Massor av pocketfynd
Fler böcker inom
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Antal sidor
879
Utgivningsdatum
2016-08-29
Upplaga
2
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
252 x 182 x 48 mm
Vikt
1645 g
ISBN
9789144094977
Psykiatri (kartonnage)

Psykiatri

(5 röster)  |  Läs 1 recension
Kartonnage Svenska, 2016-08-29
939
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
I den här grundligt reviderade utgåvan av Psykiatri skriver närmare 50 författare - de flesta läkare och psykologer - om sina specialområden, och boken fyller högt ställda krav på vetenskaplig sakkunskap. I och med omarbetningen har ett tiotal nya namn infogats i författarförteckningen, och ett antal nya teman har också inkluderats i boken. Vi utgår från en bio-psyko-social syn på ohälsoprocessen, vilket innebär att samspelet mellan individen och den omgivande miljön lyfts fram och att såväl biologiska som psykologiska behandlingsmetoder presenteras utförligt.

I de kliniska avsnitten utgår författarna från DSM-systemets kriteriestödda diagnostik, vilket underlättar kopplingen till både den kliniska vardagen och den vetenskapliga litteraturen. Fallbeskrivningar levandegör texten, och utförliga avsnitt som beskriver hur man tar en bra anamnes och hur man etablerar en god samarbetsallians bidrar ytterligare till den praktiska nyttan med boken.

Syftet med boken är att spegla det aktuella kunskapsläget inom hela det psykiatriska verksamhetsfältet. Genom att den främsta expertisen inom vart och ett av de olika kunskapsområdena får komma till tals, fyller texten högt ställda krav på både vetenskaplig sakkunskap och klinisk användbarhet.

Boken är avsedd att användas i läkarutbildningen, såväl under grundkursen i psykiatri som vid AT- och ST-tjänstgöringen. Den är även av intresse för den blivande specialisten i psykiatri. Läsbarheten och inriktningen på den kliniska vardagen gör den också lämpad som kurslitteratur vid psykologutbildningen, för sjuksköterskor under specialistutbildning samt vid andra vårdutbildningar där psykiatriska kunskaper och perspektiv är av vikt.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Psykiatri
  2. +
  3. MINI-D 5 : diagnostiska kriterier enligt DSM-5

De som köpt den här boken har ofta också köpt MINI-D 5 : diagnostiska kriterier enligt DSM-5 av American Psychiatric Association (trådbundet mjukband).

Köp båda 2 för 1586 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Psykiatri. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Bra och omfattande bok i psykiatri
    Jo H, 12 oktober 2016

    Mycket bra och omfattande bok i psykiatri, väl kopplad till DSM IV och V. De allra flesta psykiatriska diagnoser tas upp och behandlas grundligt.

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Psykiatri