Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
435
Utgivningsdatum
2021-08-23
Förlag
Bokförlaget Forum
Medarbetare
Hanson, Kerstin (form)
Dimensioner
223 x 145 x 34 mm
Vikt
612 g
SAB
Lz
ISBN
9789137157894
Hon hette Esmeralda (inbunden)

Hon hette Esmeralda

(65 röster)  |  Läs 15 recensioner
Inbunden, Svenska, 2021-08-23
240

Just nu 12% rabatt på allt! Använd kod JUNI6

Gäller alla köp över 299 kr, t.o.m. 7 juni. Villkor

 • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Lilla Hjärtat är fallet som slutade i en tragedi och som berörde hela Sverige. Treåriga Esmeralda sveks av myndigheterna och tvingades lämna det familjehem som hon hade vuxit upp i sedan sju veckors ålder. Här får vi med familjehemsmamman Melinda Jacobs egna ord veta vad som egentligen hände. Vi får komma nära Esmeralda, vars öde har kommit att påverka så många. Vi lär även känna Melinda på djupet och får veta varifrån hennes driv att hjälpa barn kommer. Inte minst får vi följa Melinda i hennes sorg, förtvivlan och outtröttliga kamp för förändring - en kamp som leder till en lagändring där man äntligen börjar ta hänsyn till barnets bästa.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Hon hette Esmeralda
 2. +
 3. Tim : Biografin om Avicii

De som köpt den här boken har ofta också köpt Tim : Biografin om Avicii av Måns Mosesson (inbunden).

Köp båda 2 för 477 kr

Kundrecensioner

Det finns 15 recensioner av Hon hette Esmeralda. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Gripande, skrämmande och fruktansvärt viktig bok!
  Ethel Kristina Selberg, 26 oktober 2021

  En viktig bok om den verklighet som finns för många i vårt samhälle idag.
  Skildringen om en mammas väg från barn till vuxen, om hur det kom sig att hon valde den viktiga vägen att bli familjehemsmamma åt barn som är i behov av trygghet, struktur och en stor varm kärlek.
  En verklighet där ett barn får all den kärlek och trygghet som finns i ett familjehem som vill henne det bästa, men hur detta helt plötsligt och grymt tas ifrån henne.
  Boken får mig att värmas av all den kärlek oc... Läs hela recensionen

 2. Ofattbart att det kan hända
  PH, 18 oktober 2021

  Fattar inte.... Hur kunde detta få hända? Så grymt! Ett oskyldigt litet barn - det gör ont i mig!Detta var den värsta men samtidigt den bästa bok jag läst! Välskriven bok!

 3. Gripande historia
  Mikaela Tholander, 15 oktober 2021

  Har suttit i timmar och läst boken, men fått bryta ett par gånger för qtt tårarna rinner så mycket att texten försvinner. Så hemsk historia♡

 4. Fantastisk
  Johanna Karlsson, 15 oktober 2021

  En bra och lätt läst bok. Även för en som har dyslexi så går det bra att läsa. Helt fantastisk bok tycker jag läs den.

 5. Bästa lilla fina Esmeralda.
  Helena Finnäng, 7 oktober 2021

  Boken om Esmeralda gjorde så ont att läsa, att man kan behandla människor på detta vis på 2000 talet är obegripligt. Men tur att det kommer ut och att folk får läsa om det. Foster mamman har så mycket kärlek och det vore bra om det fanns fler av henne.
  Det här är en bok som man läser och tårarna blöter ner sidorna och jag måsta ta pauser för att lugna ner mig men ändå så kan man inte sluta och läsa, den sitter i min hjärna. på gott och ont.
  Boken är skriven så man känner att man är m... Läs hela recensionen

 6. Så sorglig.
  Mia , 20 september 2021

  En bok om något som inte får hända, alla barn måste få känna trygghet och kärlek i sina hem.
  En enormt gripande bok. Så starkt att orka skriva den .

 7. Gripande
  Petra Hallin, 14 september 2021

  Boken fångar en direkt och man blir så ledsen och berörd. En berättelse om verkligheten och hur den tyvärr kan bli för många.

 8. Rörande hemsk
  Veronika Rylander Meijer, 13 september 2021

  En bok som inte går att lägga ifrån sig. Fruktansvärd, tragisk, gripande, ofattbar, sjuk. Men också kärlek, värme och innerlighet.
  Vill du bli rörd, berörd, frustrerad och gråta själen ur dig - läs!
  Vi får inte glömma barnens rätt.

 9. Esmeralda
  Christina Thorslund, 10 september 2021

  Lite svårt att betygsätta en bok med ett autentiskt innehåll av detta hemska slaget men för mig var den trots allt både lättläst och informativ.

 10. En historia som berör
  Rosalinda Di Stefano Jensen, 6 september 2021

  Detta är en så smärtsam och samtidig så vacker skildring av historien om Esmeralda och även historien om Melinda. Man berörs så enormt av denna personliga berättelse om hur Melinda Jacobs kämpade för Lilla Hjärtats bästa mot ett regelverk som tyvärr ser till biologiska föräldrars rätt till att äga sina barn och inte barnens rätt att växa upp i en trygg och omsorgsfull familj.

 11. Sann berättelse om lilla hjärtas öde
  Helen Jatko, 6 september 2021

  Boken var gripande, fick gråta mer än en gång. Det var även frustrerande och jag blev full av vrede över hur det får gå till i Sverige. En liten flicka fick sätta livet till för att alla barn ska få en förändring till det bättre.

 12. Viktigt ämne men med irrelevant dekor
  Kikri , 4 september 2021

  Efter att ha läst denna bok känner jag mig mycket kluven, trots att detta fall engagerat mig mycket och att jag därför kände att det var viktigt att läsa denna bok (även om det knappast skulle bli någon trevlig upplevelse). Jag är nu tveksam till om Esmeraldas liv faktiskt hade kunnat berättas på något bättre sätt. Dels är delarna om fostermammans uppväxt kanske inte fullständigt relevanta (även om det kanske skapar en viss förståelse över Melindas engagemang), dels blir detta hjärtskärande f... Läs hela recensionen

 13. Vilken bok - så stark och gripande
  veronicas_bok_bak_liv, 4 september 2021

  I denna bok bok får man läsa familjhemsmammans Melindas historia - hennes ord om det tragiska fallet om "Lilla hjärtat", fallet som berörde hela vårt land. Hur 3-åriga Esmerlada sveks av myndigheterna och om Melindas kamp för att få till en förändring så att inte detta ska upprepas så att fler barn blir svikna eller mister livet.

  Wow vilken bok, får man ens skriva wow när boken bygger på en så tragisk händelse då ett litet barn mist livet för att samhället inte stått upp och bakom d... Läs hela recensionen

 14. Årets viktigaste bok
  @Systrarnaboktokiga , 31 augusti 2021

  Vet inte vart jag riktigt ska börja. Boken har nästintill satt mig i chocktillstånd för det som har hänt med denna lilla flicka är verkligen overkligt. Verkligen ofattbart. Hur kan man ens hitta styrka att gå vidare i livet? Boken är välskriven och är glad att fostermamman valde att dela med sig av detta. Det enda minus är faktiskt delen om fostermammans uppväxt för det kändes mera som ett utdrygande av boken och det känns inte revelant till Esmeraldas historia.
  Lagom långa kapitel med ... Läs hela recensionen

 15. Betyg: 5 av 5.
  Britt-Marie Kullin, 29 augusti 2021

  Betyg: 5 av 5 - 📚 - Oj, vilken bok. Oerhört tung att läsa, även fast den är välskriven och lättläst. Jag har ju, som säkert dom flesta andra, följt Esmeraldas öde i media, så det var ju ingenting nytt som framgick i boken. Men att läsa Melindas egna ord om allt från när Lilla Hjärtat kom till henne, till allt efterspel efter hennes fruktansvärda död, det var väldigt starkt, och mycket berörande. Boken är oerhört viktig, och jag tycker att alla borde läsa den. Rekommenderas varmt.

Visa alla 15 recensioner

Fler böcker av författarna