Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Antal sidor
296
Utgivningsdatum
2013-10-17
Förlag
Wahlström & Widstrand
Medarbetare
Ahlgren, Karin (form) / Ahlgren, Karin (form)
Dimensioner
245 x 175 x 25 mm
Vikt
806 g
SAB
Qcaa
ISBN
9789146222224

Tio lektioner i matlagning

(71 röster)  |   Läs 17 recensioner
Häftad,  Svenska, 2013-10-17
204
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor

Lotta Lundgren är tillbaka! Med nya boken Tio lektioner i matlagning följer hon upp läsarfavoriten Om jag var din hemmafru. Som vanligt är den vassa matskribenten Lotta skarp i sina iakttagelser och den som följt henne och Erik Haag i succéserien Historieätarna lär inte bli besviken. Personligt, inspirerande och riktigt roligt!

Personligt om mat!

Kan alla människor lära sig laga mat? Finns det andra vägar att gå än dem som vanliga kokböcker erbjuder? Och kan man till och med ha roligt under tiden?

Tio lektioner i matlagning handlar om matlagning i fri stil, ätandets glädje, kärlek i gasform, före detta pojkvänner, otacksamma ungar, smaksinnets fysionomi, vikten av jämställdhet, problemet med kost, maten som religion, författandets plågor, kreativitetens källor, kökets utrustning, mat och sex, konsekvensen av kroppsfett, kött som konflikthärd, pengar och döden, men kanske allra mest om hur man gör när man lagar mat. Innehåller ca 30 recept.

Ur innehållet:
1. Redskap
2. Känslor
3. Smaker
4. Kött
5. Kön
6. Kost
7. Efteråt
8. Barn
9. Pengar
10. Hur man gör när man lagar mat
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Tio lektioner i matlagning
 2. +
 3. Salt & tahini : gröna rätter att samlas kring

De som köpt den här boken har ofta också köpt Salt & tahini : gröna rätter att samlas kring av Seiran Poon (inbunden).

Köp båda 2 för 443 kr

Kundrecensioner

Det finns 17 recensioner av Tio lektioner i matlagning. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Skönlitterär bok, inte en kokbok
  Stig B:son, 12 september 2019

  Rubriken ovan säger allt. Jag trodde förstås att jag köpte en kokbok. Ville jag ha en bok om lotta och hennes syn på livet vore det kanske något annat

 2. Bästa gåbort-presenten!
  Fredrik , 12 april 2016

  Fantastisk bok! Kul, inspirerande och lärorik! Spännande recept att smaka sig fram med och mycket givande fakta om allt från kött till kryddor!

 3. Tio lektioner i matlagning
  lena Åker, 28 september 2015

  Present till min matintresserade son.. Läste den så fort jag fick chansen och blev positivt överraskad. Mycket underhållande, lärorik, med stor bredd. Köpte ett eget ex och ett till min dotter.

 4. informativ och hemskt rolig

  bitvis skrattar jag högt. Bra tips och Lotta ger nya perspektiv, åtminstone för min matlagning. Goda receptidéer. Jag har infört "LLL" - Lotta Lundgren Lördagar!
  Lotta Rules i mitt kök just nu. Annas Kokbok får stå i hyllan tillsvidare...!
  :-)
  Heja Lotta. Längtar redan efter din nästa utgivning!!

 5. Mycket underhållande bok
  Kirsi Forsberg, 1 januari 2015

  Roligt att läsa Lota Lundgrens tankar kring matlagning. En del av recepten får mig att planera inköp av ingredienser och dra fram kastruller - men långt ifrån alla. Underhållningen i boken består mera av läsvärdheten - i vilken det verkligen inte fattas något.

  Rekommenderas!

 6. En genomgående ingrediens, en portion humor
  Eva Paalzow, 6 mars 2014

  Boken har en hel del nyttiga ingredienser, recept, kunskap om mathållning, mathistoria, redskap i köket och ett sunt förhållningssätt till mat!

 7. Köp!
  Sara, 6 februari 2014

  Superbra bok. Rolig och välskriven med recept som verkar smått fantastiska. Perfekt för den matintresserade som.inte kan allt ännu. Ingenting för den som vill titta på fina bilder då den helt saknar sådana.

 8. Lotta är alltid Lotta!
  Kerstin Olofsson, 28 januari 2014

  Rolig att läsa - och förstås annorlunda och personlig. Läser den mest som lektyr, inte som kokbok. Inte än i alla fall. Skrattar för mycket för att få ordning på koket.

 9. Matkunskap utan att briljera med fina redskap,...
  Wanja, 19 januari 2014

  Matkunskap utan att briljera med fina redskap, Kitchenaidprylar, vråldyr spis eller matpornografiska bilder! Jag gillar skarpt tilltalet och synen på mat.

 10. Gav bort denna bok i julklapp till min dotter, hon...
  Lena Sinnerström, 19 januari 2014

  Gav bort denna bok i julklapp till min dotter, hon tycker den är en bra bok med många bra tips och nya recept som är goda.

 11. Inga vanliga lektioner i matlagning, men mycket...
  Eva Lövkvist, 10 januari 2014

  Inga vanliga lektioner i matlagning, men mycket roliga. Boken är underhållande, rakt på sak, och gör de mest häpnadsväckande jämförelser, gapskratt ibland, eftertanke ibland. En modern bok om mat som manar till fritt skapande i matkonstens värld.

 12. En underbart filosofisk och rolig bok! Lottas till...
  Thomas Mätzsch, 31 december 2013

  En underbart filosofisk och rolig bok! Lottas till synes raljanta ton skall inte missförstås - den är snarast ett bevis för hennes enastående humor i kombination med en djup kunskap och förståelse av matlagningskonsten, men utan krusiduller. Hon har en suverän förmåga att sätta ord på verkligen svårförklarliga smak-. lukt- och "upplelseupplevelser". En del "ovidkommande" har man med glädje överseende med. Jag njöt såväl av boken (speciell i sin layout...), texten som utvalda recept! Tack Lotta - jag hoppas du skriver flera böcker!

 13. Den här boken liknar ingen annan. Inte en kokbok, inte...
  ingegärd rösler rosenberg, 17 december 2013

  Den här boken liknar ingen annan. Inte en kokbok, inte en handledning i att leva med mat i en relation, inte en feministbibel - jo något av en rolig långföreläsning om att orka vara kvinna.

 14. Aldrig haft så roligt med en kokbok tidigare. Mycket...
  Gun Hagalid, 29 november 2013

  Aldrig haft så roligt med en kokbok tidigare. Mycket "klokskap" och ironi blandat på ett underhållande sätt! Ser fram mot fler kokböcker av Lotta Lundgren.

 15. Trevlig och annorlunda kokbok med massor av kunskap om...
  moonwriter (Åhus), 28 november 2013

  Trevlig och annorlunda kokbok med massor av kunskap om mat och matlagning. Innehåller även recept, texterna är skrivna på ett underhållande sätt. I slutet av boken finns ett underbart register med olika kombinationer av ingredienser, som inspirerar till egna recept. Härlig bok.

 16. Nya infallsvinklar som skapar intresse och engagemang...
  Erik Fritsch, 24 november 2013

  Nya infallsvinklar som skapar intresse och engagemang och som ger eftertankar inför framtida matkompositioner. Ett rejält kunskapslyft för matintresserade, GOTT.

 17. En mycket annorlunda kokbok. något för "experterna"...
  Björn RYDH , 4 november 2013

  En mycket annorlunda kokbok. något för "experterna" att ta lärdom av! Befriande fri från "pimpade" matfotografier, boken innehåller massor av humor och ironi, inte minst självironi. När skrattade du högt när du läste en kokbok sist? Ta inte matlagning så på blodigt allvar som så många kokboksförfattare gör! Boken rekommenderas till alla som är seriöst intresserade av matlagning!

Visa alla 17 recensioner

Fler böcker av Lotta Lundgren