Never let me go (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
318
Utgivningsdatum
2017-10-23
Utmärkelser
Nobelpriset
Förlag
Wahlström & Widstrand
Översättare
Rose-Marie Nielsen
Originaltitel
Never Let Me Go
Dimensioner
220 x 145 x 25 mm
Vikt
490 g
SAB
Hce
ISBN
9789146234760
Never let me go (inbunden)

Never let me go

(20 röster)  |  Läs 3 recensioner
Inbunden, Svenska, 2017-10-23
190
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Nobelpriset i litteratur 2017

Kathy, Tommy och Ruth växte upp på ett isolerat internat på den engelska landsbygden. De fostrades till att tro att de var speciella och att deras hälsa var viktig, inte bara för dem själva utan även för samhället. Men varför var de egentligen där? När Kathy i 30-årsåldern tänker tillbaka på sin uppväxt börjar hon minnas saker. Hon minns hur folk som sökte sig utanför internatets grindar inte kom tillbaka och hur människor som kom utifrån verkade vara livrädda för dem. När minnesbilderna fogas samman går sanningen så sakteliga upp för Kathy.

Never let me go är en skildring av tre barns gemensamma uppväxt, men också en skönlitterär kommentar till en vår tids stora etiska frågor: genetik och kloning.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Never let me go. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. En berättelse om unga människors liv
  Barbro Ridman, 8 februari 2018

  Jag fascineras av författarens förmåga att skriva en historia så typiskt engelsk. Och som visar sig handla om det man inte förväntar sig. Funderar också på om det kommer att bli en verklighet i framtiden

 2. Etik i medicinsk teknisk forskning
  Roger Lindqvist, 17 januari 2018

  En djup, men stillsam berättelse om konstgjorda (?) organdonatorer som "föds upp" för att ge andra människor chansen att få en sjuk kroppsdel utbytt.

 3. Mörk spänning
  Per-Erik Hägglund, 7 november 2017

  Den engelska internatskolans idyll och klaustrofobiska bubbla är utgångspunkten och inramningen för romanen. Elevernas synbart vardagliga dilemman, relationer och obesvarade frågor om livet skuggas av en stor och mörk sanning som växer fram kapitel efter kapitel. Med ett genialiskt enkelt språk väcker Ishiguro något olustigt inom läsaren, men också frågor om livets och individens värde, allt inkapslat i en strålande mörk och lysande roman.

Visa alla 3 recensioner

Bloggat om Never let me go