Fysisk lärmiljö : optimera för trygghet, arbetsro och lärande (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
273
Utgivningsdatum
2019-01-02
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
225 x 158 x 15 mm
Vikt
480 g
SAB
Ea
ISBN
9789144119236
Fysisk lärmiljö : optimera för trygghet, arbetsro och lärande (häftad)

Fysisk lärmiljö : optimera för trygghet, arbetsro och lärande

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2019-01-02
310
Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Den fysiska skolmiljön kan antingen främja lärande, arbetsro, trygghet och hälsa eller skapa en ohälsosam arbetsmiljö för elever och personal. Men hur ser då dagens lärmiljöer ut och hur kan vi skapa miljöer som är optimerade för lärande?

Mot en bakgrund av skolbyggnadens och pedagogikens historia ges här en gedigen förståelse för de lärmiljöer vi har i dag. Därefter följer en fördjupning i kognitions- och neuropsykologisk forskning om hur vår kunskapsinlärning fungerar och hur den fysiska miljön påverkar elevernas lärande. Utifrån denna kunskap presenteras konkreta och yrkesspecifika checklistor för skapandet av miljöer som främjar trygghet, hälsa och lärande som hjälper dig i ditt arbete med att skapa miljöer som är optimerade för lärande.

Fysisk lärmiljö vänder sig till dig som arbetar med skolbyggnader och lärmiljöer på alla nivåer: skolledare, rektorer, lärare, fritids- och elevhälsopersonal, förvaltningschefer, skolhuvudmän, beställare, arkitekter, byggherrar och fastighetsförvaltare, samt till studerande inom samma områden.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Fysisk lärmiljö : optimera för trygghet, arbetsro och lärande
  2. +
  3. Ordning i klassen : om fostran, arbetsro och trivsel - handbok med fallbeskrivningar om ledarskap för pedagoger

De som köpt den här boken har ofta också köpt Ordning i klassen : om fostran, arbetsro och tr... av Eva Larsson (häftad).

Köp båda 2 för 619 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Fysisk lärmiljö : optimera för trygghet, arbetsro och lärande. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Lättläst och informativ
    Elinor, 22 oktober 2019

    Bra bok som belyser lärmiljön i skolan och vad man kan göra för att förbättra den. Lättläst och informativ med checklistor längst bak. En bok man kan arbeta kring i ett arbetslag eller hela skolan för att förbättra i skolan.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna