En gentleman i Moskva (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
518
Utgivningsdatum
2019-03-28
Förlag
Wahlström & Widstrand
Översättare
Annika Hultman Löfvendahl, Jan Hultman
Originaltitel
A Gentleman in Moscow
Medarbetare
Michaelsdotter, Elin (form)
Dimensioner
232 x 158 x 40 mm
Vikt
776 g
SAB
Hce
ISBN
9789146235194
En gentleman i Moskva (inbunden)

En gentleman i Moskva

(13 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2019-03-28
210
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
I juni 1922 eskorteras greve Alexander Rostov från en rättegångssal i Moskva till det fashionabla Hotell Metropol - beläget mittemot Kreml - där han under flera år bott i en lyxsvit. Han har stått åtalad för en dikt han skrivit och med nöd och näppe undgått dödsstraff; istället döms han till husarrest på obestämd tid och tvingas flytta till ett litet vindsrum på hotellet. Medan Sovjetunionen genomgår decennier av våldsamma omvälvningar försöker Rostov skapa en ny mening och ett annat slags rikedom i sitt liv. Han lär i berättelsens början känna Nina, en nioårig flicka, som blir hans ledsagare in i hotellets sällsamma värld.

Amor Towles förenar den sovjetiska historiens allvar med stor berättarglädje och livsbejakande humor. Trots smärtsamma förluster vill greve Rostov fortsätta att ta vara på tillvarons glädjeämnen - och Hotell Metropol förser både honom och läsaren med en varm blandning av mänsklighet, romantik, äventyr och märkliga sammanträffanden.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av En gentleman i Moskva. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Lågmäld, långsam läsning
    Morran (Medvägaskogen), 20 februari 2021

    Jag insåg att läsningen av denna bok innebar en temposänkning i läsningen för min del. Att läsa och begrunda det man nyss har läst, tycker jag, är ett signum för denna bok. Towles är mycket kunnig i det rysk-sovjetiska samhälle som beskrivs. Han är de små nyansernas mästare. Inga storvulna ord för personliga katastrofer. Allt sker och det är bara att inse att så är det. I allt som jag läst så känner jag att jag kommit in i ett tankesätt som känns äkta. Anar att denna bok kommer att lämna ett ... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Amor Towles