Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
348
Utgivningsdatum
2014-10-09
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Medarbetare
Maeschalck, Cynthia (förf.) / Robinson, Bill (förf.) / Seidel, Jason (förf.) / Tilsen, Julie (förf.)
Dimensioner
223 x 154 x 19 mm
Vikt
498 g
SAB
Vlbd
ISBN
9789144085906
Feedback-informerad terapi - FIT (häftad)

Feedback-informerad terapi - FIT

(2 röster)
Häftad,  Svenska, 2014-10-09
444
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Feedback-informerad terapi - FIT Kan levereras innan julafton
Feedback-informerad terapi - FIT baseras på erfarenheter och forskning om vad som faktiskt fungerar i terapi. Det finns flera hundra olika former och metoder inom psykoterapifältet men nyare metastudier och resultat utvärderingar har visat att alliansen mellan terapeut och klient är mer avgörande för ett positivt resultat än valet av terapimetod.

FIT har ett mångteoretiskt förhållningssätt till utvärdering och förbättring av kvalitet och effektivitet i förändringsarbete. Metoden går ut på att regelbundet och formaliserat få feedback från klienten om allians och behandlingsresultat. Denna feedback använder terapeuten till att anpassa och modifiera sitt arbetssätt till klientens preferenser och behov. Den öppna dialogen mellan terapeut och klient förbättrar resultaten och risken för tidiga avhopp minskar dramatiskt. FIT följer American Psychological Associations (APA) definition av evidens baserad praktik.

I boken beskrivs samtliga aspekter av FIT; empiriska utgångspunkter, grundläggande och avancerade tillämpningar (inklusive arbete med grupper, par, handledning och implementering). FIT är användarvänligt med enkla mått skapade för att fungera i kliniskt vardags arbete. Som användare kan du skaffa ett konto på ICCE:s webbsida där du kan ladda ner svenska versioner av de skalor och diagram som ingår i metoden. Feedback-informerad terapi - FIT är tänkt för alla som arbetar med samtal som förändringsverktyg, såsom psykoterapeuter, socionomer, kuratorer, specialpedagoger samt studerande inom dessa yrkes områden.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Feedback-informerad terapi - FIT
  2. +
  3. Det ska inte vara krångligt att må bättre - SIGNERAD AV HENRIK WIMAN

De som köpt den här boken har ofta också köpt Det ska inte vara krångligt att må bättre - SIG... av Henrik Wiman (inbunden).

Köp båda 2 för 653 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »