Aktiebolagets grundproblem (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
285
Utgivningsdatum
2015-09-10
Upplaga
5
Förlag
Norstedts Juridik AB
Originaltitel
Aktiebolagets grundproblem
Dimensioner
216 x 150 x 15 mm
Vikt
397 g
SAB
346.4850668,Oeada-c
ISBN
9789139207009
Aktiebolagets grundproblem (häftad)

Aktiebolagets grundproblem

(1 röst)
Häftad Svenska, 2015-09-10
497
Skickas inom 2-5 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Beställ boken senast måndag 16 december kl. 08:00 för leverans innan julafton
Boken är uppbyggd kring ett antal för aktiebolaget karakteristiska intressekonflikter (grundproblem) som identifierats med hjälp av ekonomisk vetenskap. Genom att kombinera ekonomisk analys med rättsvetenskap kan aktiebolaget sättas in i ett större sammanhang. Ambitionen är att detta ska underlätta tolkning och tillämpning av aktiebolagsrättsliga normer.

Efter en översikt över vilka intressekonflikter som behandlas beskrivs hur aktiebolaget bildas följt av en genomgång av associationsformens utmärkande egenskaper. Därefter behandlas den klassiska intressekonflikt som uppkommer mellan aktieägare och bolagets ledning. Därpå berörs förhållandet mellan aktieägare och kontrollägare (vilket är särskilt betydelsefullt på den svenska marknaden), följt av intressekonflikter som kan uppkomma i samband med nyemissioner. Den sista intressekonflikt som behandlas är den mellan
aktieägare och bolagets kreditgivare. I ett avslutande kapitel diskuteras de ökade krav på socialt ansvarstagande (CSR) som allt oftare riktas mot i synnerhet stora företag.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Aktiebolagets grundproblem
  2. +
  3. Bolag, föreningar, stiftelser : en introduktion

De som köpt den här boken har ofta också köpt Bolag, föreningar, stiftelser : en introduktion av Carl Hemström, Magdalena Giertz (häftad).

Köp båda 2 för 767 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Aktiebolagets grundproblem