Där kräftorna sjunger (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
369
Utgivningsdatum
2020-04-29
Förlag
Bokförlaget Forum
Översättare
Cecilia Berglund Barklem
Originaltitel
Where the Crawdads Sing
Medarbetare
Hammarström, Helena (form)
Dimensioner
222 x 142 x 30 mm
Vikt
461 g
SAB
Hce
ISBN
9789137154831
Där kräftorna sjunger (inbunden)

Där kräftorna sjunger

(484 röster)  |  Läs 58 recensioner
Inbunden Svenska, 2020-04-29
204
 • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Kan levereras innan julafton!
Finns även som
Visa alla 6 format & utgåvor
Internationell succé - nu på svenska. En oförglömlig berättelse om naturens krafter och ensamhetens pris. Kya Clark lever ensam och i samspel med naturen utanför en liten stad vid North Carolinas kust. Byborna kallar henne "Träskflickan" och har i många år spridit elaka rykten om henne. När en stilig quarterback hittas död i våtmarken blir hon därför omedelbart misstänkt och en mordutredning inleds. Men Kya är långt ifrån den obildade enstöring som alla tror, och snart uppdagas sanningen om hennes liv. "Där kräftorna sjunger" var den mest säljande boken i USA 2019 och har blivit en internationell fenomentitel som älskas av läsare över hela världen.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Där kräftorna sjunger
 2. +
 3. Där kräftorna sjunger

De som köpt den här boken har ofta också köpt Där kräftorna sjunger av Delia Owens (storpocket).

Köp båda 2 för 323 kr

Kundrecensioner

Det finns 58 recensioner av Där kräftorna sjunger. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Annorlunda, vacker och spännande!
  Boktanten, 20 oktober 2022

  Jaha, så har då även jag läst en av de mest hypade böckerna under 2020-talet. Tyckte jag om den? Ja, absolut. Är det en av de bästa böckerna jag läst? Nja, den kanske inte toppar min lista.

  Men oavsett är "Där kräftorna sjunger" en väldigt vacker och tankeväckande bok. Till att börja med är skildringen av naturen och djuren helt enastående. Jag kan med lätthet både se träsket, höra alla djuren och känna lukten av sumpmarken medan jag läser. Alla dessa vackra fjädrar som Kya samlar på... Läs hela recensionen

 2. Underbar bok
  AnneMarie, 23 september 2022

  Jag grät mig igenom boken helt fantastiskt skriven. Jag kände så för den lilla flickan som blev helt övergiven. Älskade boken från början tilll slut.

 3. Feelgood i överdrift
  Inger, 1 juli 2022

  Boken börjar bra men sedan blir det feelgood utan rimliga proportioner. Kan inte rekommendera denna tyvärr. Förstår inte hypen varför denna är så hyllad.

 4. Magisk läsning
  Jenna-Maria Sahl, 22 juni 2022

  Helt underbar bok!
  Bland de bästa jag läst.
  Språket är magiskt och jag hade verkligen svårt att lägga ifrån mig boken.
  Älskade detaljbeskrivningarna av naturen och det var en spännande historia som vävs fram.

 5. Bestseller!
  Gun Maria Franksson, 1 april 2022

  En jättebra bok! Ovanlig handling - kanske lite orealistisk, men böcker får ju vara det! Slutet väntade man sig inte riktigt så! Finurligt uttänkt av författaren!

 6. Inte vad jag väntade mig
  Peter , 26 februari 2022

  Hypad bok som jag bara skulle läsa. En tvåa i betyg är ändå högt för denna bok. Väldigt händelsefattig, sådär skriven, relativt ointressant om det mesta. Nej, icke läsvärd.

 7. Överskattad
  Fabbe, 29 oktober 2021

  Svårt att förstå hypen kring den här boken. Osannolik premiss, periodvis väldigt tråkig. Det känns ofta som att man läser en skolbok i biologi snarare än en roman, författarens bakrund märks minst sagt. Det är något kyligt distanserat över hela boken som är svårt att sätta fingrarna på och sammanfattningsvis så är den inte på långa vägar så bra som ryktet gör gällande.

 8. Vad hände egentligen?
  Susanne, 19 september 2021

  ALLA älskar den här boken... men inte jag. Tyckte inte ens den var bra. Tyckte den lämnade en del lösa trådar på slutet.

 9. Övergiven 10 årig flicka klarar sig utan skolgång
  Kattis, 5 augusti 2021

  Hur stor sannolikhet är det att ett barn som inte har gått i skolan kommer att bli författare och hedersdoktor? I en askungesaga är chansen stor. I boken övergivs huvudpersonen av föräldrar och syskon vid 10 års ålder. Flickan bor i ett öde våtmarksområde i ett skjul utan elektricitet och klarar sig förvånansvärt bra på egen hand. Den största behållningen av boken är rättegångsbeskrivningen och advokatens skickliga anförande. Men även djur- och naturskildringarna är vackra och målande

 10. Välskriven
  Roger Jönsson, 27 juni 2021

  Boken är fantastisk! Berättelsen hård och brutal om livets totala orättvisor och egentligen totalt hjärtskärande men ändå vacker trots dess brutala människoöde

 11. underbar bok!
  pj, 25 juni 2021

  Tänkte i början att det inte skulle bli rätt roman för mig - träskflicka lämnas till sitt öde, hennes kamp för överlevnad... - men det finns så många nivåer, känslor, kloka ord, väckta tankar, en snygg avslutning... Verkligen varm och välskriven bok som jag rekommenderar starkt!

 12. Recension
  Susanne Holm, 3 juni 2021

  Kya växer upp i våtmarken utanför North Carolinas kust under 50-talet. Familjen är fattig. Pappan, en före detta Vietnamsoldat tar ut sin ångest på sin fru och sina barn. Kya är bara sex år när modern får nog och i plisserad kjol och högklackat rakryggad lämnar det lilla plåtskjulet bakom sig för att aldrig återvända. En efter en lämnar de äldre syskonen våtmarken. Tillslut ... Läs hela recensionen

 13. Skämskudde- varning!
  Stickelbär , 1 juni 2021

  Hade höga förväntningar på denna bok men det visade sig vara ett hopkok av Grottbjörnens folk och Den blå lagunen, pinsamt dåligt.
  Visst är det fina naturskildringar men det är också allt.

 14. 5 av 5
  Bokdjungeln , 28 april 2021

  Nu förstår jag också varför den fått så mycket beröm. Den är fylld av så mycket, men främst hopp och styrka skulle jag ändå påstå. Innehållet är starkt och jag fylldes av en stark livslust medan jag läste den. Fasen vad människan kan vara stark trots att hon kan vara ensam! Sen blev jag också otroligt ledsen över hur gruppmentalitet påverkar oss människor. Hur fördomsfulla och elaka vi kan vara.
  Jag tycker det är vackert att författarinnan blandat in både poesi och naturen i handlingen. M... Läs hela recensionen

 15. Precis så bra som jag hoppades
  Margaretha, 12 april 2021

  Verkligen medryckande läsning - rekommenderas! Kyas kamp för att överleva och närheten till naturen. genomsyrar boken. Svår att. lägga i från sig!

 16. Spännande och oförutsägbar!
  Lovisa, 7 april 2021

  Boken var sig inte likt någon annan bok som jag har läst. Det var inte den förutsägbara pojke, flicka, kärlek, katastrof och lycklig i alla sina dagar vilket är något jag uppskattar. Den var innehållsrik och man känner verkligen att man var på plats i berättelsen hos Kaya. Boken får en att reflektera på människors småsinta tänkande om ras etc.

 17. Fantastisk bok
  Camilla Eriksson, 30 mars 2021

  En bok som man lever med länge. Älskade varenda sida. Huvudpersonen är magisk och man känner med henne och det går inte annat än att älska henne. En av få böcker jag kommer att läsa om.

 18. Spännande om en flicka som överlever i träskmarker
  Carina Agardsson, 29 mars 2021

  Mycket lättläst bladvändare. Svår att lägga ifrån sig. Ganska trovärdig och fascinerande beskrivning av hur en liten flicka överlever ensam och övergiven av sin familj i träskmarkerna på USA:s östkust. Tappade tempo lite mot slutet, men hade ändå en rafflande upplösning.

 19. Besvikelse
  Ann , 29 mars 2021

  Saknar intresse för insekter och växter i denna märkliga miljö. Och personteckningen lämnar mycket i övrigt att önska. Jag blev besviken.

 20. Banal
  Synnöve Björklöf, 29 mars 2021

  Någon form av feelgood mitt i allt elände. Tilltalade mig inte alls, barnslig och helt ointressant. Jag kan inte med gott samvete rekommendera den.

 21. Mysig men förutsägbar
  Fanny, 29 mars 2021

  En bra bok men inte jättemycket mer. Barnsligt språk i omgångar som förstör mystiken i övriga delar. Helt klart läsvärd men ingen pangbok.

 22. Spännande läsning till sista raden
  Marianne Söderberg, 8 mars 2021

  Handlingen ger insyn i en människas inre och hur vi kan tänka för att överleva. Ger också tankeställning om hur andra/omgivningen påverkar en människa. Handlingen går in mycket på natur och djur och upplevelser kring detta. Naturens tröst till en utsatt person.
  Rekommenderar verkligen boken!

 23. En pärla!
  Mari Korpelainen, 25 februari 2021

  Den här boken var inte alls som jag trott. En fantastisk skildring av ett människoliv där man reflekterar över sina egna tankar om rätt och fel. Efter jag läst köpte jag en till och gav bort.

 24. En bok man vill äga!
  Dudley Hicks (Göteborg), 5 februari 2021

  En fantastisk läsupplevelse!
  Fängslande och svår att lägga ifrån sig, en bladvändare.
  Boken innehåller allt; glädje, sorg, spänning och kärlek.
  Den ger många bestånde minnen. De dröjer sig kvar långt efter man har lagt den ifrån sig boken.

 25. Helt fantastisk!
  Sophia, 23 januari 2021

  Jag ville aldrig att boken skulle ta slut. Helt magiska beskrivningar av kringmiljöer och en berättelse som är något utöver allt annat jag läst.

  Kan varmt rekommendera den här boken till alla!

 26. En fantastisk berättelse.
  -, 15 januari 2021

  En fantastisk berättelse som är både saga och verklighet. Spännande läsning om det lilla samhället och dess funktioner och normer samtidigt som ett udda och intressant personporträtt tecknas. Läste boken själv under hösten och gav sedan bort den i julklapp till två personer.

 27. Tänkvärt
  Lars Bergenholtz, 2 januari 2021

  Tar grepp om ett starkt ämne. Skulle säkert få många att tänka till om hur vi behandlar de som tycks vara utanför, men inte är det. Alla har en stor förmåga.

 28. Meningsfull feel-good
  Lars Anderson, 1 januari 2021

  Bra person- och miljöskildring och ett angeläget tema. Bortsett från ett alltför abrupt slut en perfekt blivande klassisk amerikansk roman.

 29. Vacker skildring
  Christine Ljungblad, 30 december 2020

  Kya blir som litet barn övergivet av både sina syskon och sin mamma. Som 5-6-åring ser hon sin mamma stappla iväg med en sliten resväska, i sina alligatorpumps, utan att vända sig om efter Kya. Dessa avsked sätter djupa spår i henne och när hennes alkoholiserade pappa även han överger henne går hennes liv ut på att överleva. Att som litet barn växa upp i träskmarkerna i North Carolina, på 50-talet, är naturligtvis en rejäl utmaning. På alla plan. Ingen tar sig an Träskflickan men alla skvall... Läs hela recensionen

 30. En underbar bok.
  EliseStj, 15 december 2020

  En helt fantastisk bok. Jag lyssnade på den i somras och nu köper jag den till min man som snart fyller år.

 31. Banal historia
  Magnus Larsson, 14 december 2020

  Osannolik skildring av ensamlevande flicka. Obegripligt att den legat högt på popularitetslistor. Skulle platsa som följetång i Året runt för lässvaga husmödrar.

 32. Souveränt!
  Chris, 8 december 2020

  Fantastisk läsupplevelse med en otrolig berättelse av en kvinnas liv! Slutet av boken är helt häpnads väckande! Läs för din skull!

 33. Overklig och överdriven
  SH, 29 november 2020

  Det började positivt med fantastiska miljöbeskrivningar men ju mer jag läste desto mer provocerad blev jag.

  Handlingen kändes overklig och överdriven, alla dikter onödiga och många av konversationerna kändes krystade (kan bero på översättningen?). 15 åriga jag hade nog gillat den men idag är jag inget fan av kärlekshistorier och den föll mig inte alls i smaken.

 34. Jag kunde inte lägga den ifrån mig.
  MoRB., 29 november 2020

  Jag älskar den här boken! Den är spännande och ovanlig. Jag kunde inte lägga den ifrån mig när jag väl hade börjat läsa.

 35. En mycket annorlunda värld
  Morran (Medvägaskogen), 26 november 2020

  En liten flicka lämnas av alla i familjen. Den sista som går är hennes mor.Flickan som heter Kya lämnas i träskmarken där hennes familj tvingades att bo efter en personlig konkurs. Delia Owens har skrivit en modern bok i den meningen att vi får följa flickans vedermödor när det gäller inskränkthet i byn där skolan ligger. Och rasismen i byn som riktar sig mot Kyas svarta vän, Delia Owens visar det amerikanska samhället genom Kyas upplevelser.
  Kya går i skolan en dag. Lämnar den och ingen... Läs hela recensionen

 36. En upplevelse!
  Majka PS, 25 november 2020

  Läste den på engelska och det var en utmaning att förstå dialekten
  men mödan värd!
  En bok med ett innehåll och känsla som stannar kvar. Köpte den till flera vänner.

 37. Läs den nu!
  Agnes, 19 november 2020

  Jag lärde mig mycket om våtmarker, träsk och alla fåglar, fiskar, fjärilar osv som lever där. Ibland händer inte mycket. "Träskflickan" Kya åker omkring i sin båt i våtmarkens alla vattendrag och samlar snäckor, fjärilar, fjädrar och mycket annat som är värt att samla på. Vi får följa henne från det hon är sex år tills hon blir 64. Däremellan händer mycket: ensamhet, kärlek, mord, rättegång. Sist kommer det mest överraskande slutet, och vilket slut. Den här boken måste läsas. Fantastisk.

 38. Mina tankar!
  Iris Johnsson, 17 november 2020

  Underbart språk, medmänsklighet, naturskildringar som betyder allt i boken
  Utsatthet och diskriminering men också kärlek.
  En av de bästa böcker jag läst- ville inte att den skulle ta slut.

 39. Läs den!
  Katarina Winslow, 16 november 2020

  En bland de bästa böckerna jag läst. Ett otroligt vackert språk. Spännande, tragisk, vacker -allt på en gång. Ett otroligt kvinnoöde.

 40. Suverän.
  Ulla Ring, 9 november 2020

  Den har allt. Spänning, kunskap, romantik, ironi och tragik. Gör narr av människans trångsynthet och fördomar. Jag fullkomligt älskade den.

 41. Rekommenderar
  Liisa Östberg, 9 november 2020

  Alltid aktuell tema, otroligt bra skrivet. Intressant skildring om södra USA. En mycket bra författare, skulle vilja ha flera böcker av henne.

 42. En annorlunda och fantastisk bok
  Anna Maria Ekström, 9 november 2020

  Rekommenderas, önskar att boken inte tog slut.Fantastisk beskrivning av natur , fåglar och livet vid ett träsk/hav.Oväntat slut....Den blir min julklapp till min mamma som är 85 år.

 43. Bara helt underbar
  - (Timrå), 7 november 2020

  Jag har verkligen älskat att läsa den här boken. Den är varm, spännande, ovanlig, kärleksfull och inte alltid som man förväntar sig. Den har ett lugn som gör upplevelsen underbar.

 44. En bok som jag inte ville skulle ta slut.
  Joni, 30 oktober 2020

  En väldigt fin bok. Tog en stund att komma in i och ngt av ett abrupt slut men boken i sin helhet lämnar en mersmak. Kommit på mig själv att flera gånger tänka tillbaka på boken.

 45. Där kräftorna sjunger
  Gunni Margareth Nolke, 19 oktober 2020

  Ett underbart vackert språk samt beskrivande så man tyckte man var där. Lärande. Man fick lära massor om de små detaljerna och kommunikationen mellan djur och växter. Lära sig vikten av att acceptera sina medmänniskor som dom är. Att älska och inte göra illa.

 46. Berörande
  Karin Viola Odelblad, 15 oktober 2020

  Man dras omedelbart in i handlingen och vill veta hur det går. Att tiden skiftar i de olika kapitlen gör
  boken extra spännande.

 47. Vacker

  Jag läste boken på engelska o tyckte mycket om den, därför valde jag att köpa den för att ge bort som julklapp. Den är vacker i sin naturskildring och det märks att författaren är zoolog. Boken är samtidigt en skildring av utsatthet o utanförskap.

 48. Välskriven
  Veronica Olsson, 5 oktober 2020

  Beskrivningarna av naturen i våtmarken är mycket intressant och även konsten att överleva. Slutet är mera tveksamt, lite för mycket pekoral i min smak

 49. Kan verkligen kräftor sjunga....
  Anna Birgitta (Dalarna), 23 september 2020

  Mycket annorlunda bok men ändå samma. Ensam flicka klarar allt.
  Om jag ska vara riktigt ärlig så känns det bara för mycket av allt.

  Inte sannolikt men ändå bra läsning.

 50. Underbart vacker i sitt elände
  Benny Schavon, 16 september 2020

  Jag blev väldigt tagen av levnadsbeskrivningen, Svårt att beskriva de starka känslor som boken fick mig att känna. Det är en bok som både värker och lockar till njutning.

 51. Fängslande
  Anders Eriksson, 13 september 2020

  Riktigt bra bok. Delia Owens får verkligen träsklandskapet bli levande och verkligt, trots att jag aldrig har varit där. Spännande handling och man får stora sympatier för Kaya.

 52. Den skulle få 4,5 om det gick.
  Karin Wildros, 10 september 2020

  Gripande bok på många sätt men att den legat på New Yorks topplistor stämmer dåligt med min bild av amerikanskt. Huvudpersonen utsatt på de flesta sätt men "klarar" sig ändå och får ett bra liv trots att hon var snubblande nära en katastrof....

 53. Mycket bra!
  Ludvig, 17 augusti 2020

  Man blir verkligen berörd av Kyas hårda liv och man vill att det ska gå bra för henne. Mycket bra bok!

 54. En otroligt fin bok med stor karaktär
  Buffalo Bengt , 7 juli 2020

  Detta är en bok vars plot är enkel att summera.. men att göra det på ett rättvist sätt är svårt. Boken skildrar främst ensamhet, kärlek och sökandet efter en plats i ett sammanhang på ett oerhört vackert sätt, förmodligen är det omöjligt att inte älska huvudkaraktären. Genomgående är författarens kärlek till naturen, vilket lyfter boken från outstanding till en bok man förmodligen minns över åren.

 55. Makalös debut
  Hans Jacobsson, 29 juni 2020

  Där kräftorna sjunger är en fullträff som tar tag i en. Personporträtten är utmejslade med makalös precision och naturskildringarna är beskrivna med gudomlig skönhet. Det hela kryddas med en spännande mordgåta. Allt vävs samman till en bok som varmt rekommenderas.

 56. Fantastisk läsupplevelse
  @bokslukarfeministen, 28 juni 2020

  Alltså vilken bok. Jag älskade den från första början och kunde knappt sluta lyssna. Ibland tycker jag att handlingen kan bli rörig när berättelser hoppar mellan då- och nutid men så var verkligen inte fallet i Där kräftorna sjunger. Den är oerhört vacker och är skriven på ett poetiskt sätt som verkligen gör boken till en läsupplevelse. Detta är utan tvivel en av de bästa böcker jag läst i år.

 57. Fantastisk bok!
  Lollos bokhörna, 28 maj 2020

  Kya växer upp i våtmarken utanför en liten by vid North Carolina. Hon lever i en fattig familj och en efter en ger sig hennes familjemedlemmar av. Till slut är hon själv.
  Kya är ett barn som tvingas att överleva själv. Som isolerad från omvärlden blir hon istället ett med naturen. Hon utforskar, dokumenterar och samlar på sig kunskap.
  Det här är en bok som kommer stanna kvar länge hos mig. Berättelsen om Kya är fantastisk. Jag fascineras över hennes styrka, hur hon kämpar och tar sig ... Läs hela recensionen

 58. Betyg: 5 av 5.
  Britt-Marie Kullin, 13 maj 2020

  Där kräftorna sjunger är en helt fantastisk bok. Och den är inte lik något som jag har läst tidigare. Författaren Delia Owens, är zoolog, och har tidigare gett ut faktaböcker. Men den här boken, blev hennes debutbok inom skönlitteraturen, vid sjuttio års ålder. Och den blev den mest sålda boken i USA förra året.

  Boken är en underbar naturskildring samtidigt som den är en bok om utanförskap. Men det är också en bok om kärlek och vänskap. Och det finns även en mordutredning i boken. D... Läs hela recensionen

Visa alla 58 recensioner

Fler böcker av Delia Owens