Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
243
Utgivningsdatum
2019-04-04
Förlag
Wahlström & Widstrand
Medarbetare
Kühlhorn, Lotta (form)
Dimensioner
175 x 125 x 20 mm
Vikt
290 g
SAB
Hc
ISBN
9789146235453
Regnmannen : en trädgårdsberättelse (inbunden)

Regnmannen : en trädgårdsberättelse

(17 röster)  |  Läs 7 recensioner
Inbunden Svenska, 2019-04-04
186
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Ingmar är en pensionerad regissör, änkeman sedan en tid, som lever lite desillusionerat, men nu återfått glädjen i tillvaron på egen hand genom att ägna tiden åt sin frus rosenträdgård. Men sommaren är ovanligt het, det var väldigt länge sedan det regnade och rosorna behöver vatten. På baksidan av huset, gömd bland sly och ogräs, hittar Ingmar en gammal rostig kran som visar sig ha oväntade egenskaper.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 7 recensioner av Regnmannen : en trädgårdsberättelse. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Bra bok!
  Leif, 29 juli 2019

  Gillade man Jonas bok God Jul så tycker man om den här med. Det är mycket humor i beskrivningen av kommunalrådets våndor och tankar om folk i omgivningen. Även besserwissern till granne är en kul figur i sammanhanget!

 2. Lättläst och tankeväckande
  eva hardmeier, 25 juli 2019

  Söt historia om ålderdom och att bli sedd av andra människor. Fin beskrivning av olika personligheter både i det lilla samhället och i det offentliga livet

 3. Låt ridån gå upp i Ingemars trädgård!
  Ulrika Frisk (Norrköping), 23 april 2019

  Är det något som kan engagera människor är det väder. Alla bryr sig om vädret, gläder sig, ojar sig och påverkas. Det går liksom inte att undvika att prata om väder och vi pratar om det med alla vi känner och inte känner. Vi pratar också gärna om våra trädgårdar.

  Jonas Karlsson fångar upp förra sommarens varma och torra sommar i sin bok Regnmannen. Vi minns hur varmt det var och hur vi längtade efter regn. Vi minns böndernas förtvivlan över hur gröda och djur tog skada.

  I R... Läs hela recensionen

 4. En fantastiskt vacker bok med ett fint innehåll!
  bok_ann, 22 april 2019

  Jonas Karlsson skriver på ett mycket målande sätt och som läsare kan man nästan känna dofterna från den vackra rosenträdgården. "Regnmannen" lockar till skratt men ger även en känsla av vemod. Man blir påmind att leva i nuet och att de små sakerna i livet kanske är de viktigaste.

  Ibland måste man öppna sina sinnen och göra sig tillgänglig för det oväntade och det är precis det Ingmar gör den där dagen då han hittar en gammal kran på baksidan av huset, undangömd under all sly.
  ... Läs hela recensionen

 5. En fin berättelse om ensamhet
  BokBonanzan (instagram), 21 april 2019

  Det här är en mysig och varm berättelse om den pensionerade änkemannen Ingmar, vars liv går ut på att ta hand om sin trädgård och mota bort påflugna grannar (drömliv, ändå!). Även om boken överlag är ganska sorglig så njöt jag verkligen av att befinna mig i denna lilla värld för en stund, och av att få ta del av den stillsamma vardag som utgör Ingmars liv. Miljöbeskrivningarna är otroligt målande och bidrar mycket till historien. Men, tyvärr tar boken aldrig riktigt fart - det byggs upp, det ... Läs hela recensionen

 6. En fin liten pärla
  TezzensBoklista, 21 april 2019

  Det här är en bok om att rädda sina rosor från att torka när det råder bevattningsförbud. Om att våga tro att det omöjliga är möjligt. Om grannsämja och bristen på densamma. Jag tycker att det är en fin bok som behandlar hur ditt liv kan förändras när du plötsligt står ensam i världen. Hur det i många fall ändrar vad du tycker är viktigt.

  Det är svårt att förklara vad boken lämnar mig med för känsla, samtidigt som den känns sorglig är den hoppfull. Samtidigt som jag blir irriterad k... Läs hela recensionen

 7. Sällsam och vacker
  Bokhusflickan (Söderhamn), 17 april 2019

  "Regnmannen" är en lågmäld, sällsam och vacker berättelse om den pensionerade Ingmar och hans kärlek till sina rosor. Den handlar om vad som händer när Ingmar får en oväntad egenskap och hur han handskas med denna. Det handlar även om grannsämja - på gott och ont. Jag tyckte väldigt mycket om boken, som både är sorgsen och full av underfundig humor. Den har ett vackert språk och en fängslande berättelse. Den ger uttryck för hur stort det lilla livet faktiskt kan vara och att makt inte är det ... Läs hela recensionen

Visa alla 7 recensioner

Fler böcker av Jonas Karlsson