Kreativt skrivande - Grundbok i litterärt skapande (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
208
Utgivningsdatum
2019-01-16
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
223 x 155 x 14 mm
Vikt
408 g
SAB
Aef
ISBN
9789144126005
Kreativt skrivande - Grundbok i litterärt skapande (häftad)

Kreativt skrivande - Grundbok i litterärt skapande

(8 röster)  |  Läs 3 recensioner
Häftad Svenska, 2019-01-16
276
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Kan levereras innan julafton!
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Den här boken vänder sig till alla som drömmer om att skriva en roman eller novellsamling. I pedagogiskt avgränsade kapitel presenteras grunderna för hur man skriver prosa: hur man utformar intriger, karaktärer och miljöbeskrivningar; hur man skriver dialog och gestaltar sin text; hur man etablerar och hanterar röst, språk och stil. Boken behandlar också den kreativa skrivprocessen, textsamtal och respons. Till de olika delarna knyts handfasta råd, kreativa skrivövningar och litterära exempel.

I Kreativt skrivande antar Granwald tre roller som hon själv har mångårig, personlig erfarenhet av: skrivarstudentens, skrivpedagogens och författarens. Boken är den första renodlade läroboken i litterärt skapande, skriven för svenska utbildningar på universitet och folkhögskolor, men den fungerar också utmärkt som handbok för författaraspiranter utanför skrivutbildningarna.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Kreativt skrivande - Grundbok i litterärt skapande
 2. +
 3. Handbok i kreativt skrivande : hitta din författarröst och börja skriva

De som köpt den här boken har ofta också köpt Handbok i kreativt skrivande : hitta din förfat... av Joy Kenward (häftad).

Köp båda 2 för 445 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Kreativt skrivande - Grundbok i litterärt skapande. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Helt okej grundbok med många övningar
  Rebecka Nyman @_enbokiveckan_ (Mariefred), 18 maj 2021

  En helt okej grundbok i skrivande, men det som sänker betyget är att den enligt mig skriker kurslitteratur. Med det menas att den ibland blir något tråkig i sin utformning och aningen mindre inspirerande. Den är klart mer praktisk än vissa andra skrivböcker. Jag hade uppskattat en blandning av de uppstyltade övningarna som finns och dess förklaringar med inspirerande textavsnitt för en bra balans. Övningarna tycker jag är bra och roliga att göra. Det går att välja och vraka hur du vill och gö... Läs hela recensionen

 2. Ett måste för alla författarwannabees
  Monika Thormann, 10 april 2021

  Mycket tydligt och bra om hantverket. här får man lära sig allt om att skriva en roman, från början till slut. pedagogiskt och tydligt med bra exempel och övningar.

 3. Din Skrivarkompis
  Wiktorias_Weranda, 15 oktober 2019

  När din Skrivarkurs är slut och du plitar vidare själv vid köksbordet, ta med dig Granwalds bok som en vän, en uppslagsbok, en inspiratör. Med värme och tydlighet, toppat med ett gott knippe exempel ger hon dig goda verktyg för att ta ditt manus ända fram till brevlådan!

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Therése Granwald

 • Ty riket är ditt

  Therése Granwald

  Annas pojkvän är en duktig musiker. När han får ett stort jobberbjudande åker de ut till hans släktgård så att han kan få öva i lugn och ro. Anna gör allt för att underlätta för honom. Ibland låser han Anna ute på balkongen. Eva förälskar sig i en...