Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
316
Utgivningsdatum
2021-05-03
Förlag
Bokförlaget Forum
Översättare
Christina Mansicka
Originaltitel
Girl A
Medarbetare
Sundberg, Maria (form)
Dimensioner
221 x 144 x 27 mm
Vikt
454 g
SAB
Hce
ISBN
9789137156040

Flicka A

(9 röster)  |  Läs 6 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2021-05-03
249
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Gripande psykologisk thriller om flykt och överlevnad, ett mörkt familjedrama om svek och lojalitet. Lex Gracie vill inte tänka på sin familj, inte heller på föräldrarnas skräckhus där hon och hennes syskon tvingades växa upp. Och hon vill inte tänka på sin identitet som Flicka A - flickan som till slut rymde och befriade sina syskon. Som framgångsrik advokat i New York har det varit enkelt för Lex att undvika de smärtsamma minnena, men när modern dör i fängelset kommer hennes förflutna ikapp henne. Plötsligt måste hon förenas med syskonskaran och möta den barndom hon gjort allt för att glömma. Men vad döljer vi egentligen för varandra och kan minnen förråda oss? En litterär spänningsroman med högt tempo och ständigt aktuellt tema.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Flicka A
 2. +
 3. Jag kommer att hitta nyckeln

De som köpt den här boken har ofta också köpt Jag kommer att hitta nyckeln av Alex Ahndoril (inbunden).

Köp båda 2 för 418 kr

Kundrecensioner

Det finns 6 recensioner av Flicka A. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Mörk och sorglig historia - Betyg 3+
  veronicas_bok_bak_liv, 2 november 2021

  Lex vill inte tänka på sin familj och inte heller på föräldrarnas hus - skräckhuset, där hon och hennes syskon tvingades växa upp. Idag är Lex en framgångsrik advokat och har lyckats undkomma de smärtsamma minnen från barndomen men när hennes mamma dör i fängelset kommer det förflutna ikapp henne. Lex återvänder till huset och är fast besluten att göra om det till något bra men först måste hon återförenas med sina sex syskon och möta den barndom de hade.

  Jag hade otrolig höga förvän... Läs hela recensionen

 2. Betyg: 4 av 5.
  Britt-Marie Kullin, 11 maj 2021

  Betyg: 4 av 5 - 📚 - En spännande, bra, gripande och otäck psykologisk roman. Välskriven och lättläst, och kan absolut varmt rekommenderas.

 3. Otroligt gripande
  Stinas_boksida, 9 maj 2021

  Flicka A lyckades till slut fly ifrån skräckhuset, och även rädda sina syskon.
  Här har de hållts fågna. De har varit fastkedjade, blivit misshandlade och fått svälta. De har levt i fruktansvärd misär.

  Nu har det gått 15 år, Lex jobbar som advokat och vill helst inte tänka på de smärtsamma minnen hon har. Men nu har hon får veta att hennes mamma har dött i fängelset och hon måste tillbaka till huset och även möta sina syskon.
  Hon måste tillbaka till mardrömmen.

  Otroli... Läs hela recensionen

 4. Flicka A
  Erika, 4 maj 2021

  Flicka A beskrivs som en psykologisk thriller och till viss del kan jag hålla med. För varje kapitel får man veta mer om familjens öde i skräckhuset. Bara tanken på att det finns barn som faktiskt behandlas som barnen i boken gör att det knyter sig i magen. Det känns sorgligt att läsa om barnens upplevelser, familjens strikta regler och hur barnen behandlas av utomstånde innan allt uppdagas. ⁣

  Tyvärr saknar jag djupet i den här boken och de tvära kasten mellan nutid och ... Läs hela recensionen

 5. Grymt familjeöde
  Anna, 29 april 2021

  Boken inleds när Alexandra (Lex) Gracie -Flicka A- är på väg till fängelset, där hennes mor nyligen avlidit. Hon ska träffa juristen Bill, som har fått uppdraget att tillvarata moderns sista vilja. Modern vill att Lex ska vara testamentsexekutor. Kvarlåtenskapen är huset där de vuxit upp och £20.000.

  Familjen fungerar någorlunda normalt när Lex går i låg/ och mellanstadiet. Hon har en äldre bror Ethan, men ju fler barn som föds desto mer instängt bli deras liv. Ytterligare 5 barn föd... Läs hela recensionen

 6. Flicka A
  Sofia Mikaela , 24 april 2021

  Jag tycker boken bygger upp något som inte finns där. Vissa delar av boken känns onödigt långa men det känns ändå ibland som om att det saknas detaljer. På något sätt skulle jag vilja ha ännu mera om "Flicka A" och vad det är hon flyr ifrån. Det tas upp i boken, men bara på ytan.
  Spänningen är där men når inte ända fram. Jag hade gärna velat ge boken 4 stjärnor. Men jag känner att det saknas något i boken när jag läser den.

Visa alla 6 recensioner

Fler böcker av Abigail Dean