Lätta ditt hjärta (inbunden)
På topplistor
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Lasarettet (del 3)
Antal sidor
398
Utgivningsdatum
2018-01-04
Förlag
Wahlström & Widstrand
Medarbetare
Hummingbirds, Reklambyrå (form)
Dimensioner
265 x 186 x 30 mm
Vikt
629 g
SAB
Hc
ISBN
9789146233534
Lätta ditt hjärta (inbunden)

Lätta ditt hjärta

(4 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden, Svenska, 2018-01-04
179
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
När liv står på spel

Lätta ditt hjärta är tredje delen i Karin Wahlbergs älskade romanserie om människorna kring lasarettet i Ekstad under 1950-talet.

Stina Rudström är äntligen färdig med sin utbildning och stolt och andaktsfull stiger hon in på Allmänna BB i Stockholm för att påbörja sitt första riktiga arbete som barnmorska. Hon vill vara en person som kan göra skillnad för andra människor. Hon ser till och med fram emot att få arbeta över. Glänsande barnkroppar, blod och fostervatten, uppdraget känns både påtagligt och livsbejakande.

Sjuksköterskebristen, den eviga, härjar i Ekstad. Syster Greta, avdelningsföreståndare på Epidemin drar en lättnadens suck när hon får tag i en ny sköterska till sin avdelning även om hon känner sig lite tveksam till syster Katjas kvalifikationer. Var kommer hon ifrån egentligen?

Lilla Marianne som bara går i andra klass oroar sig för mamma Sonja. Oftast ligger hon i soffan när Marianne kommer hem från skolan. Sonja får medicin från sjukhuset och är trött, så trött. Tant Nancy hjälper henne och ett par gånger har ambulansen fått hämta henne.

"Det myllrande persongalleriet berör och engagerar. Språket är tidstypiskt och hemtrevligt, ett getöga och lite kvällsvard ger karaktär åt historien. Sjukhusscenerna är trovärdiga ner till minsta sätesbjudning och lugnande tablett. En vilsam berättelse om kvinnoliv på 50-talet." /Kerstin Särneö, Tara
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Lätta ditt hjärta
 2. +
 3. Än finns det hopp

De som köpt den här boken har ofta också köpt Än finns det hopp av Karin Wahlberg (pocket).

Köp båda 2 för 242 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Lätta ditt hjärta. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Välbeskrivet och bra
  Villivonkansbooks (Örebro), 20 januari 2018

  Sjuksköterskebristen härjar i Ekstad. Syster Greta, avdelningsföreståndare på Epidemin, drar en lättnadens suck när hon äntligen får tag på en ny sköterska till avdelningen. Men var kommer Katja ifrån egentligen? Stina är äntligen färdig utbildad barnmorska och börjar sitt första arbete på Allmänna BB i Stockholm.
  Lätta ditt hjärta är tredje delen i serien om människorna på lasarettet i Ekstad under 1950- talet. Jag har läst båda böckerna innan i serien och även Karins deckarserie. Jag g... Läs hela recensionen

 2. kommmentar
  abitasprings, 18 januari 2018

  Lättläst och roligt att läsa om 50-talets sjukvård då jag själv har arbetat i sjukvården. Bra karaktärer, har läst de andra i samma serie.

Visa alla 2 recensioner

Bloggat om Lätta ditt hjärta