Kidnappningen : en släktberättelse (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
453
Utgivningsdatum
2017-06-06
Förlag
Wahlström & Widstrand
Medarbetare
Grandin, Elina (form)
Dimensioner
286 x 186 x 45 mm
Vikt
915 g
SAB
Lz
ISBN
9789146229803
Kidnappningen : en släktberättelse (inbunden)

Kidnappningen : en släktberättelse

(6 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden, Svenska, 2017-06-06
187
Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Julklapp? Beställ boken senast tisdag 19 december med "Snabb frakt" för leverans innan julafton - Läs mer
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Att stjäla en människa

När Anna Schulzes pappa är elva år förs han bort av sin mamma Daisy. Året är 1936, Daisy är ekonomiskt utblottad och de flesta av hennes vänner och släktingar har vänt henne ryggen. Med två havererade äktenskap bakom sig ser hon kidnappningen av sin egen son, och flykten utomlands, som ett sista desperat försök att skapa ett förhandlingsutrymme.
I Kidnappningen - En släktberättelse utforskar Anna Schulze en verklig händelse i sin egen familjs historia. Med hjälp av anteckningar, tidningsartiklar och dagböcker låter hon figurerna på de svartvita släktfotografierna få liv. Farfar Harald, farmor Daisy. Den ofattbara berättelsen finns där mitt i alla papper, bilder och dokument.
Kidnappningen - En släktberättelse är en skildring av en livlig, vacker, intagande men också djupt självcentrerad kvinna på gränsen till nervsammanbrott. Men det är också berättelsen om Annas pappa och vad som hände honom under de nästan tre år han var efterlyst av Interpol, och hur det formar en människa att som barn bli uppryckt från sitt hem och berövad allt det man känner till - sitt land, sitt språk, sin familj. Kidnappning är en sorts stöld, stölden av en människa.

"Kidnappningen" är en fantastisk historia, på samma gång en spännande bladvändare och ett psykologiskt ingående porträtt av en nästan parodiskt dysfunktionell familj. Den är också ett tidsdokument från mellankrigs-Sverige, och från Balkan vid tiden för andra världskrigets utbrott. Det rika materialet har inte krossat Anna Schulze, utan tvärtom blivit grund för en mycket fin roman." Amanda Svensson, Expressen
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Kidnappningen : en släktberättelse
  2. +
  3. Hemligstämplat : om arv, synd och starka kvinnor

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hemligstämplat : om arv, synd och starka kvinnor av Gunilla Preisler (inbunden).

Köp båda 2 för 479

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Kidnappningen : en släktberättelse. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. När verkligheten överträffar fiktionen
    ABC, 15 september 2017

    En osentimental men mycket gripande historia från verkligheten om en i högsta grad dysfunktionell mor och om hur handlingar får konsekvenser i flera generationer. Oavbrutet spännande.

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Kidnappningen : en släktberättelse