Analog elektronik (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
549
Utgivningsdatum
2020-07-27
Upplaga
3
Förlag
Studentlitteratur AB
SAB
Pcia
ISBN
9789144141909
Analog elektronik (inbunden)

Analog elektronik

(1 röst)
Inbunden Svenska, 2020-07-27
561
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Kan levereras innan julafton!
I denna bok behandlas huvudsakligen konstruktion och dimensionering av förstärkarkopplingar. Boken har ett top-down-upplägg i presentationen av ämnesområdet. Att se till användning och vilka egenskaper kretsar skall ha innan man fördjupar sig i detaljer och komponentegenskaper är den grundläggande pedagogiska tanken med denna bok.

Efter ett inledande avsnitt om förstärkares systemegenskaper behandlas den ideala operationsförstärkaren och hur man konstruerar förstärkare med hjälp av operationsförstärkare. Egenskaper hos den verkliga operationsförstärkaren tas upp och det visas hur man tar hänsyn till dessa i konstruktioner. Förstärkare som konstrueras med transistorer behandlas med utgångspunkt från diskret uppbyggnad respektive integrerad uppbyggnad.

Konstruktion av förstärkare belyses ur ett flertal perspektiv såsom frekvensegenskaper, motkoppling och effekter. I boken finns också en del praktiska tips om prototypbyggnad och felsökning.

Analog elektronik är avsedd att vara en inledande bok på högskolenivå. Den kan naturligtvis även läsas av andra som är intresserade av ämnet. Förkunskaper, motsvarande en grundkurs i elkretsteori, krävs för att kunna förstå de beräkningar som förekommer i boken.

Välkommen till www.ingbm.se. Där finner du lösningar till övningsuppgifter och kompletterande material till boken.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Analog elektronik
  2. +
  3. Modern reglerteknik

De som köpt den här boken har ofta också köpt Modern reglerteknik av Bertil Thomas (inbunden).

Köp båda 2 för 1248 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »