Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
481
Utgivningsdatum
2017-08-14
Upplaga
3
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
265 x 156 x 25 mm
Vikt
1323 g
SAB
Ven
ISBN
9789144115108
Reumatologi (inbunden)

Reumatologi

(2 röster)
Inbunden Svenska, 2017-08-14
449
Skickas inom 3-6 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
I förordet till denna läroboks första upplaga, som utkom 2005, skrev redaktionen att reumatologi är en specialitet som befinner sig i en dynamisk utveckling. Detta påstående är glädjande nog än mer aktuellt i dag. Redaktionen fann därför tiden mogen för en tredje upplaga och inspirerades även av det positiva mottagandet som bokens tidigare upplagor fått. Den ursprungliga redaktionen har utökats för att bredda kompetensen.
Samtliga kapitel har genomgått omfattande revideringar, inklusive förnyelse av bildmaterialet, och många kapitel är helt nyskrivna. Boken speglar modern reumatologi och vill förmedla grundläggande kunskaper om handläggning av reumatiska sjukdomar, samtidigt som den vill ge en översiktlig kunskap om etiologi, patofysiologi och epidemiologi för sjukdomarna.
Boken har tillkommit genom ett samarbete mellan Sveriges reumatologer och representanter för yrkesgrupper som i den dagliga verksamheten samverkar kring vården av patienter med reumatiska sjukdomar. Redaktionen hoppas att den tredje upplagan av Reumatologi kommer att vara användbar inom grund- och specialist utbildningen i reumatologi, och även vid utbildningen av fysioterapeuter, arbets terapeuter, sjuksköterskor och andra yrkesgrupper inom sjukvården. Vi hoppas också att den kommer att användas som uppslagsbok av kolleger i vården som inte dagligen möter patienter med reumatiska sjukdomar, exempelvis inom primärvården.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Reumatologi
  2. +
  3. Blodets sjukdomar : lärobok i hematologi

De som köpt den här boken har ofta också köpt Blodets sjukdomar : lärobok i hematologi av Gösta Gahrton, Gunnar Juliusson (inbunden).

Köp båda 2 för 1121 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Reumatologi