Fysisk lärmiljö : optimera för trygghet, arbetsro och lärande (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
273
Utgivningsdatum
2019-01-02
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
225 x 158 x 15 mm
Vikt
480 g
SAB
Ea
ISBN
9789144119236

Fysisk lärmiljö : optimera för trygghet, arbetsro och lärande

(2 röster)  |   Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2019-01-02
369
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Den fysiska skolmiljön kan antingen främja lärande, arbetsro, trygghet och hälsa eller skapa en ohälsosam arbetsmiljö för elever och personal. Men hur ser då dagens lärmiljöer ut och hur kan vi skapa miljöer som är optimerade för lärande?

Mot en bakgrund av skolbyggnadens och pedagogikens historia ges här en gedigen förståelse för de lärmiljöer vi har i dag. Därefter följer en fördjupning i kognitions- och neuropsykologisk forskning om hur vår kunskapsinlärning fungerar och hur den fysiska miljön påverkar elevernas lärande. Utifrån denna kunskap presenteras konkreta och yrkesspecifika checklistor för skapandet av miljöer som främjar trygghet, hälsa och lärande som hjälper dig i ditt arbete med att skapa miljöer som är optimerade för lärande.

Fysisk lärmiljö - optimera för trygghet, arbetsro och lärande vänder sig till dig som arbetar med skolbyggnader och lärmiljöer på alla nivåer: skolledare, rektorer, lärare, fritids- och elevhälsopersonal, förvaltningschefer, skolhuvudmän, beställare, arkitekter, byggherrar och fastighetsförvaltare, samt till studerande inom samma områden.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Fysisk lärmiljö : optimera för trygghet, arbetsro och lärande
  2. +
  3. Ljuset vi bär : att gå stark genom osäkra tider

De som köpt den här boken har ofta också köpt Ljuset vi bär : att gå stark genom osäkra tider av Michelle Obama (inbunden).

Köp båda 2 för 418 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Fysisk lärmiljö : optimera för trygghet, arbetsro och lärande. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Lättläst och informativ
    Elinor, 22 oktober 2019

    Bra bok som belyser lärmiljön i skolan och vad man kan göra för att förbättra den. Lättläst och informativ med checklistor längst bak. En bok man kan arbeta kring i ett arbetslag eller hela skolan för att förbättra i skolan.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna