Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
419
Utgivningsdatum
2017-09-04
Förlag
Bokförlaget Forum
Medarbetare
Sundberg, Maria (form)
Dimensioner
222 x 144 x 32 mm
Vikt
561 g
SAB
Hc
ISBN
9789137150833
Höstdåd (inbunden)

Höstdåd

(11 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden, Svenska, 2017-09-04
194
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Julklapp? Beställ boken senast torsdag 21 december kl. 13:00 med "Snabb frakt" för leverans innan julafton - Läs mer
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Skrämmande hemligheter i småstaden

En sensommarkväll 1990 tältar fem barndomsvänner vid sitt hemliga badställe, ett nedlagt stenbrott på en skånsk ås. Nyss har de tagit studenten och vuxenlivet väntar runt hörnet. Stämningen är därför upprymd, men också vemodig eftersom vännerna inser att den här kvällen innebär ett farväl både till ungdomstiden och till varandra. På mer än ett sätt ska det visa sig för när morgonen gryr och det första höstregnet fallit flyter det en kropp i stenbrottets mörka vatten. En tragisk olycka fastslår polisutredningen, men alla är inte övertygade.

I tjugosju år förblir händelsen ett sår i bygden, en konflikt som stilla bidar sin tid. Och när den gamle polischefen ersätts av Anna Vesper, en nyinflyttad mordutredare från Stockholm, börjar dunkla krafter sättas rörelse. Snart har Anna inget val. Hon måste ignorera alla varningar och öppna ärendet från hösten 1990. Hösten få säger sig minnas men som ändå aldrig blivit glömd.

"En spännande berättelse med dramatiska inslag. Upplösningen är oväntad. Anders

de la Mottes karaktärer är mänskliga och levande, alla har sina egna brister och problem. Miljön på den skånska landsbygden, där släkter varit i konflikt i årtionden, känns äkta. Språket rakt och lättflytande." BTJ
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Höstdåd
 2. +
 3. Slutet på sommaren

De som köpt den här boken har ofta också köpt Slutet på sommaren av Anders De La Motte (pocket).

Köp båda 2 för 249

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Höstdåd. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Ännu en fantastisk bok av Anders de la Motte
  manita, 19 november 2017

  Otroligt spännande och välskriven deckare! Utspelar sig i Skåne bland intrigerande ortsbor i samhället dit polisen Anna flyttat med sin dotter. Anna har en pågående dialog med sin nyligen avlidne man, även han tidigare polis. Svår att lägga ifrån sig, blev sena kvällar. Oväntat slut.

 2. Betyg: 4,5 av 5.
  Britt-Marie "Bim" Kullin / Bims Blogg (Farsta / Stockholm), 19 september 2017

  Höstdåd är Anders de la Mottes sjunde utgivna bok, och jag har läst alla dom sex tidigare. Först läste jag hans trilogi med böckerna Geim, Buzz, och Bubble. Sedan läste jag dom två böckerna MemoRandom och UltiMatum. Och förra året så läste jag boken Slutet på sommaren. Alla sex böckerna har varit fantastiskt bra. Dom fem första fick näst högsta betyget av mig, och den alldeles speciella boken Slutet på sommaren fick det allra högsta betyget. (Länkar till mina recensioner av böckerna).
  <... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Bloggat om Höstdåd

Bokvideo