Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
242
Utgivningsdatum
2016-01-12
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
230 x 160 x 15 mm
Vikt
360 g
SAB
Qbaab
ISBN
9789144088440
Kunskapsintegration : om kollektiv intelligens i organisationer (häftad)

Kunskapsintegration : om kollektiv intelligens i organisationer

Häftad Svenska, 2016-01-12
383
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Vi har alla varit med om det - gruppen där samarbetet bara fungerar. Som åstadkommer fantastiska resultat. Där det skapas energi och där deltagare blommar ut. Möten som tar till vara deltagarnas kunskaper. Men det finns också andra grupper, som inte fokuserar på kunskapsutbytet och som bara skapar frustration. I den här boken argumenterar vi för begreppet kollektiv intelligens som ett sätt att förstå denna skillnad mellan olika gruppers dynamik och framgång; en skillnad som påverkar kunskapsintegrationen i hela företaget.
Allt färre arbetsuppgifter i dag kan lösas utan samarbete. Den moderna organisationens framgång beror alltså i stor utsträckning på medarbetares samarbetsskicklighet - deras förmåga att integrera olika kunskaper. Märkligt nog har få organisationer strategier för att utveckla denna kritiska förmåga. Här finns en stor outnyttjad källa till både kreativitet och effektivitet. Kollektivt intelligenta organisationer använder medarbetarnas hela kunskapspotential i alla de otal möten som utgör en arbetsdag.

Boken riktar sig till både ledare och medarbetare i moderna organisationer, liksom till studenter på väg in i dessa organisationer. Den ger en grundläggande förståelse för fenomenet kollektiv intelligens och diskuterar vilka ledar- och HR-praktiker som stödjer denna förmåga till kunskapsintegration.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Kunskapsintegration : om kollektiv intelligens i organisationer
  2. +
  3. The fearless organization. Psykologisk trygghet på jobbet

De som köpt den här boken har ofta också köpt The fearless organization. Psykologisk trygghet... av Amy C Edmondson (inbunden).

Köp båda 2 för 762 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna