är d... Läs hela recensionen

 17. En bladvändare med oväntat slut

  Lina Bengtsdotter deckardebuterar med bravur. Hon har lyckats skapa en tankeväckande och trovärdig bladvändare där hon väver samman nutid och dåtid och där de historiska inslagen får en oväntad innebörd för handlingen. Tidigt misstänkte jag en av de manliga karaktärerna och hann sedan ändra mig och låta mina misstankar falla på ytterligare en annan person innan jag streckläste resten av boken för att få reda på sanningen.

  Från början till slut är det en riktig bladvändare med en oväntad upplösning.

Visa alla 17 recensioner

Fler böcker av Lina Bengtsdotter