Hej syster : en personlig berättelse om flykt och mellanförskap (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
181
Utgivningsdatum
2017-09-20
Förlag
Bokförlaget Forum
Medarbetare
Sokcic, Miroslav (form)
Dimensioner
211 x 133 x 15 mm
Vikt
292 g
SAB
Lz Modiri, Navid,Ohdi-c
ISBN
9789137149912
Hej syster : en personlig berättelse om flykt och mellanförskap (inbunden)

Hej syster : en personlig berättelse om flykt och mellanförskap

(4 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2017-09-20
171
Skickas inom 2-5 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Hej syster. Vad fint att se dig. Välkommen till Sverige. Ställ ner väskan ett tag. Nej, jag behöver inte se ditt pass. Lägg undan dollarsedlarna. Hur har resan varit? Det här är Malmö, det tillhör Sverige.

Så börjar Navid Modiri sin berättelse. I januari 2016 skrev han ett Facebook-inlägg i form av ett välkomstbrev till alla de människor som tvingats på flykt och kommit som nyanlända till Sverige. Brevet riktade sig till en flyktingkvinna han träffade på Centralstationen i Malmö. En kvinna han kände ett släktskap med. En kvinna som skulle ha kunnat vara hans syster. På ett par veckor hade texten delats över tiotusen gånger och gillats av fler än femtiotusen människor.

Nu har Navid skrivit en hel bok i samma anda. Med utgångspunkt i sitt eget liv berättar han om Sverige idag - om integration, flykt och utanförskap - men också om språkets makt att sammanföra människor. Det är en berättelse om svårigheten att anpassa sig till ett nytt land, om att hitta hem, och om flykt i en vidare mening: Kanske befinner vi oss alla egentligen på flykt från någonting?
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Hej syster : en personlig berättelse om flykt och mellanförskap
 2. +
 3. Jag kan ha fel och andra visdomar från mitt liv som buddhistmunk

De som köpt den här boken har ofta också köpt Jag kan ha fel och andra visdomar från mitt liv... av Björn Natthiko Lindeblad, Caroline Bankler, Navid Modiri (inbunden).

Köp båda 2 för 375 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Hej syster : en personlig berättelse om flykt och mellanförskap. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. En viktig bok, bör läsas av alla, i skolan
  Eva Andersson, 10 april 2019

  En viktig bok som öppnar upp för diskussion och förståelse. Modiri skriver fantastiskt, vackert och lättläst. Jag rekommenderar den till alla läskunniga.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Navid Modiri

 • Jag kan ha fel och andra visdomar från mitt liv som buddhistmunk

  Björn Natthiko Lindeblad, Caroline Bankler, Navid Modiri

  Jag kan ha fel är Björn Natthiko Lindeblads självbiografiska berättelse om hur han lämnar en löftesrik karriär som ekonom för att bli buddhistisk skogsmunk, och hur han efter sjutton år i klosterlivet återvänder till Sverige. Vilsen, utan jobb ell...