Systemiskt ledarskap och organisationsutveckling (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
178
Utgivningsdatum
2012-03-19
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
225 x 155 x 15 mm
Vikt
270 g
SAB
658.42,Qbab
ISBN
9789144076911
Systemiskt ledarskap och organisationsutveckling (häftad)

Systemiskt ledarskap och organisationsutveckling

(1 röst)
Häftad Svenska, 2012-03-19
344
 • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
 • Köp nu, betala sen med
I en samtid som präglas av föränderlighet och komplexitet krävs nya sätt att tänka kring ledarskap och organisering. Samsyn och flexibilitet utgör här nyckelord, vilket i sin tur kräver en ökad grad av horisontellt nätverkande, samarbete och samskapande i organisationer.
I detta sammanhang framträder det systemiska perspektivet på ledarskap som ett attraktivt alternativ, då det möjliggör ett strukturerande av organisatoriska processer i syfte att säkra en distribuerad strategisk kompetens.
Boken är indelad i två delar - redskap för tänkande respektive redskap för handling - vilket gör den till ett såväl teoretiskt som praktiskt verk. Samtidigt problematiserar boken den traditionella uppdelningen mellan teori och praktik, och argumenterar för ett integrerat synsätt i frågan. Endast om vi förstår den teoretiska grunden till olika handlingsalternativ kan vi omsätta dem med kraft och träffsäkerhet.
Boken riktar sig till såväl forskare som yrkesverksamma chefer/ ledare med ett intresse för kommunikationsteori, ledarskap och organisationsutveckling. Författaren bjuder in oss att stifta bekantskap med idéernas grogrund och lämnar stort utrymme för djupgående reflekterad praxis. En glädjerik läsupplevelse, som kommer att förändra ledares, forskares och organisationsutvecklares tänkande handlande.
Frederick Steier, Associate Professor
Department of Communication, University of South Florida
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Systemiskt ledarskap och organisationsutveckling
 2. +
 3. Systemisk coaching : en grundbok

De som köpt den här boken har ofta också köpt Systemisk coaching : en grundbok av Hanne V Moltke, Asbjørn Molly (häftad).

Köp båda 2 för 862 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

 • Developing Relational Leadership

  Carsten Hornstrup, Jesper Loehr-Petersen, Joergen Gjengedal Madsen

  Offering the scholar, the practitioner, and most importantly, the scholar-practitioner an exuberance of riches, the authors provide a deep foray into the worlds of systemic, cybernetic, and constructionist ideas, while bringing those ideas to the ...