Skolutveckling genom samtal (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Antal sidor
332
Utgivningsdatum
2020-03-04
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Medarbetare
Groth, Erik (förf.) / Gustafsson, Henrik (förf.) / Hansson, Susanne (förf.) / Lindblom, Anne (förf.) / Naeser, Monica (förf.) / Scherp, Hans-Åke (förf.) / Svensson, Martina (förf.) / Wagnsson, Stefan (förf.) / Sternudd-Groth, Mia-Marie (red.) / Evermark, Monica (red.)
SAB
Emia,Doka
ISBN
9789144133355
Skolutveckling genom samtal (häftad)

Skolutveckling genom samtal

Häftad Svenska, 2020-03-04
383
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Kommunikation och samtal skapar liv, kultur och lärande och fungerar som ett kitt i förskolans och skolans värld. När samtal används långsiktigt och i mer strukturerade former kan de även bidra till förskolors och skolors utveckling. Om det handlar den här boken, vars huvudsakliga syfte är att beskriva olika samtalsmodeller som författarna menar kan stärka medarbetarnas professionskunnande och verksamhetens utvecklingsarbete. Exempel på samtalsformer som tas upp är: motiverande samtal, lärande samtal, kollegahandledning i grupp, dialogiska samtal, rollspel och olika modeller för att skapa delaktighet genom samtal.

En genomgång av den nationella och internationella forskningen om skolutveckling visar att samtalet som utvecklingsresurs är ett förhållandevis outforskat område. Här utgör denna bok ett bidrag. Men det är inte fråga om någon enkel metodbok. I stället förklaras varje samtalsmodell utifrån sin teoretiska utgångspunkt och författarna visar på modellens användbarhet i förskolans och skolans utvecklingsarbete.

Boken vänder sig till personer med lednings- och utvecklingsuppdrag i förskola och skola, framför allt till rektorer och biträdande rektorer. Den kan även fungera som litteratur på rektorsutbildningen samt på lärarutbildningen.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Skolutveckling genom samtal
  2. +
  3. Ärendehandledning inom skola, vård och omsorg

De som köpt den här boken har ofta också köpt Ärendehandledning inom skola, vård och omsorg av Terése Österholm, Bo Hejlskov Elvén (häftad).

Köp båda 2 för 670 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »