30 år av tystnad : mitt liv i skuggan av mordet på Olof Palme (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
268
Utgivningsdatum
2018-02-07
Förlag
Bokförlaget Forum
Medarbetare
Hanson, Kerstin (form)
Dimensioner
222 x 140 x 24 mm
Vikt
398 g
SAB
Lz Hage, Anna,Oer
ISBN
9789137151151
30 år av tystnad : mitt liv i skuggan av mordet på Olof Palme (inbunden)

30 år av tystnad : mitt liv i skuggan av mordet på Olof Palme

(14 röster)  |  Läs 5 recensioner
Inbunden Svenska, 2018-02-07
209
 • Fåtal ex i lager. Skickas inom 1-2 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 6 format & utgåvor
En vardagkväll i februari 2016 möter Anna sin egen blick i tv-rutan. Det är blicken hos en skrämd sjuttonåring. En tjej med sprejat hår i 80-talsfrisyr sitter i Aktuelltstudion och berättar om mordnatten då Olof Palme mördades. Nu, trettio år senare, sitter Anna hemma i tv-soffan och drabbas av frossa. Det skakar i hela kroppen och hon mår illa. På natten känns det som om hon ska kvävas. Tankar, minnen och känslor, allt flimrar förbi som i ett kalejdoskop.

Det finns en gräns för hur länge man kan trycka ner sina känslor. Det upptäckte Anna Hage som blev vittne till Palmemordet. Hon var ung gymnasieelev och försökte rädda livet på statsministern den där februarikvällen 1986. En traumatisk upplevelse som tillsammans med det efterföljande drevet i media, polisförhören och rättegångarna har påverkat hennes liv starkt.

Nu väljer hon att inte längre blunda för smärtan och berättar sin egen historia om vad som hände. Hon beskriver själva mordnatten, polisförhören, utsattheten och känslan av att vara den som alla skvallrar om. Hon berättar om livet idag, om hur de åren präglat henne, om maktlöshet och skamkänslor. Om vikten av att våga möta sina värsta rädslor - och om att gå vidare i livet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. 30 år av tystnad : mitt liv i skuggan av mordet på Olof Palme
 2. +
 3. Den andre

De som köpt den här boken har ofta också köpt Den andre av Prins Harry (inbunden).

Köp båda 2 för 478 kr

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av 30 år av tystnad : mitt liv i skuggan av mordet på Olof Palme. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Väl värd att läsa!
  Lollos bokhörna, 8 juli 2019

  "30 år av tystnad" av Anna Hage. En februarikväll 1986 försökte Anna rädda livet på en man på Sveavägen i Stockholm. Mannen visade sig vara statsminister Olof Palme och Anna var då 17 år. Under många år ville inte Anna prata om det som hände men nu har hon berättat sin historia. Hur allt runt omkring, mediadrevet som blev, den efterföljande rättegången påverkade hennes liv.

  Det jag slås av när jag läser boken är hur ingen tog hand om Anna. Hur ingen hjälpte henne med all media och rä... Läs hela recensionen

 2. Lättläst, gripande och sorglig.

  Boken för läsaren tillbaka till 80-talet och kylan som låg över landet efter mordet på Olof Palme. Den visar hur illa den lilla människan kan råka ut trots den absoluta goda viljan att hjälpa och bästa civilkurage som vi alla önskar ska finnas. En berättelse om en ung människa och ett rättssystem som inte fungerar. Hoppas att unga människor idag får bättre hjälp. Läs den!

 3. Starkt komplement till alla andra Palmeutredningar
  Roland Sennerstam, 12 mars 2018

  Anna Hages bok ger ett viktigt komplement till de två rättegångarna av Palmemordet och alla tillsatta och avslutade utredningar. Här får vi inifrån en berättelse från en som inte har en färdig teori som skall bevisas , utan var först på plats, när Olov Palme föll för den dödande kulan. Det hon såg och ståndaktigt har berättat om går bland annat på tvärs mot Lisbet Palme vittnesmål och hennes iakttagelse av mördaren. Enligt de två tonårsflickorna var hon inte i ett tillstånd att göra observati... Läs hela recensionen

 4. En toppen bra bok!
  L-G Esson, 2 mars 2018

  För alla, ja även polis & rättsväsen att lära sig att alla parter behandlas lika i vårt samhälle! Ett gediget och saklig skildring för 30 år-sedan samt nutid som Anna ger en stor behållning och läsupplevelse.

 5. Självutlämnande
  Tomas C, 23 februari 2018

  Välskriven. Ett gediget jobb. Saklig, utan onödiga sidospår. Att skildra för 30 år sedan och nutid, utifrån ett traumatisk upplevelse, som Anna har burit på, ger en stor behållning. Fantastiskt gjort.

Visa alla 5 recensioner

Fler böcker av författarna

 • Generation Ego : att fostras i en narcissistisk kultur

  Ana Udovic

  Skolan idag: Lärare som inte kan genomföra en lektion eftersom eleverna inte inser poängen med lektionens innehåll. Elever som tar det som självklart att betygen ska överklagas. En läroplan som kräver att barnen, från förskoleålder, fostras i entr...