Kvinnokungen (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
424
Utgivningsdatum
2017-05-24
Förlag
Wahlström & Widstrand
Medarbetare
Sokcic, Miroslav (form)
Dimensioner
231 x 157 x 28 mm
Vikt
652 g
SAB
Hc
ISBN
9789146232995

Kvinnokungen

(10 röster)  |   Läs 4 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2017-05-24
231
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
År 1632 får Sverige sin första kvinnliga kung i modern tid. I denna myllrande roman följer vi Christinas resa mot makten - och hennes kamp för frihet.

Vid tjugoåtta års ålder abdikerar Christina och flyr Sverige under stort hemlighetsmakeri. Myterna om henne växer i århundraden. Men hur ser hon på sig själv? Här får vi veta vad hon drömde om och varför hon vägrade gifta sig.

På 1600-talet utkämpar Sverige oändliga krig nere på kontinenten. På gatorna i Stockholm härjar bränder och sjukdomar, tiggare stapplar fram bland grisar, avföring och lik. Samtidigt växer en flicka upp i överflöd på slottet Tre Kronor. Som nybliven kung av en stormakt är hon förmyndarregeringens lilla protegé. Men Christina vägrar vara en marionettdocka. Hon bidar sin tid: hon utbildar sig, lär sig jaga, rida. Och när hon blir myndig utmanar hon rikskanslern Axel Oxenstierna om makten. Men snart blir det uppenbart att Christina för en ännu viktigare kamp inom sig själv: kampen om sin frihet.

Kvinnokungen är en fascinerande roman om att vara kvinna i en mansdominerad värld. Den återskapar livligt stormaktstidens Sverige och maktspelet vid hovet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Kvinnokungen
 2. +
 3. Det bleka guldet : en roman om en gotländsk släkt i ljuset av 1600-talets kalkindustri

De som köpt den här boken har ofta också köpt Det bleka guldet : en roman om en gotländsk slä... av Lars Gunnar Norén (häftad).

Köp båda 2 för 424 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Kvinnokungen. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Underbart och interessant bok
  Kristina Hollweg, 19 januari 2022

  En underbar bok, jag kunde inte sluta att läsa den. Intressant med svenska historian skriven på ett underhållande sätt. Kan jag bara rekommendera.

 2. Kvinnokungen
  Morran (Medvägaskogen), 29 januari 2018

  Kort sagt: Du som tycker om serien Barnbruden, Pottungen och Rävhonan av AnnaLAestadius Larsson som beskriver 1700-talets Sverige har här möjlighet att få "grotta ner dig " i 1600-talet. Kristina Sjögren skriver och beskriver drottning Christinas vardag ingående och vi läsare får verkligen lära känna henne och hennes mycket speciella vardag. Hon är otorligt ambitiös och stiger upp redan vid 4 för att hinna med att lära sig så mycket som möjligt.
  Författaren har skrivit en varm och levand... Läs hela recensionen

 3. Njut av styrkan
  Berit, 16 juni 2017

  En stark bok om en stark kvinna. Boken ger oss inblick både i politiken och i en intelligent människas strategier för att styra sitt liv och sitt land. Även om mycket var annorlunda då så finns också saker som är sig lika. Maktspelet, människans behov av närhet och bekräftelse och ensamheten när det verkligen gäller.

 4. Spännande svensk historia i fängslande romanform.
  Else, 4 juni 2017

  Kristina Sjögren har lyckats skriva en fängslande historisk roman om Drottning Christina, med lysande skildringar av 1600 talets Stockholm, hov, människor, mat och levnadsvillkor.
  Den kan rekommenderas alla som vill läsa en bra bok, man får en härlig läsupplevelse oavsett om man har historia som huvudintresse, eller om man bara vill läsa en god bok!

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av Kristina Sjögren