Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Antal sidor
261
Utgivningsdatum
2022-04-11
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
21 x 222 x 148 mm
Vikt
515 g
SAB
Ea,Em
ISBN
9789144153964

Den värdeskapande eleven : en handbok för meningsfullt lärande i skolan

Häftad,  Svenska, 2022-04-11
385
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Tänk dig eleven som kompetent aktör ute i samhället. I allt fler skolor får elever tillämpa sina kunskaper i olika försök att skapa värde för verkliga mottagare utanför klassen eller skolan. Eleverna får ökad studiemotivation, bättre självförtroende och en större känsla av meningsfullhet när skolan känns viktig på riktigt. Det leder till högre måluppfyllelse och djupare kunskaper. Läraryrket blir också roligare. Arbetssättet kallas värdeskapande lärande och skildras ingående i denna bok.

I boken beskrivs på ett lättillgängligt sätt vad värdeskapande lärande är, vilka effekter det ger och hur lärare kan komma i gång rent praktiskt. Ett femtiotal konkreta arbetssätt och verktyg som framkommit i vetenskapliga studier beskrivs ingående. Utmaningar för lärare lyfts och kopplingar görs till hållbar utveckling, integration och bedömning. Läsaren får löpande genom boken ta del av verksamma lärares och rektorers berättelser om hur de jobbar, vilka effekter de sett och vilka råd de vill ge andra.

Den värdeskapande eleven riktar sig främst till lärare i grundskola och gymnasium men är relevant även för skolledare, skolchefer, specialpedagoger och skolutvecklare.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Den värdeskapande eleven : en handbok för meningsfullt lärande i skolan
  2. +
  3. Koden till tonårshjärnan : konsten att förstå sig på tonåringen och få en bättre relation och dialog

De som köpt den här boken har ofta också köpt Koden till tonårshjärnan : konsten att förstå s... av Lena Skogholm (inbunden).

Köp båda 2 för 614 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Martin Lackéus