Skolutveckling genom samtal (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Antal sidor
332
Utgivningsdatum
2020-03-04
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Medarbetare
Groth, Erik (förf.) / Gustafsson, Henrik (förf.) / Hansson, Susanne (förf.) / Lindblom, Anne (förf.) / Naeser, Monica (förf.) / Scherp, Hans-Åke (förf.) / Svensson, Martina (förf.) / Wagnsson, Stefan (förf.) / Sternudd-Groth, Mia-Marie (red.) / Evermark, Monica (red.)
Dimensioner
21 x 224 x 148 mm
Vikt
520 g
SAB
Emia,Doka
ISBN
9789144133355
Skolutveckling genom samtal (häftad)

Skolutveckling genom samtal

Häftad,  Svenska, 2020-03-04
383
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Skolutveckling genom samtal Kan levereras innan julafton
Kommunikation och samtal skapar liv, kultur och lärande och fungerar som ett kitt i förskolans och skolans värld. När samtal används långsiktigt och i mer strukturerade former kan de även bidra till förskolors och skolors utveckling. Om det handlar den här boken, vars huvudsakliga syfte är att beskriva olika samtalsmodeller som författarna menar kan stärka medarbetarnas professionskunnande och verksamhetens utvecklingsarbete. Exempel på samtalsformer som tas upp är: motiverande samtal, lärande samtal, kollegahandledning i grupp, dialogiska samtal, rollspel och olika modeller för att skapa delaktighet genom samtal.

En genomgång av den nationella och internationella forskningen om skolutveckling visar att samtalet som utvecklingsresurs är ett förhållandevis outforskat område. Här utgör denna bok ett bidrag. Men det är inte fråga om någon enkel metodbok. I stället förklaras varje samtalsmodell utifrån sin teoretiska utgångspunkt och författarna visar på modellens användbarhet i förskolans och skolans utvecklingsarbete.

Boken vänder sig till personer med lednings- och utvecklingsuppdrag i förskola och skola, framför allt till rektorer och biträdande rektorer. Den kan även fungera som litteratur på rektorsutbildningen samt på lärarutbildningen.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Skolutveckling genom samtal
  2. +
  3. Ledarskap och utmaningar i professionellt lärande : med fokus på elevers lärande

De som köpt den här boken har ofta också köpt Ledarskap och utmaningar i professionellt läran... av Helen Timperley, Fiona Ell, Deidre Le Fevre, Kaye Twyford (häftad).

Köp båda 2 för 775 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »