Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Kontrahenterna (del 2)
Antal sidor
279
Utgivningsdatum
2020-05-27
Förlag
Bokförlaget Forum
Originaltitel
Kontrahenterna 2
Medarbetare
Grandin, Elina (form)
Dimensioner
223 x 142 x 26 mm
Vikt
417 g
SAB
Hc
ISBN
9789137152646
En andra allians (inbunden)

En andra allians

(60 röster)  |  Läs 6 recensioner
Inbunden Svenska, 2020-05-27
198
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 7 format & utgåvor
Den efterlängtade andra delen i Denise Rudbergs hyllade serie "Kontrahenterna" - en spänningsserie som utspelar sig i andra världskrigets Stockholm där vi får följa de tre unga kvinnorna Elisabeth, Iris och Signe som under brinnande krig valts ut för att genom signalspaning knäcka tyskarnas kod. När vi möter dem igen växer sig Nazityskland allt starkare och på midsommardagen 1941 går tyskarna in i Ryssland under kodnamnet Operation Barbarossa. "En andra allians" är en hyllning till förra seklets kämpande, starka kvinnor av en av våra mest lästa och älskade författare.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 6 recensioner av En andra allians. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. En lysande 1900-talshistoris som inte skall glömma
  Stig L Grasser, 6 december 2020

  Denna bok, varav denna är del 2 i en serie som jag hoppas kommer att följas av del 3 och flera, är riktigt bra. De berättar om spionspelet som utspelade sig bakom ridåerna i Stockholm under WW2. De bygger, enl. förf., på personlig verklighetsbakgrund då det under tiden 1939-1945 hände många underligheter och där mycket av det som hände faktiskt fortfarande är hemligstämplat - med hänsyn till de efterlevande. Tro det den som vill! Hänsyn till vanligt folk eller till de högre tjänstemän som sty... Läs hela recensionen

 2. recension
  Gunvor Birgitta Jäger-Kalin, 18 september 2020

  Tyvärr är jag besviken. Hade förväntat mig mer efter första boken.Alla 3 kvinnor fick inte den plats dom förtjänar tycker jag. Mest fokus på Elisabeth. Sorry inte en bok som jag skulle valt en gång till.

 3. En härlig roman

  För mig är Denise Rudberg en fantastisk författare och denna bok är inget undantag. En andra allians är en fortsättning från första boken Det första chiffret och vi får fortsätta att läsa om de tar starka kvinnoporträtten Signe, Iris och Elisabeth under början av 1940-talets Stockholm.
  Boken är välskriven och har ett bra flyt i texten. Otroligt bra beskrivningar på karaktärerna då man som läsare lär känna dom och kommer dom nära i deras liv, även miljöerna beskrivs på ett tydligt sätt so... Läs hela recensionen

 4. Ännu en fullträff!
  Lollos bokhörna, 22 juni 2020

  Det här är den andra delen av Kontrahenterna. Det är Stockholm i början av 1940-talet och Nazityskland blir allt starkare. Iris, Signe och Elisabeth som arbetar med att knäcka tyskarnas kod kämpar med att fånga upp meddelanden som har med tyskarnas framfart att göra. Samtidigt som det pågår saker i deras privatliv som är svåra att hantera.
  Det är ett sant nöje att läsa "En andra allians" Boken ä... Läs hela recensionen

 5. Den här gillar jag skarpt - så bra
  @bettan_bokprataren (Örebro), 31 maj 2020

  Som jag älskar den här nya serien av Denise. Båda de två första delarna är makalösa och jag slukade båda i rask följd.
  De tre huvudpersonerna, Elisabeth, Iris och Signe lotsar oss igen en otroligt intressant period i vår svenska historia. Med ett rappt språk, korta snabba kapitel som för historien framåt så har författaren lyckats trollbinda mig rakt av. I den här delen porträtteras Signe på ett lysande sätt, hon lyckas trots sin simpla bakgrund att stå rakryggad och hon gör det med brav... Läs hela recensionen

 6. Betyg: 4 av 5.
  Britt-Marie Kullin, 27 maj 2020

  Jag har läst nästan allt som Denise Rudberg har skrivit, och hon tillhör mina favoritförfattare. Jag har förut tyckt allra mest om hennes Elegant Crime-serie, som hittills har nio böcker i serien, och fler kommer.

  Men nu har jag en ny favoritserie av Denise Rudberg, och det är bokserien Kontrahenterna, med hittills två böcker, och fler kommer även där.

  Den första boken i den här serien heter Det första chiffret, och den var mycket bra. Och nu har jag läst den andra boken, ... Läs hela recensionen

Visa alla 6 recensioner

Fler böcker av Denise Rudberg