Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
220
Utgivningsdatum
2015-07-29
Upplaga
3
Förlag
Studentlitteratur
Dimensioner
230 x 160 x 15 mm
Vikt
338 g
SAB
Thi
ISBN
9789144108711
Statistiska metoder (häftad)

Statistiska metoder

(3 röster)  |  Läs 2 recensioner
Häftad, Svenska, 2015-07-29
397
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Kan jag lita på statistiken? Vad mäter korrelationskoefficienten? Hur stor är den statistiska felmarginalen? Är förändringen statistiskt säkerställd? Vad innebär statistisk signifikans? Svaren på dessa och många andra frågor finns i den här boken. Med praktiska tillämpningar och utan krånglig matematik förklaras principerna för statistisk beskrivning, kritisk granskning och statistisk analys. Det finns många exempel med fullständiga lösningar och övningsuppgifter med utförliga svar i boken. Därför bör den fungera bra även för den som vill lära sig statistik på egen hand. I slutet på varje kapitel finns avsnittet Med datorns hjälp. Där visas hur man med ett modernt statistikprogram kan låta datorn göra det siffermässiga grovarbetet. Statistik upplevs av många som svårt och tråkigt. Med denna bok visar författarna ännu en gång att statistik både kan vara lätt och roligt.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Statistiska metoder
 2. +
 3. Geografisk informationsbehandling : teori, metoder och tillämpningar

De som köpt den här boken har ofta också köpt Geografisk informationsbehandling : teori, meto... av Lars Harrie, Wolter Arnberg, Lars Eklundh, Nicklas Guldåker, Hans Hauska (häftad).

Köp båda 2 för 892 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Statistiska metoder. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Bra leverans
  Per-Olof Lindbom, 3 januari 2020

  Snabb service mitt i jultrafiken trots sen beställning. Prisvärd bok och bra lagerhållning av special litteratur.
  Mycket stort utbud av böcker i alla kategorier.

 2. Bra bok
  Christian Thomasson, 24 september 2017

  Boken går på ett enkelt sätt igenom statistik och spridningsmått. Hur man prövar hypoteser etc. En bra bok på 200 sidor. I denna boken är inte språket lika avancerat som i andra böcker av författarna.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av författarna