Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Doggerland (del 1)
Antal sidor
439
Utgivningsdatum
2018-03-22
Förlag
Wahlström & Widstrand
Medarbetare
Sokcic, Miroslav (form)
Dimensioner
223 x 145 x 34 mm
Vikt
586 g
SAB
Hc
ISBN
9789146234173
Felsteg (inbunden)

Felsteg

(16 röster)  |  Läs 5 recensioner
Inbunden Svenska, 2018-03-22
186
 • Skickas inom 3-6 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 6 format & utgåvor
Det är morgonen efter oistra, den stora ostronfesten i Doggerland. En kvinna vaknar bakfull på ett hotellrum, i sällskap med fel man. En annan kvinna hittas brutalt ihjälslagen i sitt kök. Kriminalinspektör Karen Eiken Hornby får i uppdrag att leda mordutredningen, som inte underlättas av att hennes arrogante chef varit gift med offret.

Kanske började allt redan i det märkliga kollektivet på sjuttiotalet. Kanske med ett telefonsamtal i våras. Kanske finns sanningen i byskvallret på puben Haren och Kråkan.

Karen inser att hon måste hitta ett alibi åt en av de misstänkta för att själv slippa skylta med sina misstag. Samtidigt växer en vänskap fram mellan henne och offrets dotter.

Karen Eiken Hornby har återvänt till Doggerland för att glömma sitt förflutna med hjälp av arbete, alkohol och män hon inte tycker om. Nu tvingas hon navigera mellan egna och andras felsteg.

Doggerland är en ögrupp i Nordsjön mellan Storbritannien och Skandinavien. Landet är en kvarvarande del av den landmassa som tidigare förenade de brittiska öarna och den europeiska kontinenten. Idag består Doggerland av huvudöarna Heimö, Noorö och Frisel. Kulturen präglas av en blandning mellan det skandinaviska och det brittiska.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Felsteg
 2. +
 3. Fallvind

De som köpt den här boken har ofta också köpt Fallvind av Maria Adolfsson (inbunden).

Köp båda 2 för 405 kr

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av Felsteg. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. mord på en ny plats i världen
  susanne ahlberg, 8 november 2019

  annorlunda start men drar igång direkt, sen är man fast tills boken är slut!
  väntar redan nu på nästa bok...

 2. En bra deckare!
  Anni Svensson, 16 oktober 2018

  Boken var mycket underhållande, många fina miljöbeskrivningar och ett andlöst spännande slut. Ser fram emot att läsa fler böcker om poliserna i Doggerland!

 3. Betyg: 4 av 5.
  Britt-Marie Kullin, 26 juli 2018

  Jag har läst en bok tidigare av författaren Maria Adolfsson, och det var boken ¿alla för en, som jag läste för tio år sedan. Länken går till min recension av den boken.

  Felsteg är den första boken i en planerad serie om kriminalinspektör Karen Eiken Hornby i Doggerland.

  Om man är intresserad av att läsa om landområdet Doggerland, så finns det en informativ text på Wikipedia, som jag här länkar till.

  Jag tyckte mycket om boken Felsteg, och jag ser redan fram emot... Läs hela recensionen

 4. Välskriven deckare
  Villivonkansbooks, 27 juni 2018

  Det är morgonen efter den stora ostronfesten i Doggerland. En kvinna vaknar bakfull på ett hotellrum efter att ha tillbringat natten med fel man,hennes chef. En annan kvinna hittas ihjälslagen i sitt kök. Kriminialinspektör Karen har återvänt till Doggerland för att glömma sitt förflutna med hjälp av arbete, alkohol och män hon inte tycker om. 🐴
  I Felsteg får vi för första gången träffa kriminalinspektör Karen Eiken Hornby som återvänt till ön Doggerland för att glömma det förflut... Läs hela recensionen

 5. Traditionell polisroman som ändå fångar intresset
  Lars Anderson, 8 juni 2018

  Boken är en traditionell polisroman med de vanliga schablonerna, dock nyanserade. Trots det fångar den genom sin fiktiva miljö intresset lite utöver det vanliga, lite "Shetland", lite Skandinavien, lite England och Frankrike. Passar säkert för en TV-serie med fantastiska miljöbilder. Jag ser fram mot nästa bok med samma personer och miljö, om det kommer någon. Omdömet blir tre stjärnor, men med något + efter.

Visa alla 5 recensioner

Fler böcker av Maria Adolfsson