Dvalan (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Flickorna och mörkret (del 3)
Antal sidor
478
Utgivningsdatum
2018-11-01
Utmärkelser
Bästa svenska kriminalroman
Förlag
Wahlström & Widstrand
Medarbetare
Sokcic, Miroslav (form)
Dimensioner
232 x 157 x 30 mm
Vikt
730 g
SAB
Hc
ISBN
9789146234104
Dvalan (inbunden)

Dvalan

(35 röster)  |  Läs 9 recensioner
Inbunden Svenska, 2018-11-01
213
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Kan levereras innan julafton!
Finns även som
Visa alla 7 format & utgåvor
Artonårige Samuel råkar sabotera en drogaffär och tvingas till en desperat flykt undan narkotikabossen Igor. Efter att ha gått under jorden svarar han på en annons: en familj i skärgården söker en assistent till sin hjärnskadade son.

Men ingenting blir som Samuel har tänkt sig när han flyttar in hos den vackra Rakel och hennes son Jonas i det avsides belägna huset vid havet. Inte heller har Samuel räknat med att hans kärleksfulla, men kontrollerande mamma - den frireligiösa Pernilla - handgripligen ska försöka hjälpa honom att få ordning på sitt liv.

Kriminalinspektör Manfred Olsson är plågad av en familjetragedi. Han utreder två till synes drogrelaterade mord när hans väg korsar Samuels och Pernillas.

Utredningen blir komplicerad och Manfred bestämmer sig för att söka hjälp hos profileraren Hanne som är bosatt i Ormberg.

Camilla Grebes Dvalan är en skrämmande och andlöst spännande berättelse om en samtid präglad av narcissism och gränslöshet. Men det är också en skildring av kärlek stark nog att övervinna mörkret.

Dvalan är en fristående fortsättning på Husdjuret (som utsågs till bästa svenska kriminalroman 2017 av Svenska deckarakademin och 2018 belönades med Glasnyckeln för bästa nordiska dito) och Älskaren från huvudkontoret (2015).
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Dvalan
 2. +
 3. Skuggjägaren

De som köpt den här boken har ofta också köpt Skuggjägaren av Camilla Grebe (pocket).

Köp båda 2 för 282 kr

Kundrecensioner

Det finns 9 recensioner av Dvalan. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. En av de bästa böckerna
  Nahid, 14 september 2019

  Ingen vanlig deckare. Älskar hur boken får en tvist. Jag har läst alla hennes böcker och de blir bara bättre.

 2. Läsvärd.
  chs, 10 mars 2019

  Läs hela triologin. Oerhört spännande, men även berörande. Persongalleriet är mångfacetterat och intressant. Jag hoppas att hon kommer att skriva fler böcker.

 3. Spännade
  Maja, 20 januari 2019

  📗 Dags för recension📗
  Dvalan av Camilla Grebe .........................................

  När jag först hade denna bok i mina händer, trodde jag att den skulle handla om blod och massa mord, ni vet, om gamla klassiska deckargåtor. Men så fel jag hade. Den handlar om mycket mer. Den handlar om kärleken mellan pappa och dotter. Mellan man och kvinna. Mellan mor och son. Och självklart om mord men det är inte det viktigaste i denna bok.
  Handlingen hade min fulla... Läs hela recensionen

 4. Spännande.......
  Aki Peter Lumme, 7 december 2018

  från första till sista sidan, boken går inte att lägga åt sidan, den är alltför spännande.En värd att läsa under julhelgen.

 5. Betyg: 5 av 5.
  Britt-Marie Kullin, 2 november 2018

  Dvalan är Camilla Grebes elfte bok. Hon har tidigare skrivit fem böcker i en serie psykologiska thrillers, tillsammans med sin syster, Åsa Träff. Sen har hon även skrivit tre böcker i en serie spionthrillers, tillsammans med Paul Leander-Engström. Och nu är Dvalan den tredje boken i en serie kriminalromaner, som hon skriver själv.

  Här är en länk till min recension av den sista boken i serien psykologiska thrillers, Eld och djupa vatten, där det också finns länkar till dom fyra tidiga... Läs hela recensionen

 6. En riktig bladvändare

  Den här boken tar tag i dig redan från första sidan. Jag älskar sättet hon skriver på att man får följa huvudpersonerna på ett sätt som jag älskar.
  Boken handlar om en Samuel tonårskillen som inte tar så lyckade beslut, som får ödesgridra konsekvenser.
  Samuels mamma Pernilla som kämpat med Samuel under hela hans uppväxt, hon hoppas att hon har gjort rätt men börjar undra, som så många andra föräldrar i samma situation.
  Polisen Manfred som som kämpar med en tragedi som drabbat f... Läs hela recensionen

 7. Skrämmande rysarhistoria
  Angelica (@angelicasbokhylla) (Värnamo), 21 oktober 2018

  I Dvalan får läsaren följa tre personer som alla har sina sorger och samvetskval som tynger dem. Karaktärerna känns levande och läsaren får lära känna personerna på djupet. Camilla väver samman de tre karaktärerna och deras historier på ett skickligt sätt.

  Historien har min fulla koncentration från första sidan. Första halvan känns som en tickande bomb då jag bara väntar på vad som kommer att ske, för något kommer att ske, frågan är när. Tillslut exploderar bomben. Explosionen och ... Läs hela recensionen

 8. Nervpirrande från start till mål
  Åsa Eklund (Åsarna), 15 oktober 2018

  I Dvalan låter Camilla Grebe oss följa tre karaktärer parallellt. 19-årige Samuel som hamnat rejält i klistret, hans kuvade frireligiösa mamma Pernilla och slutligen polisen Manfred som i bokens inledning råkar ut för en ohygglig familjetragedi.

  Berättelsen griper tag direkt och nyfikenheten är stor på hur karaktärernas vägar ska knytas samman.

  Välskrivet, trovärdigt och nervpirrande rakt igenom!

 9. Ruggigt drama i ett försommar varmt Sverige
  Anne , 15 oktober 2018

  Dvalan är en välskriven bok med nutidens behov av sociala bekräftelser invävda i ett kriminaldrama av högsta klass!
  I denna bok är det polisen Manfred som får lite mer plats utöver just denna historias karaktärer. Från förortens smutsiga asfalt till skärgårdens idylliska tillvaro med fågelkvitter och inbjudande bad.
  Vem eller vad ska man tro på?
  Vad driver oss starkast? Längtan av att vara en god förälder eller är det andra människors gillanden-likes?
  Boken lämnar avtryck och... Läs hela recensionen

Visa alla 9 recensioner

Fler böcker av Camilla Grebe