Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Årstidskvartetten (del 2)
Antal sidor
419
Utgivningsdatum
2017-09-04
Förlag
Bokförlaget Forum
Medarbetare
Sundberg, Maria (form)
Dimensioner
222 x 144 x 32 mm
Vikt
561 g
SAB
Hc
ISBN
9789137150833

Höstdåd

(47 röster)  |  Läs 7 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2017-09-04
249
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor


Skrämmande hemligheter i småstadenEn sensommarkväll 1990 tältar fem barndomsvänner vid sitt hemliga badställe, ett nedlagt stenbrott på en skånsk ås. Nyss har de tagit studenten och vuxenlivet väntar runt hörnet. Stämningen är därför upprymd, men också vemodig eftersom vännerna inser att den här kvällen innebär ett farväl både till ungdomstiden och till varandra. På mer än ett sätt ska det visa sig för när morgonen gryr och det första höstregnet fallit flyter det en kropp i stenbrottets mörka vatten. En tragisk olycka fastslår polisutredningen, men alla är inte övertygade.

I tjugosju år förblir händelsen ett sår i bygden, en konflikt som stilla bidar sin tid. Och när den gamle polischefen ersätts av Anna Vesper, en nyinflyttad mordutredare från Stockholm, börjar dunkla krafter sättas rörelse. Snart har Anna inget val. Hon måste ignorera alla varningar och öppna ärendet från hösten 1990. Hösten få säger sig minnas men som ändå aldrig blivit glömd.

"En spännande berättelse med dramatiska inslag. Upplösningen är oväntad. Anders

de la Mottes karaktärer är mänskliga och levande, alla har sina egna brister och problem. Miljön på den skånska landsbygden, där släkter varit i konflikt i årtionden, känns äkta. Språket rakt och lättflytande." BTJ
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Höstdåd
 2. +
 3. Slutet på sommaren

De som köpt den här boken har ofta också köpt Slutet på sommaren av Anders De La Motte (pocket).

Köp båda 2 för 338 kr

Kundrecensioner

Det finns 7 recensioner av Höstdåd. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Listigt!
  Katarina , 13 juli 2023

  Ännu en välskriven bok där man vävs in i handlingen, så att man inte kan lista ut vem mördaren är förrän man når de sista sidorna.

 2. Välskriven o spännande
  Björn Nilsson, 16 februari 2018

  Boken är mycket välskriven och spännande intill sista avsnittet! Det blir därför svårt att slita sig ifrån läsning, men genom att den är lättläst så gör det inget.

 3. Fascinerande!
  Hawaiifantasten, 26 januari 2018

  Mycket välskriven med fina natur- och personbeskrivningar. Håller spänningen uppe hela boken igenom! Positivt att författaren låter handlingen utspelas i Skåne.

 4. Välskriven och stundtals spännande.
  Enock Nitti, 19 januari 2018

  Ganska seg start, nära att ge upp den i början, men den tog sig.
  Ett par dramatiska sekvenser som känns lite onödiga.
  Polisarbetet är intressant som det är. Ett par missar i logiken stör lite.
  Kommer nog inte att läsa mer av Motte

 5. Höstbrått !
  Kurt Halldin, 3 januari 2018

  Första trefjärdedelarna av boken är bra , men sedan får författaren så bråttom att knyta ihop alla trådarna. Bra dock - man vill ju veta mer om Annas fortsatta karriär...

 6. Ännu en fantastisk bok av Anders de la Motte
  manita, 19 november 2017

  Otroligt spännande och välskriven deckare! Utspelar sig i Skåne bland intrigerande ortsbor i samhället dit polisen Anna flyttat med sin dotter. Anna har en pågående dialog med sin nyligen avlidne man, även han tidigare polis. Svår att lägga ifrån sig, blev sena kvällar. Oväntat slut.

 7. Betyg: 4,5 av 5.
  Britt-Marie Kullin, 19 september 2017

  Höstdåd är Anders de la Mottes sjunde utgivna bok, och jag har läst alla dom sex tidigare. Först läste jag hans trilogi med böckerna Geim, Buzz, och Bubble. Sedan läste jag dom två böckerna MemoRandom och UltiMatum. Och förra året så läste jag boken Slutet på sommaren. Alla sex böckerna har varit fantastiskt bra. Dom fem första fick näst högsta betyget av mig, och den alldeles speciella boken Slutet på sommaren fick det allra högsta betyget. (Länkar till mina recensioner av böckerna).
  <... Läs hela recensionen

Visa alla 7 recensioner

Fler böcker av Anders De La Motte

Bokvideo