Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
346
Utgivningsdatum
2019-04-25
Förlag
Bokförlaget Forum
Medarbetare
Olsson, Nils (form)
Dimensioner
205 x 141 x 26 mm
Vikt
430 g
SAB
Hc
ISBN
9789137151212
Folk med ångest (inbunden)

Folk med ångest

(26 röster)  |  Läs 10 recensioner
Inbunden Svenska, 2019-04-25
209
Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 8 format & utgåvor
"En man som heter Ove"-författaren Fredrik Backman är tillbaka med sin sannolikt bråkigaste roman hittills. "Folk med ångest" är en orimligt stökig komedi om ett gisslandrama på en lägenhetsvisning, där en misslyckad bankrånare låser in sig med en överentusiastisk fastighetsmäklare, två bittra Ikea-missbrukare, en elak mångmiljonär, en sorgsen tant, en höggravid kvinna, en jobbig jävel och ett kaninhuvud. Till slut ger rånaren upp och släpper alla i gisslan, men när polisen stormar lägenheten är den...tom. I en serie dysfunktionella vittnesförhör efteråt får vi höra allas version av vad som egentligen hände, varpå ett klassiskt pusselmysterium utvecklar sig kring frågorna: Hur lyckades rånaren fly? Varför är alla så arga? Och vad är det egentligen för FEL på folk nuförtiden?
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Folk med ångest
 2. +
 3. Och varje morgon blir vägen hem längre och längre

De som köpt den här boken har ofta också köpt Och varje morgon blir vägen hem längre och längre av Fredrik Backman (inbunden).

Köp båda 2 för 298 kr

Kundrecensioner

Det finns 10 recensioner av Folk med ångest. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Full av överraskningar
  Ekorren, 22 juli 2020

  Jag lär mig svenska med Fredrik Backmans böcker. Den här har gjort mig skratta och gråta och skratta igen. Den handlar om vad som är viktigt i livet och är full av överraskningar. Jag älskade varje sida!

 2. Om att räcka till och hitta hem och vara vilsen.
  Josskito, 25 juli 2019

  Den här boken sätter så himla mycket fingret på - livet. Om vad som är viktigt. Varför vi inte ger upp fast vi innerst inne vet att det är lönlöst. Om hoppet. Det vi vill säga men inte vågar. Varför vi ljuger. Om liv som levs fast man egentligen vill leva ett annat. Om att passa in. Anpassa sig. Bångstyriga människor vi älskar och stundtals hatar men älskar dem mest i alla fall. Om att vad som är rätt inte alltid är korrekt. Om allt det där vi tror vi är ensamma om. Om skörheten som förkläds ... Läs hela recensionen

 3. Tankar om Ove
  Tord Turesson, 18 juli 2019

  Boken handlar om människor i dagens samhälle som inte alltid passar in hos alla människor. Den är humoristiskt skriven och som ger en en mängd tankar.

 4. Överdrivet politiskt korrekt
  Anni, 15 juli 2019

  Vad som främst drar ner betyget för min del är att "Folk med ångest" är så politiskt korrekt så det står mig upp i halsen. Den första halvan av boken innehåller även för många upprepningar för min smak och jag upplever den därför som tjatig, men sedan öppnar sig texten plötsligt och släpper fram Backmans karaktäristiskt underfundiga, humoristiska röst med den ena vinklingen efter den andra. Påminner en del om PeKå Englunds mästerverk "Född på en söndag".

 5. Rörig
  Kent , 23 juni 2019

  Jag har Läst alla Fredrik Backmans böcker och har alltid varit nöjd men den här är för rörig.
  Den innehåller också alltför många långa dialoger som inte för handlingen framåt.
  Visst innehåller den en del tänkvärt som ger upphov till en del om inte skratt så illafall leende men det är tyvärr allt för stor del av boken som känns som svammel för att fylla ut sidorna.
  Nej tyvärr kan jag inte rekommendera någon att köpa boken.

 6. Fantastisk!
  Zara, 13 juni 2019

  Jag fullkomligt älskade den här boken. Den handlar om så mycket mer än ett gisslandrama. Den handlar om att förlåta, om att falla och resa sig, om att finna gemenskap hos folk som kanske inte nödvändigtvis är som oss. Den handlar om kärlek och sorg. Om hur svårt det är att vara människa trots att det inte är så komplicerat.

  Kort och gott; Läs den!

 7. Backmansk bok
  Berit Maria Åberg, 31 maj 2019

  Räcker med att säga Backman - har alla hans utgivna - alla lika underfundiga och bra. Lika specifika historier och naturliga - lätt att själv komma in i berättelsen bredvid huvudpersonerna.

 8. Utmärkt
  Ingalill Ask, 9 maj 2019

  Författaren har som i tidigare skrivna böcker ett mycket bra språkbruk. Boken har en humoristisk handling med en allvarlig underton.

 9. Märklig bok
  Gunhild Sundström, 7 maj 2019

  Konstig och jobbig att läsa och få sammanhang av, mycket svammel. Inte alls lika bra som Ove. Skulle inte rekommendera den

 10. Betyg: 5 av 5.
  Britt-Marie "Bim" Kullin / Bims Blogg (Farsta / Stockholm), 3 maj 2019

  Och Fredrik Backman har gjort det igen. Han har skrivit ännu en bok som fick mig att både skratta och gråta. Jag tror att han skulle kunna skriva vad som helst, till exempel en manual eller ett recept, och jag skulle bli berörd.

  Det här är Fredriks nionde bok, och jag har förstås läst dom alla. Alla har alldeles självklart fått det högsta betyget av mig. Och alla har fått mig att både gråta och skratta, och det är faktiskt inte så ofta som böcker får mig till det.

  Här är lä... Läs hela recensionen

Visa alla 10 recensioner

Fler böcker av Fredrik Backman