30 år av tystnad : mitt liv i skuggan av mordet på Olof Palme (inbunden)
På topplistor
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
268
Utgivningsdatum
2018-02-07
Förlag
Bokförlaget Forum
Medarbetare
Hanson, Kerstin (form)
Dimensioner
222 x 140 x 24 mm
Vikt
398 g
SAB
Lz Hage, Anna
ISBN
9789137151151
30 år av tystnad : mitt liv i skuggan av mordet på Olof Palme (inbunden)

30 år av tystnad : mitt liv i skuggan av mordet på Olof Palme

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Inbunden, Svenska, 2018-02-07
168
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Hon försökte rädda livet på Olof Palme

En vardagkväll i februari 2016 möter Anna sin egen blick i tv-rutan. Det är blicken hos en skrämd sjuttonåring. En tjej med sprejat hår i 80-talsfrisyr sitter i Aktuelltstudion och berättar om mordnatten då Olof Palme mördades. Nu, trettio år senare, sitter Anna hemma i tv-soffan och drabbas av frossa. Det skakar i hela kroppen och hon mår illa. På natten känns det som om hon ska kvävas. Tankar, minnen och känslor, allt flimrar förbi som i ett kalejdoskop.

Det finns en gräns för hur länge man kan trycka ner sina känslor. Det upptäckte Anna Hage som blev vittne till Palmemordet. Hon var ung gymnasieelev och försökte rädda livet på statsministern den där februarikvällen 1986. En traumatisk upplevelse som tillsammans med det efterföljande drevet i media, polisförhören och rättegångarna har påverkat hennes liv starkt.

Nu väljer hon att inte längre blunda för smärtan och berättar sin egen historia om vad som hände. Hon beskriver själva mordnatten, polisförhören, utsattheten och känslan av att vara den som alla skvallrar om. Hon berättar om livet idag, om hur de åren präglat henne, om maktlöshet och skamkänslor. Om vikten av att våga möta sina värsta rädslor - och om att gå vidare i livet.

"Boken är en upprättelse och utväg, en bladvändare som fängslar och ett tidsdokument som bidrar med hittills okända aspekter på skeendet som orsakade energiläckage hos en hel nation." Aftonbladet
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. 30 år av tystnad : mitt liv i skuggan av mordet på Olof Palme
  2. +
  3. Flickan med sju namn : min flykt från Nordkorea

De som köpt den här boken har ofta också köpt Flickan med sju namn : min flykt från Nordkorea av Hyeonseo Lee, David John (inbunden).

Köp båda 2 för 357 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av 30 år av tystnad : mitt liv i skuggan av mordet på Olof Palme. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Självutlämnande
    Tomas C, 23 februari 2018

    Välskriven. Ett gediget jobb. Saklig, utan onödiga sidospår. Att skildra för 30 år sedan och nutid, utifrån ett traumatisk upplevelse, som Anna har burit på, ger en stor behållning. Fantastiskt gjort.

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om 30 år av tystnad : mitt liv i skuggan av ...