Ur askan i elden (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Alan Banks (del 1)
Antal sidor
297
Utgivningsdatum
2018-01-17
Förlag
Bokförlaget Forum
Översättare
Jan Malmsjö
Originaltitel
Gallows View
Medarbetare
Stjernfeldt, Fredrik (form)
Dimensioner
212 x 143 x 25 mm
Vikt
410 g
SAB
Hce
ISBN
9789137151755

Ur askan i elden

(73 röster)  |  Läs 6 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2018-01-17
245
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Kommissarie Alan Banks har just flyttat från London till landsortsstaden Eastvale i Yorkshire. Han ser framför sig ett lugnare liv tillsammans med sin fru Sandra. Men skenet bedrar - brottsligheten i det lilla samhället visar sig vara värre än han föreställt sig.

En inbrottsvåg har drabbat staden. Maskerade ungdomar bryter sig in hos gamlingar och stjäl smycken och värdesaker. Det framstår till en början som gärningar av relativt harmlösa småtjuvar. Men när en 87-årig kvinna hittas död i sitt hem efter ett inbrott får fallet en helt annan innebörd. När Sandra dessutom råkar ut för ett överfall blir ärendet personligt för Banks. Rör det sig om samma gärningsmän? Och kommer Banks att hitta dem innan de slår till igen?

Ur askan i elden, som utkom på engelska 1987, är den allra första delen i Alan Banks-serien. Här lär vi känna en yngre poliskommissarie och får veta hur allt började.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Ur askan i elden
 2. +
 3. Dold i skuggor

De som köpt den här boken har ofta också köpt Dold i skuggor av Peter Robinson (inbunden).

Köp båda 2 för 494 kr

Kundrecensioner

Det finns 6 recensioner av Ur askan i elden. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Kul att läsa hur allt började för Banks
  Kaffeläsaren, 15 mars 2018

  Alan Banks har lämnat London och flyttat med hela familjen till det lugnare Eastvale i Yorkshire. Skenet bedrar, brottsligheten i det lilla samhället är värre än han föreställt sig. En inbrottsvåg och en man som smygtittar på kvinnor som klär av sig får Alan genast ta upp jakten på. 🐴
  Jag är ett stort fan av Peter Robinsons böcker och har läst alla som översatts till svenska av honom. Blev väldigt glad att den första boken i serien om Alan Banks nu äntligen släpps på svenska. Det ... Läs hela recensionen

 2. Banks
  Margareta , 28 februari 2018

  i gammal god form. En härligt klassisk polisberättelse och jag läste ut den på en kväll. Berättelsen har en trovärdig uppbyggnad och ger en bra sammanfattning av en utredning.

 3. Oliviasdeckarhylla
  Oliviasdeckarhylla, 19 februari 2018

  Även en stabil författare som Peter Robinson måste ju ha börjat någon gång. Ur askan i elden är hans början, den släpptes 1987 och är den första boken om Alan Banks. En Alan som röker för mycket och har tagit med sig fru och barn från London till Eastvale, i hopp om en lugnare tillvaro. I den här boken får vi inte bara lära känna en yngre Banks utan även hans fru Sandra blir introducerad på ett djupare plan än tidigare. Redan här känner man 'igen' Robinsons typiska stil- hans språk och den va... Läs hela recensionen

 4. Äntligen vet jag!!!
  Ulla Elizabethe Eriksson, 19 februari 2018

  Härligt stt få veta hur allt började. Jag har läst alla dom andra böcketna men det var härligt att få "början till slut".

 5. Kanonbok

  Suverän som alltid. Kul att få veta hur allt började. Dessutom väldigt bra översättning.. DeNu som inte läst Robinson har nåt väldigt trevligt framför sig.

 6. Författaren har inte hittat formen ännu

  Boken känns som ett typiskt första verk. Har läst alla efterföljarna och de blir för varje bok bara bättre och bättre. Inte ovanligt att en författare behöver litet tid för att hitta formen.

Visa alla 6 recensioner

Fler böcker av Peter Robinson