Vintereld (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Årstidskvartetten (del 3)
Antal sidor
374
Utgivningsdatum
2018-10-24
Förlag
Bokförlaget Forum
Medarbetare
Sundberg, Maria (form)
Dimensioner
222 x 142 x 30 mm
Vikt
420 g
SAB
Hc
ISBN
9789137151199
Vintereld (inbunden)

Vintereld

(23 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden Svenska, 2018-10-24
199
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån · Ingen bindningstid

Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
"Vintereld" är den tredje fristående delen i Anders de la Mottes hyllade årstidskvartett. Liksom de två tidigare delarna, "Slutet på sommaren" och "Höstdåd", har den nominerats till Svenska Deckarakademins pris för årets bästa svenska kriminalroman.

Lucianatten 1987 utbryter en våldsam brand i en skånsk stugby. En ung kvinna dör i lågorna, och i polisutredningen som följer ställs vänner mot varandra, förtroenden sviks och familjer splittras innan en ung mordbrännare till sist erkänner.

Trettio år senare får Laura Aulin ärva den nedgångna stugbyn av sin faster. För första gången sedan branden återvänder hon nu till trakten. Hennes närvaro rör upp känslorna, och när flera bränder anläggs blir stämningen än mer fientlig. Samtidigt börjar Laura ana att fastern kommit något på spåren före sin död, och hon tvingas ifrågasätta allt hon minns om den tragiska lucianatten. Om vinterelden som gav ärr som aldrig bleknat.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Vintereld. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Mordhistoria
  Karl Alf Kenneth Jonsson, 2 januari 2019

  Mycket bra skriven. En sorglig och trovärdig roman. Innehåller inte för mycket brutalt våld som denna typ av romaner ofta kan göra.

 2. Betyg: 5 av 5.
  Britt-Marie "Bim" Kullin / Bims Blogg (Farsta / Stockholm), 28 oktober 2018

  Anders de la Motte tillhör verkligen en av mina absoluta favoritförfattare. Vintereld är hans åttonde bok, och jag har läst dom allihopa. Först ut är trilogin Geim, Buzz, och Bubble. Sedan duon MemoRandom och UltiMatum. Och nu dom tre första i Årstidskvartetten: Slutet på sommaren, Höstdåd, och den här boken: Vintereld. Jag har verkligen tyckt om alla författarens åtta böcker, och länkarna går till mina recensioner av dom.

  Även om jag har gillat alla Anders de la Mottes böcker, så är... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Bloggat om Vintereld