Vit krypta (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Pilgrimsfalkens väktare (del 1)
Antal sidor
388
Utgivningsdatum
2018-03-28
Förlag
Bokförlaget Forum
Medarbetare
Sundberg, Maria (form)
Dimensioner
221 x 145 x 29 mm
Vikt
512 g
SAB
Hc
ISBN
9789137151502
Vit krypta (inbunden)

Vit krypta

(10 röster)  |  Läs 4 recensioner
Inbunden Svenska, 2018-03-28
174
Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Thriller om dolda sekter, frihetsberövande och manipulation

Alex och Dani är enäggstvillingar och oskiljaktiga sedan deras föräldrar övergivit dem. En midsommarnatt när de är 22 år försvinner Dani spårlöst. Man letar efter henne i flera månader utan att finna minsta ledtråd.

Omgivningen försöker få Alex att glömma det hemska som har inträffat, men hon får ett nervöst sammanbrott och ligger katatonisk på psyket i en hel månad. När hon skrivs ut har hon bara en enda tanke i huvudet: Att hitta Dani.

För att försörja sig medan hon letar efter systern tar Alex anställning på den mytomspunna dejtingfirman Ash & Coal. Det är där hon träffar den framgångsrika och attraktiva psykologen Carl Asher. Snart börjar märkliga saker att hända. Varför känner hon Danis närvaro i ett speciellt rum på firman? Vem är det som lämnar mystiska meddelanden i hennes lägenhet?

Alex misstänker att en ockult sekt har kidnappat Dani, men kan det verkligen stämma? Människor i hennes omgivning börjar ifrågasätta hennes mentala hälsa: inbillar hon sig allt? Plötsligt befinner Alex sig i ett farligt limbo där mycket tyder på att hon står näst på tur.

Vit krypta är en thriller om sekter med osynliga nätverk, frihetsberövande, maktlöshet och manipulation - och om en syskonkärlek som är starkare än allt.

Lotta Olsson/DN:

"Spännande om sekter och ordenssällskap och deras makt över medlemmar, ett ämne som Mariette Lindstein behärskar väl. Ett tag misstänker man alla."

Johannas deckarhörna (Amelia):

Författaren är mycket skicklig på att förmedla obehag. Det ligger något hotfullt i luften genom hela boken och de små detaljerna, att känna sig iakttagen, förföljd, inte ensam i rummet förhöjer berättelsen till en extra hög nivå. Internationellt sett är den psykologiska thrillern vår samtids största trend och Mariette Lindstein går i spetsen för genren här i Sverige.

Svenska böcker:

Rysligt spännande, otroligt bra intriger, personbeskrivningar som är väl genomtänkta och beskrivna. En riktigt bladvändare helt enkelt.

Olivias deckarhylla:

Den täta mystiken och känslan att man inte vet vem man kan lita på ger liv åt de fint beskrivna miljöerna och det levande språket. Fängslande, förföriskt och förtrollande. Jag vill ha mer!
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Vit krypta
 2. +
 3. Sektens barn

De som köpt den här boken har ofta också köpt Sektens barn av Mariette Lindstein (pocket).

Köp båda 2 för 229 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Vit krypta. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Fängslande från första till sista sidan.

  Lättläst, okomplicerat, ärligt språk och en handling som verkligen fängslar och engagerar. Ingen onödig utfyllnad. Läste först de tre fantastiska böckerna om Dimön och blev lika fängslad av Vit krypta. Mariette Lindsteins böcker går helt enkelt inte att lägga ifrån sig! Ser fram emot många fler..

 2. En bladvändare
  Latte and a Book, 20 april 2018

  En bok som griper tag om dig från första stund och håller lika god kvalité helt igenom. Detta var en bladvändare för min del och jag hade svårt att lägga ifrån mig den.
  Väldigt bra skrivet och det är en bok som jag nog kommer minnas en lång tid framöver!

 3. Spännande

  Blev helsåld på böckerna om Dimön o är inte ett dugg besviken på denna!
  Grym författare💪
  Kommer absolut köpa fler böcker! Rekommenderas varmt !

 4. Medryckande och snabbläst
  Villivonkansbooks (Örebro), 11 april 2018

  Enäggstvillingarna Dani och Alex är oskiljaktiga sedan föräldrarna övergivit dem. Men en midsommarnatt försvinner Dani spårlöst. Man letar efter henne i flera månader utan minsta spår. Omgivningen försöker få Alex att glömma och gå vidare, istället får hon ett nervöst sammanbrott.
  🐴
  Jag har tidigare läst de tre böckerna om Sekten på Dimön som författaren skrivit. Jag gillade de mycket. I Vit krypta blir det genast skarpt läge när Dani förs bort och sedan är spårlöst borta. I b... Läs hela recensionen

Visa alla 4 recensioner

Bloggat om Vit krypta