I full blom : mina betraktelser kring viktiga och oviktiga ting (kartonnage)
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Antal sidor
324
Utgivningsdatum
2019-09-25
Förlag
Bokförlaget Forum
Medarbetare
Timrén, Anders (form)
Dimensioner
217 x 155 x 25 mm
Vikt
541 g
SAB
Hc.017,Lz Blom, Edward
ISBN
9789137152110
I full blom : mina betraktelser kring viktiga och oviktiga ting (kartonnage)

I full blom : mina betraktelser kring viktiga och oviktiga ting

(16 röster)  |  Läs 3 recensioner
Kartonnage Svenska, 2019-09-25
204
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Ett porträtt i helfigur av en av Sveriges mest färgstarka personer. I denna mycket personliga bok blandar Edward Blom humor och allvar, kultur och litteratur, högt och lågt, folkbildning med egna upplevelser. I drygt trettio yviga kapitel får vi bland annat ta del av hans syn på herrmiddagens magi, döden, att bli far, alkohol, lyckan i manglat linne, bikten, rakning och den svåra saknaden av att inte längre vara en ung stofil. Fram träder bilden av en långt mer komplex och reflekterande person än den matglade livsnjutare vi lärt oss älska genom TV, radioprogram, poddar och tidningar.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av I full blom : mina betraktelser kring viktiga och oviktiga ting. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Edward Blom - I full sving!
  Helmer Broberg, 20 november 2019

  Det är en perfekt mix. Underhållande glimtar ur livsnjutarens levnadsbana varvas med kloka funderingar.

  Vi får inblickar i den idylliska uppväxten på Ekerö. Vi får läsa om den betydelse som Edward Bloms delaktighet i den katolska gemenskapen har för honom - jag återkommer om det. Och vi får närmare detaljer om studieåren i Tyskland då han och kamraterna deltar i traditionsrika fester, med sång och öl och ibland i miljöer med mensurvärjor på väggarna.

  Författaren delar ärli... Läs hela recensionen

 2. Briljanta betraktelser
  Elisabet Melin, 15 november 2019

  En mycket välskriven, genomtänkt och innehållsrik bok som blir en utmärkt julklapp! Man kan ha den länge på nattygsbordet och läsa de fristående kapitlena precis i den ordning man har lust till.

 3. Obligatorisk för fans, rekommenderas för alla :-)
  @bokmanscha , 14 november 2019

  Jag är ett stjärnögt Blom-fan men jag skulle tycka mycket om den här boken även om den handlade om nån annan så länge den var skriven på det här sättet.

  Den är inte direkt en biografi och inte direkt en krönikesamling utan en rad betraktelser om vitt skilda ämnen som på något sätt summerar till författaren (ett litet axplock är rakning, fröjden i tågresor, panikångest, tro, Tyskland, studentliv, mangling och föräldraskap - ja, det finns för all del en del om mat och måltider också). ... Läs hela recensionen

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Edward Blom