Lätta ditt hjärta (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Lasarettet (del 3)
Antal sidor
398
Utgivningsdatum
2018-01-04
Förlag
Wahlström & Widstrand
Medarbetare
Hummingbirds, Reklambyrå (form)
Dimensioner
265 x 186 x 30 mm
Vikt
629 g
SAB
Hc
ISBN
9789146233534
Lätta ditt hjärta (inbunden)

Lätta ditt hjärta

(41 röster)  |  Läs 6 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2018-01-04
239

Just nu 10% rabatt på allt! Använd kod SEP23

Gäller t.o.m. 28 september 2023. Villkor

 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 6 format & utgåvor
Lätta ditt hjärta är tredje delen i Karin Wahlbergs älskade romanserie om människorna kring lasarettet i Ekstad under 1950-talet.

Stina Rudström är äntligen färdig med sin utbildning och stolt och andaktsfull stiger hon in på Allmänna BB i Stockholm för att påbörja sitt första riktiga arbete som barnmorska. Hon vill vara en person som kan göra skillnad för andra människor. Hon ser till och med fram emot att få arbeta över. Glänsande barnkroppar, blod och fostervatten, uppdraget känns både påtagligt och livsbejakande.

Sjuksköterskebristen, den eviga, härjar i Ekstad. Syster Greta, avdelningsföreståndare på Epidemin drar en lättnadens suck när hon får tag i en ny sköterska till sin avdelning även om hon känner sig lite tveksam till syster Katjas kvalifikationer. Var kommer hon ifrån egentligen?

Lilla Marianne som bara går i andra klass oroar sig för mamma Sonja. Oftast ligger hon i soffan när Marianne kommer hem från skolan. Sonja får medicin från sjukhuset och är trött, så trött. Tant Nancy hjälper henne och ett par gånger har ambulansen fått hämta henne.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Lätta ditt hjärta
 2. +
 3. Än finns det hopp

De som köpt den här boken har ofta också köpt Än finns det hopp av Karin Wahlberg (pocket).

Köp båda 2 för 318 kr

Kundrecensioner

Det finns 6 recensioner av Lätta ditt hjärta. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Roman som skildrar 50-60-talet i Sverige
  Gunvor Lackdal, 17 maj 2018

  Tycker boken var lättläst och intressant, kände igen beskrivningen av hur sjukvården var på den tiden.
  Hierarkin inom vården väldigt synlig med en strikt uppdelning mellan olika personalgrupper. Tur att det har förändrats.

 2. Nutida bild av 1950-talet
  Anni, 29 mars 2018

  Trevlig och lättläst med färgstarka karaktärer som engagerar. Det är dock uppenbart att boken inte är skriven under 1950-talet då händelserna utspelas, utan idag, och jag kan inte låta bli att fundera över hur boken skulle gestaltat verkligheten om den skrivits då. Eftersom jag inte var med på den tiden så har jag svårt att avgöra vad som är tidstypiskt och vad som inte är det, men att författarinnan skriver lärare när hon avser lärarinnor och läsare när hon avser läsarinnor är sådant sticker... Läs hela recensionen

 3. Del 3 i Karin Wahlbergs serie "Lätta ditt hjärta"
  Ing-Marie Westerlund, 1 mars 2018

  Det var en välkommen tredje del i Karin Wahlbergs serie Lasarettet.
  Det är en målande beskrivning av hur det såg ut på sjukhus under 50-talet och när Polion härjade i vårt land.
  Man följer med spänning alla karaktärers öden och när boken tar slut så hoppas man innerligt att det kommer en bok nummer 4 :)

 4. välskrivet om 50talets sjukvård
  Britt Marie Borg, 2 februari 2018

  Väldigt bra skrivet jag är född på 40 talet och känner igen det strikta livet på sjukhuset pluss att deras fruar var lite för mer .Mycket bra bok lättläst.

 5. Välbeskrivet och bra
  Kaffeläsaren, 20 januari 2018

  Sjuksköterskebristen härjar i Ekstad. Syster Greta, avdelningsföreståndare på Epidemin, drar en lättnadens suck när hon äntligen får tag på en ny sköterska till avdelningen. Men var kommer Katja ifrån egentligen? Stina är äntligen färdig utbildad barnmorska och börjar sitt första arbete på Allmänna BB i Stockholm.
  Lätta ditt hjärta är tredje delen i serien om människorna på lasarettet i Ekstad under 1950- talet. Jag har läst båda böckerna innan i serien och även Karins deckarserie. Jag g... Läs hela recensionen

 6. kommmentar
  abitasprings, 18 januari 2018

  Lättläst och roligt att läsa om 50-talets sjukvård då jag själv har arbetat i sjukvården. Bra karaktärer, har läst de andra i samma serie.

Visa alla 6 recensioner

Fler böcker av Karin Wahlberg