Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Antal sidor
80
Utgivningsdatum
2021-02-15
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
SAB
Eabf
ISBN
9789144144856
Verkliga mottagare Resurspaket - Värdeskapande språkundervisning (kartonnage)

Verkliga mottagare Resurspaket - Värdeskapande språkundervisning

Kartonnage,  Svenska, 2021-02-15
568
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
Verkliga mottagare vänder sig till alla språklärare oavsett om det är svenska, engelska, svenska som andraspråk, moderna språk eller hemspråk man undervisar i.

Att ha verkliga mottagare i språkundervisningen innebär att det är andra än bara läraren som får ta del av elevernas arbete. Om man som elev vet att man ska få läsa upp sin egen saga för en förskoleklass också, blir arbetet med sagan mycket mer meningsfullt och motiverande. Dessutom skapar det ett värde för mottagarna.

Verkliga mottagare är ett resurspaket som består av en tryckt bok och digitala resurser. I boken presenterar författaren 22 olika aktiviteter där eleverna arbetar med verkliga mottagare - allt ifrån att mottagaren är en annan elev i klassen till att det är en klass på andra sidan jordklotet. Det finns en tydlig arbetsgång och tips på hur man kan anpassa aktiviteten efter olika språk och förutsättningar. I den avslutande delen av boken finns fler förslag på temaarbete och ämnesintegrerat arbete med verkliga mottagare och även idéer till språkprojekt med hela skolan som mottagare.

I de digitala resurserna finns filmer där författaren bland annat coachar läraren i hur man kan komma igång med verkliga mottagare. Det finns även filmer som hjälper eleverna med till exempel intervjuteknik och presentationsteknik. I de digitala resurserna finns också stöd i form av underlag till eleverna kopplat till de olika aktiviteter samt checklistor, planeringsmall och tips på verktyg och kontaktmöjligheter till läraren.

Författaren till Verkliga mottagare, Jennie Bengtsson, undervisar i flera olika språk och har under många år själv arbetat med att hitta verkliga mottagare till sina elevers arbeten. Hon har sett hur det både har ökat elevernas motivation och haft en mycket positiv effekt på deras språkutveckling. Jennie Bengtsson har belönats med Europeisk kvalitetsutmärkelse för språkundervisning för sitt arbete med verkliga mottagare.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Verkliga mottagare Resurspaket - Värdeskapande språkundervisning
  2. +
  3. Den enspråkiga demokratin : minoriteterna, skolan och imperiet, Sverige och Frankrike, 1880-1925

De som köpt den här boken har ofta också köpt Den enspråkiga demokratin : minoriteterna, skol... av Julia Nordblad (häftad).

Köp båda 2 för 804 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »