Störst av allt (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
367
Utgivningsdatum
2016-06-20
Utmärkelser
Bästa svenska kriminalroman
Förlag
Wahlström & Widstrand
Medarbetare
Sokcic, Miroslav (form)
Dimensioner
235 x 165 x 30 mm
Vikt
630 g
SAB
Hc
ISBN
9789146232414
Störst av allt (inbunden)

Störst av allt

(178 röster)  |  Läs 19 recensioner
Inbunden Svenska, 2016-06-20
199
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 7 format & utgåvor
De rikaste rika och de mest utsatta behöver sällan träffas. Utom i Djursholms allmänna gymnasium. Fem tonåringar, och en lärare som vill väl. Det slutar i katastrof. Nio månader senare ställs artonåriga Maja inför rätta. "Jag vet inte hur jag ska orka lyssna. Men det är farligt att släppa på koncentrationen. För då kommer ljuden. Ljudet när de kom in i klassrummet och drog bort mig, ljudet när Sebastians skalle föll i golvet, det lät ihåligt. Det dånar i mig, så fort jag inte passar mig kommer det tillbaka. Jag pressar naglarna in i mina handflator, försöker ta mig därifrån. Men det hjälper inte. Min hjärna släpar alltid tillbaka mig till det där jävla klassrummet." Störst av allt är en stenhård rättegångsthriller, ett inkännande porträtt av en ung människa och en svidande vidräkning med ett samhälle som obönhörligt håller på att glida isär. Ett drama som väcker frågor om skuld och ansvar, straff och försoning.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 19 recensioner av Störst av allt. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Stor besvikelse.
  Gullan Christina Wendel, 18 augusti 2018

  Hur denna bok har blivit så rosad fattar jag inte. Rörig, tråkig, seg, intetsägande, konstig. Gav den 90 sidor. Har läst många rättegångsböcker typ Grisham och dom är skyhögt överlägsna denna överskattade bok.👎

 2. så är det att bli åtalad.
  Frank Grenehed, 24 juli 2018

  Att sitta anklagad för ett grovt brott är svårt att föreställa sig. En kunskap som författaren lyckas beskriva på ett mycket levande sätt. Nyttig läsning för alla. En bok som är svår att lägga ifrån sig.

 3. Observera att det är en tonårsbok- lite seg
  Magdalena , 29 maj 2018

  Då denna bok blivit utsedd till årets kriminalroman 2016 var förväntningen ganska hög från min sida och det kan ha bidragit till besvikelsen. Dels upplevde jag boken som seg och långdragen, ingen direkt "action". Jag uppskattar även att målgruppen för boken primärt är tonåringar, och jag hör inte till den målgruppen. Skulle inte rekommendera denna till vuxna som gillar deckare och kriminalromaner alá Nesbö, men absolut till tonåringar som gillar drama och "mjukare krim".

 4. Den bästa bok jag har läst-
  Barbro Anita Hoffstedt, 29 september 2017

  När jag började läsa hade jag ingen aning om vem författaren var inte heller hade jag hört talas om boken. Spännande, intressant sträckläsning så skickligt berättat att man struntar i handlingen och bara njuter av läsningen.

 5. Borde stå i hyllan för ungdomslitteratur
  Linda, 21 september 2017

  Denna bok hade jag möjligen gillat när jag var femton år (eller så har jag för låga tankar om mitt tonårsjag)... Twilightromantik mellan duktig flicka och trasig överklasspojke, en bok som försöker ge läsaren "viktiga tankeställare" om förutfattade meningar osv. Urtråkig.

 6. Överskattad
  jimrobert, 15 juni 2017

  Måste tillstå att jag normalt lagt boken helt åt sidan efter 50 sidor! Anledningen till att jag fortsatte var enkel! Bokcirkel! I denna har vi fantastiska diskussioner, även denna gång! Hälften av oss, inkluderat undertecknad, tyckte att det var en av de sämsta böcker som man läst, hälften tyckte om den! Hur man under 358 sidor kan älta samma saker gång på gång är för oss (tre st) en gåta som blir ändå större när man förstår att denna bok blivit en framgång? Att sedan språket är mediokert och... Läs hela recensionen

 7. Besviken
  Linnéa, 18 april 2017

  Boken är helt enkelt tråkig och förutsägbar, stundvis känns det som en roman skriven för tonåringar. Malins sätt att beskriva personerna i boken gör att dom förvandlas till karikatyrer, så jag är hela tiden medveten om att historien är uppdiktad. Det gör att jag känner mig fullkomligt likgiltig både inför hemskheter som mord och barnamisshandel och jag bryr mig inte om hur det skall sluta för Maja.
  Jag hade kanske hoppats att få läsa om en fiktiv Breivik i ett försök att förstå hur man k... Läs hela recensionen

 8. En deckare med ett annorlunda grepp.

  Boken är mycket läsvärd och jag kommer att rekommendera den till mina barnbarn 16 och 18 år gamla. Författaren har ett mycket bra sätt att skildra denna åldersgrupps värld.

 9. Berättelse om ett brott på nytt sätt
  Zed, 14 februari 2017

  En ny vinkel att beskriva en händelse/brott. Det är på tiden att någon beskriver vad som händer i en svensk domstol. Vi är matade med amerikansk rättskipning.
  Välskriven med humor.

 10. Spännande bok om frustrerad ungdom.
  Brita Hammer, 23 januari 2017

  En mycket spännande annorlunda bok.Ingen deckare men en domstols triller.Att frustrerade tonåringar från överklassen har det så tråkigt är svårt att förstå och följderna är skrämmande.Den är bra,mycket bra och kommer högt på listan över 2016 års böcker.

 11. Förstår inte allt beröm
  Birgit C, Uppsala, 11 januari 2017

  Boken är seg, mycket seg.Verkar mest vara en bok som "platsar" i någon serie med flickböcker.Nä jag övergav den och läste en bra bok istället.

 12. Giolito imponerar
  Sven Einar, 20 december 2016

  Fantastisk skildring inifrån en tonårings föreställningsvärld och perspektiv. Skickligt och medryckande! Berättelsen är spännande och läsaren dras in i huvudpersonens egen osäkerhet.

 13. Fascinerande om rätt och fel (i Djursholm)
  Lars Norling, 19 oktober 2016

  Mycket intressant rättegångsroman med ung (18 år) huvudperson. Dessutom är den skriven med ett levande, fängslande språk och en riktigt spännande intrig och final. Trots en något tveksam inledning får den ändå högsta betyg, Intressant skildring av livet i Djursholmsskola.

 14. Spännande rättegångsroman
  Peter Vesterlund (Rönninge), 19 augusti 2016

  När jag började läsa "Störst av allt" visste jag, för ovanlighetens skull ,inte något om den aktuella boken eller författaren.
  Under läsningen av de första kapitlen funderade jag på om det var en ungdomsroman jag läste.
  Men det visade sig efter ett tag att så var inte fallet. Det var språket hos berättarjaget i boken som talade som en artonåring, och det är ett fint betyg åt författaren, som jag nu vet är i medelåldern, att kunna skriva ett språk som känns äkta och naturligt för gym... Läs hela recensionen

 15. Kanske årets bästa bok
  Annette Juhlin, 30 juli 2016

  Jag läste och kunde inte lägga boken ifrån mig. Jag ville självklart veta hur det skulle gå, om artonåriga Maja från Djursholm skulle bedömas skyldig och dömas för mord, men lika spännande var det att läsa om det som hände innan skolskjutningen, om de andra starka karaktärerna i det kompisgäng som Maja tillhörde, där de flesta omkom i skolskjutningen, och om deras föräldrar. Lika spännande som det var att läsa om spelet som pågick i domstolen, lika spännande var det att läsa om det som hände ... Läs hela recensionen

 16. Ny bok av Malin Persson Giolito

  Den här boken skiljer sig från hennes tidigare och början så var så där, men den tog sig och de sista 100 sidorna var riktigt bra. Helheten blir en klar 4;a - men den var inte lika bra som hennes tidigare.

 17. Betyg: 5 av 5.
  Britt-Marie "Bim" Kullin / Bims Blogg (Farsta / Stockholm), 7 juli 2016

  Det här var en mycket, mycket bra bok, som verkligen grep tag i mig. Helt klart en av årets bästa böcker. Jag fick tvinga mig själv att lägga ifrån mig den ibland, för jag ville inte läsa ut den alltför fort, eftersom det var så bra, och jag ville att den skulle räcka länge.

  Störst av allt är Malin Persson Giolitos fjärde bok. Jag har läst alla hennes tre tidigare romaner, och tyckt om dom alla tre. Och jag har tyckt att hennes böcker, och hennes sätt att skriva, har blivit bättre o... Läs hela recensionen

 18. Läs!
  Linda Ismail, 12 juni 2016

  Malin Persson Giolito har gjort det igen - välskrivet och briljerande! "Störst av allt" är en spännande rättegångsthriller med mening bakom orden. Rekommenderas!

 19. Djursholmsmassakern
  Annika S, 3 juni 2016

  Maja är en snart 18-årig tjej från Danderyd som står anklagad för mord på två kamrater plus medhjälp till mord på ytterligare fyra personer. I massmedia har det kallats för Djursholmsmassakern. Maja har i prinicip suttit isolerad i 9 månaders tid i häktet och på ett kvinnofängelse 'för hennes egen skull'.
  Vi får följa rättegången genom Majas ögon och tankar. Och får även tillbakablickar till vad som gjorde att hon dödade två kamrater, för det har hon erkänt och det finns bevsning för det.... Läs hela recensionen

Visa alla 19 recensioner

Bloggat om Störst av allt