Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Skymningsland (del 1)
Antal sidor
350
Utgivningsdatum
2022-03-09
Förlag
Bokförlaget Forum
Medarbetare
Bandicksson, Marcell (form)
Dimensioner
221 x 146 x 43 mm
Vikt
651 g
SAB
Hc
ISBN
9789137501833

Till minne av en mördare

(26 röster)  |  Läs 6 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2022-03-09
59 251 Du sparar 192 kr!
 • Skickas från oss på måndag
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 7 format & utgåvor
"True detective" möter "Jakten på en mördare" i ett kokhett Sverige, VM-sommaren 1994. I skuggan av Mattias Flinks massmord i Falun sker ytterligare ett mord. En kvinna hittas strypt till döds och snart står det klart att hon bara är ett av flera offer som mördats med samma tillvägagångssätt. Det faller på den nyss hemkomne FN-soldaten och polisen Tomas Wolf att hitta mördaren. Till sin hjälp har han Vera Berg - en korrupt kvällstidningsreporter som är på flykt från sin före detta kille och hans MC-gäng. Huvudmisstänkt blir filmstjärnan och suputen Micael Bratt, men både Vera och Tomas misstänker att den skyldiga finns närmare inpå utredningen. "Till minne av en mördare" är första delen i en ny serie av Pascal Engman och Johannes Selåker.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Till minne av en mördare
 2. +
 3. Skammens väg

De som köpt den här boken har ofta också köpt Skammens väg av Pascal Engman, Johannes Selåker (pocket).

Köp båda 2 för 148 kr

Kundrecensioner

Det finns 6 recensioner av Till minne av en mördare. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Icke trovärdiga miljöer och personer

  Huvudpersoner som agerar icke trovärdigt. Alla personer som figurerar i bokens miljöer verkar tillhöra A-laget och ha allvarliga alkoholproblem - det dricks och besöks barer stup i kvarten.
  Boken skulle vara tunnare om inte händelser runt huvudpersonerna som är helt irrelevanta beskrivs så ingående. Är det intressant att veta hur full bordsgrannen i en bar är och hur han tar sig ut på gatan.
  Mycket upprepningar.
  Läs något annat!

 2. Spänning under VM-sommaren 94
  Ante, 18 februari 2023

  Har inte läst någon av författarnas tidigare böcker.

  Boken är ok, men för lång med mycket onödigt upprepande. Köper heller inte huvudpersonernas agerande i vissa situationer. Karaktärerna känns inte trovärdiga. Men som helhet en medelbra deckare, som bitvis är mycket spännande. Tyckte inte om slutet som kändes spekulativt och "tvingar" läsaren att läsa nästa bok i serien.

 3. Bästa boken
  Gill Bengtsson, 15 april 2022

  Annorlunda men ack så bra. Bladvändare. Snabba korta kapitel som man bara vill plöja igenom. Något annorlunda huvudpersoner. Spännande. Väntar på fortsättningen

 4. Okej men inte lika bra som Engmans tidigare
  Malin (Åre), 28 mars 2022

  Okej bok men inte lika bra som Engmans tidigare böcker som jag gillar jättemycket. Köper inte huvudpersonerna alls och lite för många sammanträffanden.

 5. Rysligt bra!
  Karolina engborg, 22 mars 2022

  Denna bok var ett givet köp då jag fullkomligt älskar Pascals andra böcker. Spännande också att den är skriven tillsammans med Selåker. Den var exakt så bra som jag förväntat mig. Längtar så mycket efter nästa!

 6. Betyg: 5 av 5.
  Britt-Marie Kullin, 15 mars 2022

  Betyg: 5 av 5 - 📚 - Den här boken, Till minne av en mördare, är den första delen i en planerad bokserie, kallad Skymningsland, av författarna Pascal Engman och Johannes Selåker. Av Johannes Selåker har jag inte läst något tidigare, men Pascal Engman är absolut en av mina favoritförfattare. Jag har tyckt väldigt mycket om alla hans fem tidigare böcker. Och jag blev verkligen inte besviken på den här boken, för den var precis lika bra som som Pascal Engmans tidigare böcker. Jag tycker m... Läs hela recensionen

Visa alla 6 recensioner

Fler böcker av författarna