Det första chiffret (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Kontrahenterna (del 1)
Antal sidor
272
Utgivningsdatum
2020-04-07
Förlag
Bokförlaget Forum
Medarbetare
Grandin, Elina (form)
Dimensioner
20 x 170 x 100 mm
Vikt
145 g
SAB
Hc
ISBN
9789137156514

Det första chiffret

(101 röster)  |   Läs 11 recensioner
Pocket,  Svenska, 2020-04-07
79
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss imorgon
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Ny serie av Denise Rudberg! "Det första chiffret" är första delen i en spännande serie i samma anda som Hidden Figures och Bletchley Circle. Mitt under brinnande krig, bland spioner och fiender, är vänskap och lojalitet avgörande.

Tre unga kvinnors liv förändras för alltid i andra världskrigets Stockholm. Året är 1940. Samtidigt som hotet från Nazi-Tyskland växer sig starkare förenas tre kvinnor: Signe flyttar från landet till storstaden. Elisabeth säger upp sig från sitt jobb under dramatiska omständigheter. Iris flyr från Estland med sina två söner. De väljs ut av regeringen för att genom signalspaning knäcka tyskarnas kod. I en tid då ingen vet var man har den andre och där farliga män med tveksam moral verkar i det fördolda, blir Signe, Elisabeth och Iris livsviktiga för rikets säkerhet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Det första chiffret
 2. +
 3. En andra allians

De som köpt den här boken har ofta också köpt En andra allians av Denise Rudberg (pocket).

Köp båda 2 för 168 kr

Kundrecensioner

Det finns 11 recensioner av Det första chiffret. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Läs!
  Ulla Mossegård, 16 juli 2024

  Älskar hela serien ( läst 5 ). Hamnar verkligen tillbaka i tiden i mitt Stockholm. Lär känna dessa härliga kvinnor och dess liv!

 2. Älskade!
  Bokhyllaniskuggan, 5 november 2022

  ❥ Recension

  🖋️ Det första chiffret - Denise Rudberg

  ◾ Del 1 i serien Kontrahenterna

  Det här är den allra första boken jag läser av författaren Denise Rudberg och wow, vilken berättarröst! Det tog inte alls många sidor innan jag var fullständigt uppslukad. Med korta kapitel och tre olika perspektiv drevs berättelsen snabbt framåt och det var aldrig en tråkig stund. Dialoger, miljöer och detaljer kändes både tidsenliga och trovärdiga, såled... Läs hela recensionen

 3. Nej
  Inger Lindeborg, 25 juli 2022

  Ingen hög litteratur. Ibland undrar man om hennes research (som jag tycker är viktig) ens stämmer.
  Fattar inte att hon kan vara så populär. Det är pinsamt.

 4. Bra och lättläst
  Jessica , 28 februari 2022

  Lite för förutsägbar, men man vill ändå läsa de andra två följande böckerna. Bra personbeskrivningar och fina miljöer. Läsvärd och en bladvändare.

 5. Det första chiffret
  Arne Harry Arnström, 31 augusti 2021

  Trevligt med nya människor och miljöer. Verkar initierat skriven. Svårt att lägga från mig boken. Längtar efter att börja läsa nästa i serien.

 6. Mycket läsvärd
  Cajsan , 22 augusti 2021

  Hela serien Kontrahenterna är mycket läsvärd! Välskriven och intressant handling. Sträckläste hela serien och väntar på en fjärde del - för det måste det väl bli? Rekommenderar den varmt!

 7. Så bra!
  Helén Eriksson, 3 augusti 2021

  Den är så bra skrivet med en härlig och intressant handling. Man har svårt att lägga bort boken utan vill bara fortsätta läsa.

 8. Högstadienivå!
  Lothar B Jönsson, 24 juli 2021

  Patetiskt usel bok. Känns som om en 14-åring skriver skitnödigt ansträngt för att verka vuxen. Hade inte läst Rudbeck förut. Nu pushade de för henne i " Gokväll". Sista gången jag lyssnar på dem.

 9. 1a boken i serien
  Marie Blomqvist, 20 juli 2021

  Håller på med första boken i serien, verkligen läsvärd. Hoppas att resten av serien, håller samma tråd. Kan inte lämna boken ifrån mig.

 10. Elegant historiskt drama.
  Cecilia Gustavsson, 20 oktober 2020

  Spännande intrig, varma och livliga personporträtt samt en förnimmelse av att uppleva en del av historien som inte varit tillgänglig tidigare. Vill gärna läsa en fortsättning och se hur livet utvecklas för bokens huvudpersoner.

 11. Stockholm 40-tal
  Beyaz (Sverige), 27 augusti 2020

  Fint porträtt av kvinnlig vänskap. Lättläst utan att vara banal. Men så värst spännande är den inte vad det gäller deras hemliga arbete som kodknäckare. Men det gör inget, boken är bra ändå. Läser gärna del två så fort som möjligt.

Visa alla 11 recensioner

Fler böcker av Denise Rudberg