Försvunnen (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Cold Case (del 1)
Antal sidor
412
Utgivningsdatum
2019-01-16
Förlag
Bokförlaget Forum
Medarbetare
Sokcic, Miroslav (form)
Dimensioner
222 x 145 x 33 mm
Vikt
550 g
SAB
Hc
ISBN
9789137152011
Försvunnen (inbunden)

Försvunnen

(15 röster)  |  Läs 8 recensioner
Inbunden Svenska, 2019-01-16
198
 • Fåtal ex i lager. Skickas inom 1-2 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 6 format & utgåvor
Tilldelad Crimetime Award 2019 för Årets deckardebut. "Försvunnen" är första delen i Cold Case, en deckarserie inspirerad av verkliga fall som utspelar sig i Malmö och på Österlen. En 19-årig kvinna försvinner en sommarnatt på Österlen. 16 år senare härjar en dansk serievåldtäktsman i Malmö. Polisen famlar i mörkret, men ett DNA-spår gör att man kan dra kopplingar till det gamla försvinnandet.

Tess Hjalmarsson, kriminalinspektör och chef för Skånes cold case-grupp, tar sig an fallet. Hon brinner för att utreda gamla fall och att slutligen kunna ge anhöriga svar på vad som egentligen hände.

Parallellt kämpar Tess med sitt ganska misslyckade privatliv och en barnlängtan som ser ut att gå i kras efter att flickvännen har lämnat henne.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Försvunnen
 2. +
 3. Skärseld

De som köpt den här boken har ofta också köpt Skärseld av Tina Frennstedt (inbunden).

Köp båda 2 för 397 kr

Kundrecensioner

Det finns 8 recensioner av Försvunnen. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Välskriven och spännande
  ElinsBokhylla , 31 augusti 2021

  I denna bok får man följa med under tiden som Tess och hennes kolleger jagar en serievåldtäcksman som på något sätt hänger ihop med den unga flicka som försvann för 16 år sedan i Simrishamn.

  Innan jag började läsa denna bok hade jag inte direkt några höga förväntningar, jag försöker att inte ha det när jag ska börja i en ny bok. För då blir jag oftast mer imponerad och tycker att böckerna är bättre, men såklart har jag ju hört mycket positivt om denna bok och bokserie med.

  B... Läs hela recensionen

 2. Riktigt bra!
  Bokhyllaniskuggan, 8 juni 2021

  ❥ Recension

  Det var sådär lagom smart att välja just den här boken som ny bok att läsa före läggdags. Första kapitlet är så vansinnigt otäckt och läskigt att det var jobbigt att släcka lampan efteråt! Man kan lugnt säga att Frennstedt fick mig i sitt grepp och jag förstår verkligen alla hyllningar den här bokserien har fått. Den översteg mina förväntningar med sina originella och mångbottnade karaktärer, det detaljerade polisarbetet och brotten med sina många snår och pusselbi... Läs hela recensionen

 3. Utmärkt
  Margareta , 16 augusti 2019

  Debut som höjer sig högt över väldigt många etablerade författares böcker . Blir intressant att följa om det håller även i fortsättningen. Boken är oerhört lättläst och svår att lägga ifrån sig.

 4. Här har vi årets bok!
  John Rolandsson, 14 juni 2019

  Tveklöst skriver Tina Frennstedt avsevärt bättre än många i genren. Hon etablerar en förhöjd, mörk, fiktiv värld - och hon vet hur man snabbt och snyggt skisserar även perifera figurer så att de får liv.

 5. Utmärkt!
  Anna Paus, 14 juni 2019

  Utmärkt deckare med riktigt driv. Stilen är rak och okonstlad, bäst skildrad är Malmömiljön. Bådar väldigt gott för en serie.

 6. Jättespännande!
  Don Demis, 14 juni 2019

  Verkligen en superbok. Jag vill läsa fler av den här serien. REkommenderas till de som älskar deckare men även till de som aldrig läser en deckare. Tina Frennstedt får bra snurr på alla relationer, och den välskrivna texten glider smidigt mellan olika personers perspektiv. LÄS!

 7. Spännande!
  Mega Megasson, 27 april 2019

  Blandvändare! Det här är en mycket bra deckardebut. Jag längtar redan efter andra boken i serien om supersnuten Tess Hjalmarsson. Och efter tv-serien! Nu får Camilla Läckberg se upp.

 8. Betyg: 4,5 av 5.
  Britt-Marie "Bim" Kullin / Bims Blogg (Farsta / Stockholm), 28 januari 2019

  Boken Försvunnen är den första delen i en planerad bokserie som är inspirerade av verkliga cold case-fall i Skåne. Författaren Tina Frennstedt jobbar som kriminalreporter och har specialiserat sig på cold cases.

  Och kriminalromaner som baseras på eller inspireras av verkliga fall är ju alltid lite extra intressanta tycker jag. Och böcker som är skrivna av journalister brukar ju oftast vara välskrivna.

  Och Cold Case: Försvunnen är både intressant och välskriven. Den är även... Läs hela recensionen

Visa alla 8 recensioner

Fler böcker av Tina Frennstedt