De hemlösa katterna i Homs (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
200
Utgivningsdatum
2018-10-11
Förlag
Wahlström & Widstrand
Medarbetare
Ulmaja, Nina (form)
Dimensioner
215 x 135 x 26 mm
Vikt
414 g
SAB
Hc
ISBN
9789146234869
De hemlösa katterna i Homs (inbunden)

De hemlösa katterna i Homs

(3 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2018-10-11
239
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Sami växer upp i Homs i Syrien. Hans barndom är trygg, men som vuxen får han alltmer erfara regimens förtryck. Som kartritare i militären blir han mot sin vilja själv delaktig i övergreppen mot civilbefolkningen, samtidigt som demonstrationer börjar äga rum runt om i landet. Samis flickvän Sarah är en av alla som deltar i protesterna. En dag får han ett sms från henne, som bara går att tolka på ett sätt: De skjuter mot oss.

De hemlösa katterna i Homs är en varm och skakande roman om revolutionens hopp och krigets fasor, en unik inifrånskildring av en stad i ruiner i efterdyningarna av den arabiska våren. Det är en berättelse om död och lidande, men ännu mer om liv och kärlek.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. De hemlösa katterna i Homs
 2. +
 3. Mannen från Harem

De som köpt den här boken har ofta också köpt Mannen från Harem av Emanuel Sidea (inbunden).

Köp båda 2 för 442 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av De hemlösa katterna i Homs. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Ett vittnesmål
  c.s.f, 10 november 2018

  Denna bok är ett livsöde och vittnesmål om krigets Syrien. En bok som berör. Boken beskriver så varmt Samirs kärlek till sin familj och hemstaden Homs. Den ger mig kalla kårar och ett tungt hjärta när jag läser om regimens övervakning av sitt folk och våldet regimen utan nåd utsätter sitt folk för. Jag känner förtvivlan när författaren tar mig genom Homs ruiner och kampen om att överleva i en belägrad stad.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Eva Nour

 • Stray Cats of Homs

  Eva Nour

  'An incredible book. Profoundly affecting and deeply soulful. This book will stay with me forever.' Ruth Jones, No.1 Sunday Times bestselling authorI don't know how you've made it this far . . .Sami's childhood is much like any other - school with...

 • The Stray Cats of Homs

  Eva Nour

  'An incredible book. Profoundly affecting and deeply soulful. This book will stay with me forever.' Ruth Jones, No.1 Sunday Times bestselling author I don't know how you've made it this far . . . Sami's childhood is much like any other - school wi...